Армения прекрати дипломатически отношения с Унгария

Будапеща депортира офицер, убил арменски военен в родината му
31 авг 2012 21:57,
56
Армения прекрати дипломатически отношения с Унгария
Президентът на Армения Серж Саркисян. Снимка: Reuters

Армения прекратява дипломатическите си отношения с Унгария, съобщи президентът на Армения Серж Саркисян.

Причина за дипломатическия разрив е, че Будапеща депортира ажербайджански офицер, осъден за убийството на арменски военен.

Азербайджанският офицер, лейтенант Рамил Сафаров, който бе осъден на доживотен затвор за убийството на лейтенант Гуркен Маркарян през 2006 г. в Будапеща, днес бил върнат в Азербайджан, където незабавно бил амнистиран и освободен въпреки предварителните уверения от страна на Баку, че няма да предприеме такава стъпка.

Убийството било извършено по време, когато и двамата лейтенанти били на курс по английски език по линия на НАТО в унгарската столица.

В отговор на решението на Унгария да депортира азербайджанския офицер Саркисян обяви, че неговата страна "прекратява дипломатическите и официалните си отношения с Унгария".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същия случай като с нашите медсестри...
7
12
 
36
 
! Отговори
Круз преди 11 години
Така както е представен случая ми се струва че най- правилно е Унгария да скъса дипломатическите отношения с азерите - дали *** си дума че ще уважат присъдата !
6
30
 
16
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен,арменското знаме,изглежда така 1метър плат,и на него извезана 2метра уста,това са арменците,Австроунгарците ще го преместят в другия крачол,ха ха ха.
5
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA ARMENIA!!!
4
11
 
66
 
! Отговори
no justice преди 11 години
След убийството азербайджанският офицер е осъден от унгарски съд на доживотен затвор без право на помилване първите 30 години. Въпреки това 6 години след присъдата престъпникът се депортира и веднага е помилван от азерският президент. И ако това не е подигравка ???
3
19
 
56
 
! Отговори
алоооо преди 11 години
арменците показаха ,че са по-достойни от българите-за кой ли път!
2
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време беше - двама *** на 1 място си е новина в криминалната хроника, а унгарците ги знаем че са изчезнали заедно с динозаврите и само *** е останало... Костов от Индия е минал през Унгария, за да стане Първия премиер на чужда държава
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
местааааа