Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство

Прокуратурата твърди, че престъплението е предумишлено
Обновена: 15 фев 2013 14:58 | 15 фев 2013 14:10,
79
Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар Писториус ридае в съдебната зала, след като чу обвинението. Снимка: Reuters

Южноафриканският атлет Оскар Писториус избухна в плач в съда, след като му повдигнаха обвинение за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп, съобщи БиБиСи.  29-годишната моделка беше застреляна от него в дома му близо до Претория в четвъртък.

Писториус закри лицето си с ръце и заплака, когато чу обвинението в съда. Прокуратурата твърди, че става дума за предумишлено убийство.

Във вторник съдът ще трябва да реши дали атлетът да бъде пуснат под парична гаранция, дотогава 26-годишният Писториус остава в ареста.  

Още по темата
В съдебната зала бяха сестра му Ейми, брат му Карл и баща му Хенке. В съда Писториус не каза нито дума. 

На влизане Писториус криеше лицето си от медиите със сакото си. Експертите продължават огледа в дома му, където се е разиграла трагедията. Там беше намерен и 9-милиметров пистолет, с който най-вероятно е извършено убийството.

В момента се извършва и аутопсия на тялото на приятелката на атлета, но от полицията обявиха, че резултатите няма да бъдат оповестявани публично. 

Първоначалната информация бе, че спринтьорът с протези на двата крака е помислил Стийнкамп за крадец и затова я е застрелял, докато тя му подготвяла изненада за Свети Валентин.

Днес обаче  медии в Южна Африка писаха, че тялото на Рийва е било намерено в банята, след като е била простреляна 4 пъти през вратата, по която имало следи от куршуми. Не е ясно обаче дали вратата е била заключена при стрелбата.

Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар и Рийва Снимка: архив, Reuters

Арестът на Писториус шокира цяла Южна Африка, където той се смята за национален герой. Двамата с Рийва имат връзка от ноември 2012 г.

Той написа история на Олимпийските игри в Лондон миналата година, след като стана първият атлет с двойна ампутация, който се е състезавал с атлети без увреждания. 

26-годишният Писториус е признат за най-бързия човек без крака.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
8
 
! Отговори
аС преди 11 години
Казах ви аз, че ако е бил мъж и той е трябвало да се гръмне...Как би могъл да живее с такава вина, ако я обичал и е случайно ?!
33
0
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 11 години
Не знам дали си глупав или се правиш на забавен, неуспешно. Да го съдят по Закона за неравностойно положение? Всички ги съдят по един същи закон? Да си чувал за равенство пред закона? Иначе тезата ти за "сакатите" е грешна. И не ти пожелавам да станеш "сакат". ИНАЧЕ. Ако се окаже че е предумишлено убийство - тъжно. Големи спортисти напоследък донасят разочарования, и те са хора разбира се и не са перфектни ама по-други послания трябва да носи спортът, а не допинг скандали и дела за убийство...
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че е национален герой и за нещастие инвалид не е предпоставка да е добър човек и да не наред с главата!
31
8
 
14
 
! Отговори
Мангоджери преди 11 години
изкривена палач сте еййй, за вас Брайвик с 77 убити и 155 ранени, беше герой, а тоя, където още нищо не е ясно, вече го обесихте! Един съвет - като гледате крими сериали, четете и субтитрите, не гледайте само картинките! Побъркани хора сте вие!
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сори, ама 3 куршума по погрешка просто не може. Ако е първият е бил в главата защо е стрелял още 2 пъти? Ако първият е бил в крака - тя със сигурност е извикала - защо е пуснал още 2 куршума...в главата и? Да не се прави на невинен.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комплексиран претъпник. Само един комплексар ще тръгне да доказва на света, че е равен с останалите.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че е рано да го обвиняваме, версиите се сменят като носни кърпички. Нека видим как ще се развие делото и да добием малко яснота, макар че и на мене ми се струва скалъпена историята с крадеца.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo dulgo e produljila vruzkata. S 4 kurchuma, mai e umichleno.
26
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пази сляпо да прогледа и куцо да проходи!
25
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
М даааа ,вярна се оказа тезата ми,че сакатите не са за съжаление ,щото са злобни и винаги си навират недъга в очите на хората и злоупотребяват с това. Дано да не го съдят само по закона за сакатите или по хуманно казано Закона за хората в неравностойно положение.Неравностойно ама могат да стрелят.Смъртна присъда,разстрел на колене .Опаа той пък нямаше.ХАХАХАА
24
4
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Добре, бе... Ще стреляш през вратата на банята, няма да питаш: Кой е там? Няма: Обади се, или ще стрелям? Егати грешката... това дори не може да се квалифицира, като непредумишлено убийство, защото дори и да не е била тя, крадец да е бил, пак щеше да си е чисто убийство, и то извършено срещу човек, намиращ се зад цяла врата, и точно по тази причина с нищо не застрашаващ горкия, нещастен, неволен убиец! А, и кой крадец ще се завре в банята? Паста за зъби ли ще дири там?
23
8
 
4
 
! Отговори
Т преди 11 години
ВсЕква форма на ретарди , сакати и просто мижитурки таят голяма злоба , и винаги бягат зад дефектната карта като са нападнати по тази линия - е ето ви сега резултата - по много други медий , алтернативни , се говори че тя е щяла да го напусне - като вземем предвид това плюс факта че има зле прикрита злоба в него към здравите хора и СТЕРОИДИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за 99% ОТ СПОРТИСТИТЕ - ето ви ROID RAGE - някой ако си спомня как свърши Крис Беноа , верно кечист ама пример изтепа си семейството+ себе си
22
5
 
6
 
! Отговори
несъгласен преди 11 години
Защо толкова смело се коментира и се раздават квалификации и присъди, като и представа си нямате какво точно се е случило? По тази логика изобщо да няма дело, а направо да го признаят за виновен, да има хляб и зрелища...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анани преди 11 години
До ЕднаКоментар като за Tialoto.bg :))))))))))))))))))
20
0
 
3
 
! Отговори
Анани преди 11 години
До king_for_a_dayАаа не, той просто непредумишлено е пуцал 4 пъти през затворена врата :)))))
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дето иска да живее в Африка - пращам те в Сомалия да живеш...ще ти пращам и по 5 кила боб на месец. Не си запознат изобщо с особеностите на Черния контитент. Специално ЮАР задминава по икономика 95% от страните в света, член е на БРИКС, организира СП 2010, основен износител на диаманти. Битовата престъпност е изключително висока, а в страната има закони, които я превръщат в рай за гангстерите от цял свят. Не са подписали договори за експулсиране на международни престъпници.
18
1
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
До 16: Защо? Ако му беше жена, спокойно можеше да я застреля и никой нямаше да му търси сметка ли?
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го застрелят в таш...те тоя извратеняк, каква мадама е бастисал.
16
3
 
0
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 17:Е ти па си баш Хорейшо :)... ами, ако изненадата е била, да си сложи маска да скочи върху него и да го върже. Де човека ще знае, какво се случва всъщност. Мисля си, че моето е по-правдоподобно :D... Но коментар номер 13 е някак си "кристално" точно описващ какво всъщност е направил пичагата...
15
2
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Е, вие сериозно ли повярвахте, че ще стреля 4 пъти по погрешка и ще я застреля в главата, гърдите, и ръката?