Разполагането на "Пейтриът" в Турция тревожи Русия

Руският президент Путин започна посещението си в южната ни съседка
Обновена: 3 дек 2012 17:08 | 3 дек 2012 15:49, Елка Василева
131
Разполагането на "Пейтриът" в Турция тревожи Русия
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Разполагането на зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ на НАТО в Турция „предизвиква безпокойство в Русия и не способства за стабилизацията на и без това нестабилната ситуация“ в региона, заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Песков отбеляза, че тази тема ще бъде обсъдена на днешните преговори на Путин в Истанбул. Веднага след пристигането си руският президент започна разговори с турския премиер Реджеп Ердоган, съобщи РИА Новости.

Още по темата

Турция поиска официално от НАТО да й бъдат предоставени ракетни комплекси „Пейтриът“. Както заяви генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен, системите „Пейтриът“ са изцяло отбранителни и няма да се използват за други цели. Решението на разполагане на „Пейтриът“ на границата на Турция и Сирия може да бъде прието на срещата на външните министри на страните от НАТО на 4 или 5 декември, след което за самото разполагане ще са нужни само няколко седмици.

Разполагането на ракетни системи „Пейтриът“ предизвиква различни видове безпокойство в Русия, за което се информират турските партньори, каза представителят на Кремъл.

Песков подчерта, че тематиката на днешните преговори на Путин в Турция се дели на два блока: двустранните отношения, които са „многообразни и пълни с прекрасни проекти“, и международните проблеми. По международните проблеми Русия и Турция имат „много сериозни разногласия и ние не крием това“, отбеляза прессекретарят на руския президент. По думите му „редица стъпки не способстват за нормализирането“ на ситуацията в региона.

Песков допълни, че ще бъде засегната и темата за Сирия. „Позицията на Русия е последователна и абсолютно прозрачна: не бива да бъде подкрепяна едната страна в конфликта, това не може да способства за урегулирането на ситуацията“, заяви Песков. Той допълни, че „активната помощ за едната страна в конфликта само провокира конфликт“.

Песков не изключи по време на разговора на Путин с Ердоган да бъде засегнат въпросът със задържания в Турция руски самолет, който летеше за Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ТРЕВОЖИ РУСНАЦИТЕ ТИЯ ПВО БОКЦУЦИ "ПЕЙТРИАТ" ЩОТО ТЕ ЗА НИКАКЪВ .... НЕ СТАВАТ.НО НАЙ МЕ УЧУДВА, ЧЕ ТУРЦИЯ УЖ В НАТО ПЪК ДОРИ И ОТ ТИЯ КУРНИЦИ НЯМА НАР. ПРОТИВОРАКЕТНИ ПОСТАНОВКИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРАТ НА МАЛКИЯТ ПРЪСТ НА РУСКИТЕ ПВО КОИТО МОГАТ ДА СВАЛЯТ ОБЕКТ ИДВАЩ ОТ КОСМОСА С 100 000 КМ/Ч С ГОЛЕМИНАТА НА ТОПКА ЗА ТЕНИС НА КОРТ /С 400, С500, ПАНЦИР И МНОГО ДРУГИ/, ДЕТО САЩ САМО ЩЕ МЕЧТАЯТ ДА ИМАТ СЛЕДВАЩИТЕ 30-40 ГОДИНИ.ТЕ СА ТОЛКОВА ЖАЛКИ, КАТО ЦЯЛО НАТО Е СТРАХЛИВА ***!!
83
7
 
7
 
! Отговори
Я , ПУТИН ,БЕ... преди 11 години
Я , КАК СЯДА ....ГА ЧЕ ТУРЧИНА ГО Е РЕЗАЛ ,ПРЕДИ ТОВА...??!!!
82
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 89 ей скапан *** да се разкараш от българския форум и да престанеш да разнясаш зловонието си.
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90 колко си сигурен и убеден в произхода си , да не би прабаба ти да ти е декларирала с декларация с нотариална заверка с кого е спала волно или неволо
80
3
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Ей, малко да ви оставя и такива глупости пишете, и българи, и турци, и макета. Маймунска му работа. A сега в щатите започва едно много финно пор"о, мъжки суинг.
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не пишете другата новина, че Русия ще построи АЕЦ "Аккую" в Турция и ще инвестира цялото строителство 20 млрд долара по същата схема, която ние (по точно тиквата комплексарска и страхлива, защото САЩ го държат с компромати) отказахме за АЕЦ Белене. За Турция Аккую, а за нас това което му се римува до макарите гарантирано от бб и гроб. Но не всичко е загубено. Масово гласуване и шут в г.за на тъпите мутро-милиционери. Всички останали без магарешки и ярешки са по-свестни.
78
8
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Мен пък ме кефи, че Турция ще се оборудва с американски ракети. Така при първата грешна стъпка ТУРЦИЯ ИЗЧЕЗВА ОТ КАРТАТА, а УСАняците няма да започнат Трета Световна война заради някакви ***, дето си *** козите и камилите.
77
17
 
6
 
! Отговори
МАЙНАТА И НА РУСИЯ преди 11 години
...ЧУЖДИ ВОЙНИ --НИКОГА НЕ ВОДЯ!Да се бият *** ,бе.....нали ходиха и у Сърбия -ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ НАТО???!!!...И ,КВО СТАНА ...ПОБЕДИХА ЛИ?????....НЕЩАСТНИЦИ..ХА,ХА,ХААААААААААА...ТОЛКОВА ЩЕ ХОДЯТ И У РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!
76
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До СТАЛИН Нас обикновенните не ни питат за такива решения. Кой с кой е. Важното за нас е че братушките са ни помогнали (макар и после са си взели и тяхното) но за такава добрина мисля, че мнозинството българи ще се бият на страната на Русия.
75
3
 
3
 
! Отговори
666 преди 11 години
Какви к**в***ндета сте вие българите само ще спомена Левски.
74
3
 
11
 
! Отговори
така си е 79 преди 11 години
Българина ,ако не направи нещо глупаво...не е българин,бе..!БЪЛГАРИНА Е ВЕЛИК ,У КРЪЧМАТА --НА 3-РАКИЙ..И УСТАТА МУ Е КАТО ГРАДСКИТЕ *** НА СОФИЯ--НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПЪЛНИ!!!У ДОМА СИ ОБАЧЕ----НА ЖЕНА СИ КРАКАТА МИЕ И ....ВОДАТА Й ПИЕ!ЗАТОВА--ВСЕ ДРУГИ ГО "освобождават" и му дават акъл!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 79.това си е твое мнение.само знам,че ние българите още помним разказите на нашите прадядовци за жестокостта на турската армия по време на балканската война и знаем,че всяка педя земя е отвоювана с кръв.
72
3
 
4
 
! Отговори
AGA преди 11 години
RUSIQ TAKAVA BILA ONAKAVA BILA....... ABE 6TOM E VELIKA MAYKA VI RUSIQ ZA6TO TOGAVA MIZERUVAT CENNITE I BALGAR4ETA I ZA6TO RUSIQ VI PRODADE NA USA I EC TA DA IM ROBUVATE.... ABE VIE STE SVIKNALI POSTOQNNO DA VLEZETE PRI JENITE SI S 4UJD K.R MISLITE SI 4E RUSNACITE MN VI OBI4AT LI :) IDETE ZA MALKO V RUSIQ TA DA VIDITE 6TO ZA NI6TOJNICI STE ZA TQH
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 77MNENIETO NA BALGARINA KAKTO V CQLATA ISTORIQ TAKA I SEGA NE SE PITA. NA VAS BALGARITE POSTOQNNO NQKOY VI NAREJDA ZA VSI4KO. AMA NA DUMI STE GOLEMA RABOTA :)
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BREYYY TIQ BULGAR4ETA MNOGO GOLEMI GAZOLIZCI NA RUSNA4ETATA BE :)))) AME VSE VI GO TURQT V G..ZA BEZ DA GO USETITE :))
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние българите ,целият народ,ще подккрепят русия.нато ни се наложи отвън.както и ,,братските,,отношения с турция.
68
2
 
2
 
! Отговори
MAKE преди 11 години
До Българин S TOQGA LI :)))) KATO PARVOBITNI STE EYYY.
67
7
 
9
 
! Отговори
СТАЛИН преди 11 години
ЩЕ СЕ БИЕТЕ ВИЕ БУГАРИТЕ ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛСКО ПЛЕМЕ.СУКИ ПАШЛИ НАХУЙЙЙЙЙЙЙЙ
66
2
 
14
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
А светът, не е ли точно такъв, побъркан, заради Американците... че Руснаците, да им "помагат със стабилноста и сигурноста"????
65
10
 
22
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ако Русия и Турция се скрата или по някаква причина влезнат във война ще се бием за страната на Русия.