Провал за антиимигрантския сайт в Холандия

Три пъти повече са жалбите срещу самия него от тези срещу чужденци
15 яну 2013 16:58, Елка Василева
11
Провал за антиимигрантския сайт в Холандия
Герт Вилдерс. Снимка: архив, Reuters

Холандският всекидневник NRC Handelbslad съобщи за пълен провал на сайта, открит през пролетта на миналата година от Партията на свободата срещу прояви на имигранти от Централна и Източна Европа. Според изданието сайтът е получил 40 000 оплаквания срещу чужденци, но и 135 000 жалби срещу това, че изобщо е бил отварян.

Сайтът целеше да събира сигнали срещу централно- и източноевропейци, които "цапат и създават проблеми". Получените оплаквания са били свързани с чистотата, местата за паркиране и "окупирането" на работни места.

Още по темата

Изданието коментира, че е трудно да бъде отречен приливът на европейци в Холандия. Същевременно се отчита, че новопристигналите чужденци заемат работни места, които холандците не желаят. Допълва се, че сайтът е дал повод да се осмисли доброто приобщаване в страната на общо 300 000 чужденци от Източна Европа.

Вестникът определя появата на сайта като повратна точка, тъй като медийното внимание е било насочено към положителния икономически принос от притока на имигранти.

Партията на свободата на Герт Вилдерс бе част от управляващото мнозинство в Холандия, но остана в опозиция след последните парламентарни избори през септември миналата година. Основната партийна политика е близка до проявите на краен национализъм и заклеймяване на чужденците в държавата, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не бива да се настройваме срещу холандците като народ заради това,че политиците им,които при всеки случай не са холандци,а ЕВРЕИ плюят България!Обикновения холандец или германец не е виновен с нищо за това,че и *** от една страна ни създават лош имидж!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
холандците са си разрешили проблема с престъпността , като са я легализирали , там няма престъпност , защото дрогата е законна , проституцията е законна , корупцията е законна (лобита) , само това че там е най-голямата контрабанда в ЕС , това още не са успяли да узаконят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сменете му ганджата на тоя на снимката, че не го удря в правилната посока!Загледайте се в очите: типичен празен холандски поглед!
6
0
 
0
 
! Отговори
dancho преди 11 години
До ф.у.ц.к. A ti bil li si tam ili samo taka govorish?Az niamam problem da rabotia tuk ..... to kato Bulgarin mojesh li da dokarash 50000 evra na godina? S brane na jagodi nema da stane zatva Българи, Румънци и Поляци ne gi puskat tuka. Ako mojesh da gi dokarash zapovjadai.
5
0
 
1
 
! Отговори
до HOLLANDEC преди 11 години
като теб ли
4
0
 
3
 
! Отговори
ф.у.ц.к. преди 11 години
там е пълно с турци, суринамци, наркомани, *** и пр. ***, а той тръгнал да прави сайт против Българи, Румънци и Поляци.
3
2
 
0
 
! Отговори
HOLLANDEC преди 11 години
ISKAME DA DOYDAT KOLKOTO SE MOJE POVE4E BG ***
2
0
 
2
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Страхотна новина, *** беж към Холандия, няма да ви правят проблеми, а и там проституцията е на почит...:)))
1
0
 
1
 
! Отговори
Анти емигрант преди 11 години
Да !