Папа Бенедикт Шестнайсети даде последна аудиенция

Той се срещна с президента на Италия Джорджо Наполитано
23 фев 2013 16:16,
17
Папа Бенедикт Шестнайсети даде последна аудиенция
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт Шестнайсети даде днес последната си аудиенция, преди да напусне Светия престол. Той прие за частен разговор президента на Италия Джорджо Наполитано, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

Според агенцията срещата между 85-годишния Бенедикт и 87-годишния Наполитано е била необичайна, защото скоро и двамата напускат своите високи постове. На 28 февруари папата се оттегля от престола във Ватикана, а през май изтича седемгодишният мандат на италианския президент.

Въпреки че Наполитано е атеист и бивш комунист двамата държавни ръководители изпитват взаимно уважение. Седмица преди Бенедикт Шестнайсети да обяви, че ще се оттегли от ръководството на Римокатолическата църква, той бе гост на президента на републиката за почетния концерт, посветен на годишнината от подписването на Латеранския договор между Италия и Ватикана.

Утре по обед от прозореца на работния си кабинет папа Бенедикт Шестнайсети за последно ще се обърне с молитва и проповед към вярващите, събрали се на площад "Свети Петър", отбелязва ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Papa Benedikt i toi li kazva 4e amerikanskia raketen shtit v Evropa e protiv Severna Korea?
13
0
 
0
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Не съжалявай! Погали котката от мен! Светът е въпрос на симпатия, е и обективност, но по-малко... Ватикан- скука и мрак, само униформи и сянка от този, който е познавал тези, които е изобразявал... В Германия е по-ведро!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва черния папа,папата ***,който ще се казва Петър и ще е последният преди започването на ТСВ,която ще е последната война на Земята.След нея ще последват няколко години световна диктатура и чак тогава ще има мир и благоденствие за малкото останали хора на Земята.И аз не вярвах на такива неща,ама за съжаление доста пророчества вече се сбъднаха.
11
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 11 години
Всъщност, английският правопис не е актуализиран от края на средновековието и затова днес в различните части на света, където се говори езика една и съща английска дума може да се произнесе по различен начин. В английският има изключително нестабилна връзка между правопис и правоговор (например water - daughter, които се произнасят почти еднакво) и въпреки това никой не е тръгнал да го опростява по някакъв начин. Актуализира се, но с нови думи, а вече съществуващите не се променят.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са тези, които величаеха папата колко бил достоен, как сам се оттеглял, защото бил болен. Болен е, защото Ватикана открай време се тресе от гей скандали. и А иначе са против презервативите и абортите.
9
6
 
2
 
! Отговори
Сатанист преди 11 години
Преди време срещам един ангел. Викам му: "Абе г-н ангел кво е това -ил в края на имената ви"Той ми вика: "-ил значи свещенно свързано с Бога. Например Миха-ил"Викам му: "Ахаааа.Значи сте свещен"Той ми казва: "Да."Питам го "А какво е твоето име???"Той ми вика: "Геибриел"Викам му: "Хубаво ама кажи ми го по български, че не разбирам латински"А той застава гордо и ми вика: "ГАВРАИЛ"И аз пак го питам: "Е добре твоето име идва от Гавра-ил - гавра със свещенното ли? "Он се ядоса и ме анатемоса
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 3Език, който не се обновява и актуализиар, умира.Направи справка с англисйкия, който постоянно се модернизира спрямо съвременните тенденции.Или сега ще изкараш, че англичаните пак са прости, а ние сме страшните умници.Не виждам лошо в опростяването на шестнадесет.
7
4
 
3
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
До 75ахаххаааха, неслучайно се казва ПРАВОславие и си много прав, еретико, защото до преди 1054 е имало една вяра, Християнството, чийто наследник е православието. Католиците и протестантите нямате право да се наричате християни. И друг път не си позволявай да ми пишеш, че сме една вяра! Не сме една вяра и никога няма да бъдем, въпреки опитите, които правите да "приобщите" православието. Много съм наясно, за да се опитваш да ме манипулираш, ясно ли ти е?
6
3
 
6
 
! Отговори
75 преди 11 години
До il_cho Правата вяра е Християнството. Исус не бил нито православен нито католик,нито протестант.
5
3
 
4
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
Гнусните еретици пак бягат от отговорност! Православието е правата вяра!
4
8
 
5
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 11 години
Папата си отива заради сериозен гей-педофилски скандал. И ще се крие във Ватикана, защото там не могат да го съдят. Кое му е достойното ?!?!?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление, според най-новите промени на умниците от БАН, вече може да се изписва "шестнайсети" вместо "шестнадесети". Пълно безобразие, поредния опит за опростачаването на българския език. Остава само да махнат и "т"-то и да се пише направо "шеснайсети"...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
все пак, италиански комунист и български комунист не е едно и също.а папата наистина взима едно достойно решение.
1
2
 
5
 
! Отговори
negramotnici преди 11 години
"Шестнайсети" ?! tova kak po-tochno se proiznasq ako moje da mi obqsniete.