Българи и румънци "грабнали" 175 000 британски работни места

"Дейли мейл": Това е станало през последните 5 години
Обновена: 3 мар 2013 10:08 | 3 мар 2013 09:47, Елка Василева
66
Българи и румънци "грабнали" 175 000 британски работни места
Българи и румънци вече били заели 175 000 работни места във Великобритания. Снимка: Reuters

Над четвърт милион българи и румънци са дошли във Великобритания през изминалите пет години, още преди пазарът на труда да бъде напълно отворен за тях, пише британският в. "Дейли мейл".

Около половината от тези мигранти са получили разрешително за работа във ферми по краткосрочни договори, а хиляди са получили пък постоянни работни места.

Като цяло 175 000 номера към системата на социалното осигуряване са били издадени на работници от двете балкански страни. 75 000 души са се устроили във Великобритания със семействата си.

Във Великобритания вече се чуха предупреждения, че когато ограниченията за българите и румънците на пазара на труда отпаднат догодина, това ще окаже още по-голям натиск както върху пазара на труда, така и върху обществените услуги и жилищната политика.

Британският депутат консерватор Филип Холобоун посочва, че е обезпокояващо, че четвърт милион румънци и българи са влезли във Великобритания още преди границите да са напълно отворени за тях. Той посочва, че това се доближава до неговите преценки, че в страната ще дойдат 425 000 българи и румънци, нещо с което тя няма да може да се справи.

Отделно данни на министерството на вътрешните работи на Великобритания показаха, че между 2007 г. и 2012 г. общо 262 929 разрешителни за работа за българи и румънци са били издадени във Великобритания. Само през последната година са били издадени 14 583 разрешителни за самонаети от двете страни и 20 842 разрешителни за сезонни работници.

Според министерството обаче някои от тези разрешителни може да са отишли при едни и същи мигранти, които се връщат отново на дадена работа.

Отделни данни на министерството на труда и пенсиите показват, че броят на номерата за социално осигуряване, издадени на българи и румънци, също е скочил за последните пет години.

През 2011 г. са отпуснати рекордните 40 260 номера, а през петгодишния период от 2007 г. до 2012 г. са били издадени 176 000 за българи и румънци.

През същия период 945 българи и румънци са били експулсирани, а на 139 е отказано влизане в страната. 64 пък са напуснали доброволно. Миналата седмица стана ясно, че 27 725 румънци са арестувани в Лондон от 2007 г. насам, въпреки че се предполага, че във Великобритания живеят само 87 000 румънци, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Абе я визи за британците американците и немците докато не им паднат ограниченията за нас и за Румънците дее...аа лъжливите измамни *** пуснаха по пет милиона турци и индийци в страните си и кви ли още не а сега се правят на девственици двоен аршин прилагат и това е тия ***
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе я визи за британците американците и немците докато не им паднат ограниченията за нас и за Румънците дее...аа лъжливите измамни *** пуснаха по пет милиона турци и индийци в страните си и кви ли още не а сега се правят на девственици двоен аршин прилагат и това тия ***
57
0
 
6
 
! Отговори
английски лайна преди 11 години
а като ни диктувате какво да правим за всяко нещо? като ни изсмуквате природните богатства, лъжете ни с мошенически договори за ел.енергияи какво ли още не, безплатна база на американците, пращаме войска къде ли не и то за наша сметка, осиновявате бели деца за вашите изродени бездетни скапаняци, взимате всичко което има някаква стойност, а н анас оставяте само ***, че и да ви слушаме как д адискриминираме белите българи за тяхна сметка че сега искате и да се оградите с бодлива тел? ***!
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек вече да започне да се чуди дали не е било добре, че сме били под турско, а не под английско, немско, френско или белгийско робство!!!*** *** британци!!! Я
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То по-правилно би било на поляците и чехите да не им се разрешава да ходят във Великобритания, а не на българите да им се създават трудности и проблеми!Ама *** английска тиква!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Brei, mnogo obshtestveni kenefi ima v tazi Angliq be.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това майтап ли е или кво?Тези места сигурно са тези ,които англичанин не ги и поглежда.И в крайна сметка англиичаните са си в държавата и са си мафиа по между си.Ниама как чужденец да им е шеф.Все едно в Бг да се оставиме *** да ни командват.Пак приказки 5 за 4.
52
0
 
18
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Ами ще "грабнат" като ингилизите ги мързи да работят... То не може само с лапане от колонийте пък сега някой трябва да се труди!
51
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До 54 Ти си едно от тези *** ,чиито родители българи са ***,***.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега и за румънците ли трябва да отговаряме , англичаните да си преброят колко *** и пакистанци имат , че до толкова може и да не могат да броят , а това че им се плащат социални осигуровки и това вече им тежи , те какво искат , да им се плаща осигуровки , а после и пенсии да не им да ват , да ги еб. и пъпчивите ***
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като грабихте от колониите си, не ревяхте
48
1
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
За да получаваш тези помощи е нужно децата да са родени в Англия. Предполагам, че вашите не са и затова не получаваш нормално помощи! Друга причина е, че вие сте self-employed , а нямате сини карти! Сините карти ви правят абсолютно равни с всички англичани!
47
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
haide samo mi kaji na teb koi shte ti dade 300-400paynda za dete,kato si bg.Vqrno,ima privilegii,no ne sa za vsi4ki-ne si paki,indiec ili afrikanec.A ako doidesh sega s decata si ne si misli 4e samo tebe 4akat da ti dadat 300-400paynda.Az poly4avam tolkova za moite 2 deca-132 na mesec i rabotim dvamata kato self.Stiga ste pisali glyposti kato ne gi znaete neshtata-pomoshti ima,no nie ne sme im grajdani i nikoga nqma da im stanem.Ne lujete horata naprazno-v Angliq se idva s pari i nikak ne e lesn
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oste kolko bulgari se gotwqt da otidat v Anglia, mnogo ama mai Bulgaria ste se iznese polowinata nawunka.
45
1
 
1
 
! Отговори
Immigrant Song преди 11 години
Истината е доста по лоша :D :))))))))
44
0
 
28
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Пич, ако си родил детето си в Англия получаваш над 300-400 паунда за него помощ до навършването му на 18 г. Не знам какви 132 паунда са ти в главата. Да не говорим за всички останали помощи в допълнение. Затова нараждат 3-4 деца и нищо не правят. Ето от това се опасяват англичаните да не дойдат *** и с техните 10-15 деца да си жевеят живота!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не влизаха в ЕС доста време,но като видяха че губят се озоваха там.Сега пак ми се правят на голямата работа.Да ,ама не.Ако искат да се махат от Евро съюза .
42
0
 
4
 
! Отговори
муняс преди 11 години
въпросната система е лесна за разбиване по една проста причина - в юк съществува голям агрупа хора (бъмс) без ценз, без опи, без мозък, слаби и мързеливи и лесната за разбиване система е средство теази категория да може да има къде да спи и какво да яде. направете системата трудна за манипулиране и опитайте да спечелите избори, да ви видя. у нас нещо подобно се случва с държ администрация - средство за социялна политика. затова електронното правителство се бави.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са кухи!Кой ще им работи в селското стопанство,в социалните дейности,в не привлекателните за Англия сфери?НИКОЙ!Само ще ревнат за нас.Да не забравяме и хората който работят в сфери с много голяма добавена стойност.Започвам да ненавиждам не да мразя скапаните Англичани.Лицемери!
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото злини са донесли на България,заслужават всички български и румънски *** да им сучат от социалните.