Жестоко убийство на две жени беше обвързано с "Pussy Riot"

Телата били намерени под надпис „Освободете "Pussy Riot!"
30 авг 2012 19:00, Елка Василева
66
Жестоко убийство на две жени беше обвързано с "Pussy Riot"
Присъдите срещу трите момичета от "Pussy Riot" разбуниха духовете. Снимка: архив, Reuters

Две жени са намерени убити под надпис "Освободете "Pussy Riot!" в столицата на руската република Татарстан – Казан, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Руската агенция Интерфакс съобщава, че става дума за майка и дъщеря, съответно на 76 и 38 години, чиито имена са Фарида и Лилия. Те най-вероятно са убити в периода 24-26 август в жилището си в Казан, но телата им са намерени едва днес.

Според руския таблоид "Лайвнюз" труповете са били обезобразени от множество прободни рани. Надписът в подкрепа на пънкарките от "Pussy Riot" е бил написан с червена боя, за да наведе на мисълта, че това е кръвта на жертвите. Засега анализите не са показали от какъв произход е субстанцията.

Пънкарките от групата "Pussy Riot" бяха осъдени по-рано този месец на две години затвор заради протестната си пънк молитва срещу Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител", припомня агенциите.

Адвокатът на певиците Николай Полозов заяви, че надписът в подкрепа на клиентките му, изписан над труповете на двете жени, е провокация. Според разследващите целта е да се отклони вниманието от истинския извършител, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава богу дори църквата е осъдила инквизицията! Аз лично не се обиждам от постъпката им. Църквата е обществено пространство и когато някой се изхвърли по подобен начин със сигурност ще остане неразбран от по-голамата част на обществото. Разбира се ще бъде санкциониран. Обаче 2 г затвор е много. Ако съдеха с този аршин всички, Сибир щеше да е най-населеното място.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре. Хайде да ти го обясня по-разбираемо. Първо както и да го погледнем "***" може да се каже, че си ти. Добрата вест е, че *** по рождение не може да е никой. От това следва, че има шанс и за теб. Първо трябва да се отървеш от идеята, че можеш да говориш от името на "милиони християни" а после си задай въпроса с какво точно накърниха воите чувства. След това си помисли заслужават ли тези три жени наказание и какво да е то. И понеже си се загрижил за христовата вяра, съди по християнски.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сульото 58. Всеки има право да се "изцепи" където си пожелае. В джамия в мол все тая. И разбира се ще си носи последствията. Просто прави лошо впечатление, когато в една държава за ограбване на богатствата от една губерния ти дават да ограбиш друга а в същото време те вкарват в затвора защото протестираш. Е хайде кажи ми справедливо ли е? И преди да се изхвърляте и да ми говорите за християнство, САЩ и т.н. просто бъдете хора.
47
1
 
5
 
! Отговори
ттт преди 11 години
До 53:Никой не защитава Ставийски. Но да не забравяме: две минути преди това ченгетата го спряха и го пуснаха да шофира. Тия ченгета не са руснаци. На шефа на врачанската полиция синът прегази студент и студентка (починаха). Условна присъда. На някакви варненски светила синовете убиха онова момче в Париж. Само безпрецедентния натиск на Франция принуди България да ги осъди и то всички варненски съдии отказаха делото, та търновец свърши работата. Не знам дали вицепрезидента вече не ги е помилвал.
46
1
 
2
 
! Отговори
ттт преди 11 години
До 54:Те затова и отидоха там.
45
4
 
6
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Представете си какви из*роди са пънкарите ! Само затвор за тях ,под строг режим и бой докато им омекнат кратуните !
44
2
 
2
 
! Отговори
Oho преди 11 години
Palni KOMPLEKSARI v toia forum........
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле мале колко "християни" в този форум ... Питам ви аз: Щом искате да изпратите три момичета в Сибир защото са се осмелили да теглят една майна на Путин, колко затвор дадохте на убиеца с кънки - двукратен олимпийски шампион? Колко а? Или животът на двама млади българи не струва нищо в сравнение с Великия вожд - предводител на християнството. Всички сте за Сибир да знаете
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този форум май се изказва цялото съветско, пардон, руско посолство. Може Путин да ви клати по цял ден и да му се радвате колкото си искате. За нас в БГ той си остава обикновен диктатор. И от кога станахте толкова ревностни християни? Псевдо комунисти-бивши и настоящи ченгета, алкохолици и грабители. Такива са политиците и патриарсите в Русия. А вие лакеи путински сте просто едни лицемери ...
41
3
 
1
 
! Отговори
Клинкерхофен преди 11 години
Ако беше МеВеРе щеше да обяви " самоубийство".
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пук прочетох "руският таблоид Лайнюз"...
39
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много по-добре от присъдите е да ги изпратят в сибир на тежък труд или в Северния Ледовит Океан, например на нефтена платформа. Да видят какво става като се набутват където не им е работа. Да си гледат дискотеките и да живеят, да оставят тези сложни проблеми като политиката на такива, които поне малко са в час или разбират. Но никакво пускане! Само драконовски мерки ще изкоренят тези "демократични" простотии. Момичета - ку***
38
4
 
30
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
това трябваше да се случи не с тези жени а с осквернителките курвен.тии от "*** Riot"
37
3
 
13
 
! Отговори
bai mango преди 11 години
ne me interesuva sre6tu kakvo ili kogo sa protestirali no te porugaxa pravoslavna xristiqnska carkva da bqxa oti6li vav nqkoq djamiq oba4e ot tam jivi nqma6e da izlqzat
36
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се преразгледа присъдата на миризливите ***, две години са им малко.
35
1
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Да си жив и здрав!!!
34
3
 
26
 
! Отговори
Тъжното е, преди 11 години
че действията на трите "грации" бяха провокирани от чисто финансови причини, докато тези на феновете им са плод на някакви си техни комплекси...
33
1
 
16
 
! Отговори
Не е неочаквано преди 11 години
На болните умове им трябва малко - само подклаждане от други болни умове... Напълно е възможно да е провокирано от "изявите" на трите глупачки - сред феновете им навярно има хора, които им вярват, вярват на деструктивното им поведение и се опитват да скрият собствената си малоценност зад подражаването на "идолките", особено след невероятното преекспониране на проблема.
32
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Аз съм на 33 отиди за червен картон знаеш къде!!!!!!!1
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още ли не са разчекнати тези пънкарки,нещо мн се бавят