Германия дава ?25 млн.за разполагането на "Пейтриът" в Турция

Средствата ще дойдат от федералния бюджет
Обновена: 8 дек 2012 12:43 | 8 дек 2012 12:37,
58
Германия дава ?25 млн.за разполагането на "Пейтриът" в Турция
Снимка: архив, Reuters

Участието на германски военнослужещи в мисията на НАТО за разполагане на зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" по турско-сирийската граница се очаква да излезе на Германия 25 милиона евро, предаде ИТАР-ТАСС. Това са разходите, предвидени в законопроект, който се очаква да бъде одобрен от Бундестага на
14 декември.

Средствата за участието в мисията на германските войници, чиито максимален брой ще е до 400 души, ще дойдат от федералния бюджет, а допълнителните разходи ще са за сметка на министерството на отбраната. Предвиденият мандат за участието е една година - до края на януари 2014 г.

В четвъртък германското правителство одобри предоставянето на Турция на два зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът". Очаква се те да бъдат разположени по турско-сирийската граница в началото на 2013 г.

Освен Федералната република в мисията ще участват и нейните партньори от НАТО - САЩ и Холандия. В операцията е предвидено и изпращането на разузнавателни самолети "АУАКС", които ще контролират турското въздушно пространство, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Все още се обсъжда къде ще бъдат разположени германските военнослужещи, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
фатал преди 11 години
до 50 пиши на форуми за спасяване на България от глад там може да ти чуе ония със шкембето
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TR e prost i neobrazovan, aide begai v anadola tam da pises.
47
2
 
3
 
! Отговори
TR преди 11 години
защо българите са колосално *** и жалки - кръстоска между две от най-простите племена - турското племе булгари и славянското племе македонци! Както пише в историческите книги, днешните българи са резултат от среща на полянка, между пра-българин и славянка, и след цуни-гуни, вади-тури се народили чукундури, които се знаят също и като българи!
46
1
 
4
 
! Отговори
TR преди 11 години
Запомнете едно нещо от мен българи!Лъжливата ви история....и приказките на ракия и мезе ви вредят.Незнаете историята си!Ние не сме ви врагове!Напротив,най близките ви приятели!Запомнете едно нещо!Няма да видите толкова полза от Европа отколкото истинската приятелска помощ от нас
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е интерсено, ако падне режимът на Асад и тея шаяци от ислямистките банди посегбат на руската военноморска база, какво ще се случи? Дали няма западът пак да врещи като козел за "непропорционалния" отговор на руснаците както в Грузия и Чечня...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чешката еврейка Меркел отдавна е надупила Германия на цион,ама и това ще е до време , и там хората се пробуждат и номера с лъжата холокост вече не минава
43
1
 
2
 
! Отговори
Спас преди 11 години
"Външният министър Сергей Лавров подчерта, че Москва няма да допусне повторение на либийския сценарий в Сирия.Няма да допуснем повторение на либийския опит, когато нашите колеги от НАТО по най-груб начин измениха мандата, който им беше предоставен от резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Вместо налагане на забранена за полети зона те започнаха да воюват срещу действащия режим, подчерта Лавров."
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako Rusia padne, to ste stane hegemonia na zapada ot srednite wekove.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V momenta voinata v Siria e voina na tehnologiite, na bezpilotnite samoleti na zapada koito neprekusnato bombardirat , a westnizite pisat che tova sa siriiskata oposizia.
40
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Няма никаква история - всичко се повтаря като програмирано. Пак Европа се подлага на нашествие, и пак през България, пак чрез евреите, и пак еврейските правителства на Европа воюват с християнството - вече с остатъците му.
39
3
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Мен лично ме е СРАМ че сме в НАТО. И аз никога не бих се бил срещу друга страна която не напада БГ. По времето на социализма армията ни служеше основно за защита на мирното население в БГ и никога не сме били агресор.
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено че са били, и то не някога, а винаги. Но пък и аз не ги обичам много-много, така че сме 50/50.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
руснаците никога не са били против България анадолски провокатор ***
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък ще се бия срещу всеки, който е против България, ако ще да е и руснак.
35
3
 
4
 
! Отговори
Войн преди 11 години
Газови камери,само това ще спаси света!Всички страдания в момента са заради тях!
34
5
 
16
 
! Отговори
Ц-300 преди 11 години
Ами не знам как "Патриота" ще пази Турските погранични села и градове от случайно или не заблудени снаряди и мини като проектиран за борба с много по големи летящи цели..???И другото сирийската държава си има в момента достатъчно много вътрешни проблеми та да тръгне да се счепква с Турция. Но просто това е помпане на мускули и перчене на Турция пред Русия основно защото Турция е Американския плацдарм към Русия....!!!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 36Автомат Федеров - 1917 година ....
32
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУСНАЦИТЕ НЕ УМЕЯТ НИЩО,ДАЖЕ ОТКРАДНАХА АК ОТ НЕМЦИТЕ,А КАЛАШНИКОВ КОЛХОЗНИКА Е *** И *** И НЕУК,ИЗОБРИТЕТЕЛ НА АК Е ХУГО ШМАЙЗЕР
31
9
 
19
 
! Отговори
Посетител преди 11 години
Няма да се бия рамо до рамо с турците срещу русия, ако се стигне до там. Не съм комунист или т.н. не симпатизирам на никоя партия, но съм чел историята и знам на кой да благодаря. Не съм русофил нито русофоб.
30
2
 
15
 
! Отговори
Адолфо преди 11 години
Плащай немецо. Плащай на юдеите. Плащал си,плащаш и ще продължаваш да плащаш.