Ахмадинеджад иска край на американския тормоз и господство

Иранският президент призова за нов световен ред
26 сеп 2012 18:10, Елка Василева
208
Ахмадинеджад иска край на американския тормоз и господство
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: Reuters

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че е необходим нов световен ред, който да сложи край на годините на, както се изрази той, американския тормоз и господство, предаде Асошиейтед прес.

"Ако е Божията воля, ще настъпи нов световен ред и ще се махне всичко, което ни отдалечава едни от други. Наистина вярвам, че системата на империите достига края на пътя. Светът повече не може да гледа как го командва император", каза Ахмадинеджад в интервю за АП, дадено в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН, която е последната му като президент на Иран.

Още по темата

Според него международните критики срещу ядрената програма на Иран са просто оправдание за стремежа на Запада да упражнява господство над страната. "За всички е ясно, че ядреният въпрос е налагане на волята на САЩ", заяви той.

Ахмадинеджад каза, че подкрепя засилване на диалога, въпреки че преговорите със световните сили са в застой. По думите му някои световни лидери са изказвали пред него идеята, че за Иран би било по-добре, ако преговаря само със САЩ.

"Разбира се, не отхвърлям възможността за подобни преговори", отговори той на въпрос дали би се съгласил да обсъжда въпроса с победителя от предстоящите президентски избори в САЩ.

Според Ахмадинеджад въпреки западните санкции Иран е по-добре в момента, отколкото е бил през 2005 г., когато той стана президент.

Ахмадинеджад засегна също конфликта в Сирия. "Ще направя всичко по силите си за постигане на стабилност, мир и разбирателство в Сирия", каза той.

Иранският президент предложи създаването на нова група от 10-11 страни, която да работи за спиране на гражданската война в Сирия. По думите му в Ню Йорк за тази цел много скоро ще се срещнат представители на държави от Близкия изток и други части на света, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Делегацията на САЩ напусна залата по време на речта на Ахмединеджад пред ООН. Сирийският конфликт и скандалният анти-ислямски филм не бяха споменати по време на обръщението му. Думата "мир" беше спомената 12 пъти, "справедливост" 15 пъти и "любов" 13 пъти.
86
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
томахавки по кратуната на тоя ***, докато каже, че не е той
85
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бах ти *** е тоя
84
16
 
9
 
! Отговори
обективен преди 11 години
тоя от снимката скоро ще си търси работа (в най- добрия случай!):))))
83
8
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 11 години
Велик ли е аллах мръсни ***?Велики сме ние, че сте се качили на добрината и търпението ни отгоре.Трябва всичките да ви изселим този път оттук, барабар с ***, като ви видяхме колко се разгащихте.Факт от Vesti bg:Изселници в Турция съдят България в Хага за геноцид Етнически турци са подали жалба в Международния наказателен съд в Хага за съдебно разследване за геноцид срещу българската държава,във в. "Сега".Ето тези подкрепя Иран даже и пред Пазарджишкия съд, а тук се пишат глупости.
82
8
 
8
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
БЕГОМ КЪМ ТЕХЕРАН АМА НЕ ТИ ОТЪРВА А??????
81
10
 
19
 
! Отговори
ДО 94 преди 11 години
ИРАН Е БЯЛАТА СТРАНА В АЗИЯ.НЕ РАЗДЕЛЯЙ ХОРАТА ПО РАСОВ ПРИЗНАК НА ЦВЯТ НА КОЖАТА.ВИЖ КАКВИ ПОСЛАНИЯ НОСЯТ И ДАЛИ ИДВАТ ПРИ ТЕБ НАЛАГАЙКИ ТИ СВОЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ КАТО САЩ, ИЛИ С ПРОТЕГНАТА ПРИЯТЕЛСКА РЪКА КАТО ИРАН
80
16
 
23
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
ДОСТОЕН МЪЖДОСТОЕН НАРОДЗАСЛУЖАВАТЕ УВАЖЕНИЕС ВАС СМЕ
79
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яковлев и Горбачов фалшифицирали документите за вината на СтАЛИН за Катинск. За да правят пропаганда заявена им от Рейгън. Но кой ще направи филм за 30хиляди избити комунисти в Аржентина и стотици хиляди в Чили. Или един милион северно Корейци. Ами софиянци. Ще има ли такъв филм? Има ли паметник на загинайте софиянци от бомбандирането над София.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз го искам.
77
2
 
7
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
Илюминатите
76
2
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
А според тебе кой трябва да бъде изтребен?
75
1
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
до 94и според теб трябва да бъдат изтребени,така мислят ционистите
74
5
 
12
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
Добрата вест за нас е, че българското ДНК е уникално. Заключените кодове в него съдържат невероятна сила и потенциал. Тези защити са особено силни на квантово,светлинно ниво. Действат като енергийни свръх функции в ДНК.Интересното е кои ще успеят да достигнат до там, че да успеят да се свържат с тези високо енергизиращи фактори.Другият ключов въпрос е: дали съвкупността от тези фактори, ще достигне критичната си маса.
73
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
60 млн. иранци1 млрд. индийци1 млрд. китайци1 млрд. други.Всичко това е конкуренция на белите държави за работа, ресурси, храна.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 77 Англия(Великобритания),мисля,че е империя от доста отдавна,а написах Израел,защото повечето от форума,ще го разберат
71
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре америка я няма и ко прайм ,следваме модела на иран,египет,сирия,йемен....отдавна ми е ясно що българия е последната дупка на кавала,ми то много прости кавали в тоз ***.
70
9
 
21
 
! Отговори
антиЕС преди 11 години
до 90глас народен ,глас божий.Ционистите и техните *** са притеснени
69
32
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле много тъБ народ тъпче Българката земя! То бива глупости, бива, ама вашето е серозно за хапчета. Абе нормални ли сте да дрънкате каквото и да е в защита на този ***!?! Добре, че грам не разбирате от световна политика, иначе ако бяхте прави щеше да ви се повлече хастара бързо, бързо. Никоя от западните държави в момента не е цвете за мирисане, ама точно Иран ли си избрахте за модел... ***, гладен, сляп и оскотял народ :(
68
29
 
16
 
! Отговори
US ARMY преди 11 години
Дамаджаната иска ирански терор и господство, вместо американски. Да, ама не.