Френската полиция разтури още два ромски лагера

От ООН призоваха за гаранции за спазване стандартите за правата на човека
Обновена: 30 авг 2012 17:01 | 30 авг 2012 17:01, Елка Василева
21
Френската полиция разтури още два ромски лагера
Стотина роми бяха изгонени от незаконен ромски лагер в Марсилия. Снимка: Reuters

Стотина роми, сред които и двайсетина деца, бяха изгонени днес от незаконен ромски лагер в Марсилия, предаде Франс прес.

Друг ромски лагер в Кретей, в покрайнините на Париж, също беше разтурен и 64-те му обитатели бяха експулсирани. Сред тях имаше и 17 деца. Те се бяха настанили на терен в съседство с болница и ще бъдат пренасочени към места за временно настаняване в съседни общини.

Още по темата

В сряда полицията разтури няколко лагера и в Стен, северно от Париж, където живееха близо 100 души.

Вчера експерти на ООН призоваха френското правителство да гарантира, че разтурването на ромските лагери става при спазване на европейските и международните стандарти за правата на човека и борбата срещу дискриминацията, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Францияромилагери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо, къде е Българския Хелзински Комитет, титулярния защитник на ромите. Къде е другия защитник Отворено общество. Защо мълчите и не заклеймите френските престъпления срещу ромите.Или може би ви плащат за да извършвате само антибългарски кампании, а не антифренски.А какво се случи когато искаха да разкарат ромите край София, настанили се на чужда земя. Какви ни изкараха тогава. Добре се случва това във Франция.
19
8
 
37
 
! Отговори
БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО преди 11 години
БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО ФРАНЦИЯ
18
9
 
39
 
! Отговори
... преди 11 години
интергрирайте ги бе,франсета,да ви видим....защо ги експулсирате,покажете ни как се прави,интегрирайте ги,дайте едно показно.
17
8
 
39
 
! Отговори
любопитстващ преди 11 години
Aма защо тези роми са така кротки и не се опитат да се саморазправят и набият френските полиций,както това се случи миналата вечер у нас с пребитите от роми български полицай в гр. Бяла Слатина.?
16
8
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Do 16,i vav Balgaria moze da se postapi po sastiat nacin,no za Politiceskite p........i,tova e siguren elektorat za pecelene na izbori
15
8
 
40
 
! Отговори
Прост въпрос преди 11 години
Колко *** катуна и незаконни гета има разрушени и премахнати в България? Нали сме в ЕС и спазваме едни и същи правила. Във Франция може да се налага ред и законност, а у нас не може. Нека някой, който ги разбира тези неща да обясни разбираемо ако може. Предварителни благодарности.
14
8
 
37
 
! Отговори
Читател1 преди 11 години
Добри новини идат от Франция! Дано и нашите ВЛАСТИ да последват действията на френските ВЛАСТИ, а не призивите на някакви си измислени организацийки, дето много знаят да лаят, но иначе за нищо не стават.
13
8
 
38
 
! Отговори
Рудол Хес преди 11 години
Нормално към бензин се добавя 4 обемни % обикновен *** и 1,5 % магнезиев хлорид. Остава гъст облак черен дим който успешно се интегрира в атмосферата.
12
8
 
39
 
! Отговори
еха.... преди 11 години
така се прави, до крак,
11
8
 
48
 
! Отговори
БоУже! преди 11 години
Ше кажа това: когато разхождам кучето ми и някой му се зардва - то скача, умилква се и също се радва. Когато минат *** покрай него - ръмжи, недоволства и се озлобява.До къде стигнахме!!! Кучетата разбраха проблема, ние ли още не сме?
10
19
 
35
 
! Отговори
До Българин преди 11 години
Пич, че *** са мизерници, ясно. Ама, чак да са виновни за сегашното положение на България ...аре спри се малко :)
9
8
 
37
 
! Отговори
kilko преди 11 години
VSE XUBAVI *** !!!!! DEISTVAT SMELO BAZ DA SE PLA6AT OT FAL6IVI ZA6TITNISI NA PRAVA !!!!
8
8
 
41
 
! Отговори
цеко преди 11 години
"че разтурването на ромските лагери става при спазване на европейските и международните стандарти за правата на човека и борбата срещу дискриминацията,"Ти смятай какви стандарти имало!! Малиии ...
7
8
 
47
 
! Отговори
БГ ПАТРИОТ преди 11 години
Нека ги разтурват, но да по4нат веднага да им строят квартали и да ги настаняват там.....не може така, все пак това са ЕС граждани дами и господа французи, пък и сега с отворения пазар на труда за БГ роми ще ги интегрирате много бързо. Хайде стройте им жилища...колкото се може пове4е 4е да доизпратим и другите роми от тука, тъй като в БГ не са щастливи и са подтиснати. Хайде роми....тръгвайте към Франция и не се връщайте - там ви 4ака щастлив живот и много помощи и пари...Лек и приятен път!
6
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименНе, нашите власти дискриминират, и то нас, българите и всички, които не са ***. За *** няма наказания - за останалите има. За *** се строят жилища, а за бездомните от други народности - не. За *** се отделят пари по какви ли не линии - за останалите не. Така че дискриминация у нас има.
5
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i kolko frenski policaia beha obijdani, pliuti, biti i ubiti be bai pardon?
4
8
 
41
 
! Отговори
Ivo преди 11 години
Само седмица след като казаха че ще ги интегрират пак почнаха да ги гонят,бързо разбраха че тия не можеш да ги интегрираш.
3
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще разтурят *** гето до двореца на децата в софия, писна ми от тоя миризлив катун и да им гледам килимите и дрехите до уличното платно. И ако си мислят, че тези "прани" дрехи после са чисти, хахаха, *** ***.Хайде, ***, тръгвайте по европата, там ще ви отглеждат по - добре, и помощите са по - големи
2
8
 
57
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Тия от ООН, вместо да зяят на французите, да дойдат в България - да видят как, заради толерастията към това мръсно племе, Българите нямат човешки права в собствената си държава, как са подложени на терор и апартейд, в името на *** благоденствие !!!
1
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера експерти на ООН призоваха френското правителство да гарантира, че разтурването на ромските лагери става при спазване на европейските и международните стандарти за правата на човека и борбата срещу дискриминацията.A нашите власти не ги ли спазват