Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва

Полицията задържа около 20 души
Обновена: 25 яну 2013 14:50 | 25 яну 2013 11:49, Елка Василева
254
Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва
Пред парламента протестират срещу законопроект за забрана пропагандата на хомосексуализма. Снимка: Reuters

Близо 20 души бяха задържани пред сградата на Държавната Дума на Русия в Москва след сблъсъци между хора, които декларират своята принадлежност към православната вяра, и активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. Последните протестират срещу законопроект за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни, който се гледа в парламента на първо четене и който предвижда глоба до 500 000 рубли.

Би Би Си съобщи, че пред парламента са се събрали около 15 активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства, които протестират срещу закона, и около 20 техни противници.

Поддръжниците на законопроекта скандираха „Москва не е Содом“, на което опонентите им отговаряха с „Москва не е Иран“.

Петнайсетина минути след началото на протеста полицията започна да задържа активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. От полицията съобщиха за 10 задържани, а участниците в акцията говорят за 30 задържани.

През последните два месеца парламентът два пъти пренасрочи гледането на законопроекта, но в определените за това дни пред сградата се проведоха акции на движението за защита правата на сексуалните малцинства и техни привърженици, на които събралите се целуваха. Всяка от тези акции беше съпроводена от появата на религиозни активисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете, протестират срещу "законопроект за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни"Защо и в България не се приеме такъв закон?
16
5
 
4
 
! Отговори
ОТ МАРИО преди 11 години
Да продължа. Каквито и закони да измисляте,ако ще и да се премахне думата "гей" или "хомосексуален" от речника,хомосексуалните винаги ще ги има и винаги ще са толкова,колкото са били. Нагледно доказателство е,че повечето хомосексуални са от хетеро-консервативни семейства.
15
5
 
4
 
! Отговори
до 12 от МАРИО преди 11 години
Сексуалната ориентация се появява между 12-15 години. Във всеки случай при 100% от хората до 18 години тя вече е установена. Сексуалната ориентация не се влияе от външната среда,защото в най-консервативните страни броят на хомосексуалните е същият като в либералните. Трябва да правим разлика между осъзнаване на сексуалната ориентаця и нейното възникване. Осъзнаването може да дойде и след това,но тя вече е възникнала и осъзнаването е само част от започнал и непрекъсваем процес.
14
12
 
3
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Почва се така-бият ***-аз несъм ***, какво ме интересува,бият ххомосуксуалистите-мене не ме засяга.Когато дойде моят ред да ме бият, интересно защо никого не го интересува, и никой не ме защитава?
13
2
 
19
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Бъди различен колкото си искаш, но не го натрапвай на другите и не ги занимавай със себе си.
12
3
 
15
 
! Отговори
До той си знае преди 11 години
Пропаганда е когато ББС съобщава, че 15 активисти(***) са се събрали да "защитават" правата, които никой не им е отнел.
11
9
 
4
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Заслужава си борбата за правото да бъдеш различен.Не съм хомосуксуалист, но съм абсолютно за правото да бъдеш различен.
10
14
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Май си доста неграмотен. Как един не се намери наистина да е запознат със историята и смисълът на гей парадите,а не само да плещи празни приказки. Гей-парадите се правят през месец юни и това не е случайно. Точно в този месец започват протести за декриминализирането на еднополовият секс. Ако не бяха онези смели хора,днес хомосексуалността нямаше да бъде законна. Казвате ,че не ви интересува кой с кого си ляга,само да не ви го натрапва. А всъщност доста ви е интересувало,щом сте арестували гейове
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде си чувал за деца-хомосексуалисти бе сбърканяк ?
8
14
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
И кой ти каза,че искат да педофилстват? Първо трябва да се запознаеш какво е педофилия,че са ти много разбъркани понятията в главата. Никой не иска да превръща децата в хомосексуални, това което искат хомосексуалните е,децата които са такива да се чувстват по-добре и по-разбрани,а не да се самоубиват ,което е чест подход от тяхна страна. Всъщност въпросните хомосексуални мислят за децата ви,гледайте филмът Молитви за Боби и ще ви се прояснят нещата.
7
16
 
1
 
! Отговори
до Марк преди 11 години
Първо трябва да се уточним какво разбираме под пропаганда. Защото можеш да пропагандираш много неща,но не и сексуална ориентация,все едно да пропагандираш високото кръвно или ниският ръст. Това са неща,независещи от човека и сексуалната ориентация попада също сред тях. Подобен закон издава тотално невежество относно биологията и психологията на сексуалността и според мене срамно такова псевдонаучно третиране на нещата. Пропаганда на хомосексуализъм...Главата ми не мож го побере.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ан тъй. Всички хомота в Сибир. Аз съм твърдо "ЗА". Хомотата освен, че са сбъркани искат и да педофилстват. Двойно сбъркани.
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пропаганда на хомосексуализъм е някакъв оксиморон. Такъв закон издава тотално невежество. Пропагандирането на сексуална ориентаця е безплодно начинание,защото сексуалната ориентация не е плод на съзнателен избор,тя е независима от външната среда. В кое училище са учили тези и в кой век са живяли,освен да четат приказки от библията да прочетат малко научна статистика,няма да им навреди.Аз с предубедени и незапознати с нищо освен въпросната книга не мога да общувам,защото това не би било дилог.
4
1
 
7
 
! Отговори
До №1 преди 11 години
Полицай - ед. ч. Полицаи - мн.ч
3
3
 
13
 
! Отговори
Така, така! преди 11 години
Бей гомиков, спасай Россию!
2
3
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Аз съм за провославните!
1
14
 
7
 
! Отговори
Страхил преди 11 години
От снимката става ясно.Хомосексуалистите са полицайте а протестиращите православните.