Разбиха престъпна група в Лондон по български сигнал

Принуждавала жертви да сключват брак с граждани на трети държави
Обновена: 18 ное 2012 12:23 | 18 ное 2012 12:21,
29
Разбиха престъпна група в Лондон по български сигнал
Снимка: Ройтерс

Британската полиция арестува 7 души, членували в организирана престъпна група за трафик на хора след разследване, започнало в България. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията на британските полицейски служби е реализирана на 15 ноември на територията на Лондон. В резултат на проведени оперативни действия на служители на ГДБОП и британската полиция е установено, че участниците в схемата са се занимавали не само с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, а и със сила принуждавали жертвите си да сключват брак с граждани на трети страни. Целта била придобиване на правото на свободно придвижване в ЕС.

Разследването започнало в България, когато 43-годишна жена подала сигнал в ГДБОП, че 25-годишната ѝ дъщеря била принудена да се омъжи срещу заплащане за гражданин на трета страна. След сключването на брака й било забранено да се върне в страната ни.

Чрез представителя на МВР в Лондон антимафиотите незабавно уведомили британските си колеги. Стартирали съвместните оперативни действия и обмен на информация, в резултат на което адресът, на който младата жена била насила държана, е локализиран. Там били открити още две момичета с идентична съдба, на които чрез Националната комисия за борба с трафик на хора към МС е осигурено завръщането в България.

Задържаните в британската столица са чужденци. Последвало претърсване в дома на единия от тях, който е пребивавал известно време в страната ни. Там спец служителите попаднали на множество фалшиви документи за самоличност, копия на лични карти и актове за раждане на български гражданки.

Срещу двама от задържаните вече има повдигнато обвинение във Великобритания за насилствено държане и сексуална експлоатация. Съвместната работа по документирането на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
спестовен преди 11 години
Aма защо трябва да се харчат пари и да се бие излишен път чак до Лондон, за да ги арестуват и английската полиция нормално да вземе да ги обвинява като български граждани в трафик на хора чрез принудителни насилствени бракове , когато като гледам как лавинообразно и непрекъснато се увеличава броя на гражданите от трети страни в България, явно много безработни и по бедни жени, но с предприемчив бизнес усет, съвсем доброволно и без насилствени заплахи са поискали да имат бракове с по богатите граждани от другите страни!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43-годишна жена с 25-годишна дъщеря... принудена срещу заплащане... Абе я, моля ви се, хубава работа, ама ***...
19
4
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
do Etna...ami propusni go togava...
18
1
 
1
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
До хТи чете ли статията?
17
1
 
4
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
До Dublin Нищо не ти се разбира от коментара...
16
6
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
kiumurceto-bez obratno v Mauritius/kiflata udria na kamuk, ce ne e vzela niakoi ot EU-stese da go doi jako/No posle pravi edno cave ot Pan-a i minava v grafa SAMOTNA MAIKA...Na izdruzka ot Paditat-a...Abe PIZDA da imas po tezi sirini....i niakoi zabluden/pian osemenitel...
15
10
 
3
 
! Отговори
х преди 11 години
пак ли българска следа,стигате вече омръзнахте им на целия свят.
14
10
 
6
 
! Отговори
Да преди 11 години
Никой не кара никоя пикла насила да се жени,всичко е по взаимно съгласие.Бил съм в Англия знам за какво става въпрос,дават на фустата 3-4 хиляди паунда и тоя за който се е омъжила взима нужните му документи за работа в Англия.Много ясно,че трябва да стои известно време там,то това е уговорката,ама тая явно е искала да вземе парите и да се прибере в България за аху ихо.Не винаги всичко изглежда така,както ни го показват.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
maika i prosto ne e vzela komisionnata koqto sa i obe6tali i zatova si e otvorila ustata ane za drugo
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продадена невеста.Ами те, *** и у нас си купуват булките.Ако е ***, значи иска да измуфти още пари от жениха.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2 милиона евро е натрупал българин сводник на българки в Лион само за миналата година.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успокояващото е, че този път сме потърпевши в престъпната схема.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трият те щото администратора поства с ник ***!Сега разбра ли?
8
0
 
8
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
и не се прави само от българи, а от всякакви жители на ЕС, така че не сме открили топлата вода. Момичето сигурно е било в безизходица и затова се е навило. Аз незнам как биха се развили нещата ако бях приел, но се радвам, че намерих друг изход от ситуацията.
7
0
 
14
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
Един мъж беше публикувал обява, че търси българи за сключване на брак с граждани, които не са в ЕС. Пратих му съобщение, върна ми с подробности, че става въпрос за фиктивен брак, за който трябваше да получа 3000 паунда, но 3-4 месеца да се правя, че съм женен с въпросната жена. Е, бях на 22 необвързан и си казах, защо не, а и алтернативите ми не бяха много. В крайна сметка отказах, може би от някакъв глупав морал, но не се срещнахме с този човек за последващи действия. Това е масова практика
6
0
 
11
 
! Отговори
nqkoi_si преди 11 години
Няма кво да се обръощате внимание на този регенерат ***. Той е един самотник, който търси внимание и избива комплексите си тук, тъй като е пълен соп*ол в реалността и не би му стискало да си отвори устата. Сега по темата, мога да споредля от моя личен опит, че това за уредените бракове не е новост. Аз бях закъсал с парите доста преди 4 години. Имах 20 паунда, а нямах пари нито да си платя квартирата за вече месец бавене на наем, нито за билет да се върна в БГ и така видях обява в bghelp.co
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооооо, Aлов , ако дъщеряти ти попадне в такава ситуация и ако някой и помогне дали и той ще е топач!!! .....Аман от *** сводници дето не са излизали по-далеч от махалата !!!
4
0
 
23
 
! Отговори
до Ясен преди 11 години
Задържаните не са българи този път, така че в случая не сме виновни ние.
3
2
 
24
 
! Отговори
111 преди 11 години
***, като накарат дъщеря ти да се ожени за някой арап, пак поствай коментари
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Албанци