САЩ щяха да наградят правозащитничка, възхвалила атентата в Бургас

26-годишната египтянка Ибрахим изразявала антисемитски възгледи
8 мар 2013 09:19, Елка Василева
16
САЩ щяха да наградят правозащитничка, възхвалила атентата в Бургас
Самира Ибрахим. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати отложиха предвиденото за днес удостояване с награда на египетска активистка за защита на правата на жените заради поредица коментари в Тwitter, в които тя подкрепя терористични актове, включително атентата в Бургас, и изразява антисемитски възгледи, предаде ДПА.

Самира Ибрахим бе една от 10-те жени от цял свят, избрани да получат международната награда на Държавния департамент на САЩ за женска смелост по случай Международния ден на жената. На церемонията ще присъстват държавният секретар Джон Кери и съпругата на президента Барак Обама Мишел Обама.

26-годишната Ибрахим подаде съдебен иск срещу египетската армия за това, че била принудена да си направи "тест за девственост", след като била задържана по време на протест на площад "Тахрир" в Кайро през март 2011 г.

Говорителката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нюланд съобщи вчера, че е взето решение за отлагане на удостояването на египтянката с наградата, след като станало ясно, че в туитове тя възхвалява атентатите на 11 септември 2011 г. и антиизраелски бомбени нападения, включително това в България през юли миналата година.

Научихме прекалено късно за предполагаемите коментари, направени публично от Ибрахим, изрази съжаление Нюланд. Тя допълни, че след внимателно обмисляне Държавният департамент на САЩ е решил да отложи награждаването на египетската активистка, за да може да проучи допълнително въпросните изявления.

„Взрив в автобус, превозващ израелци на летището в Бургас, България, на Черно море. Ауууу, това е толкова отпускащо, много добри, много добри новини", гласи туит на Ибрахим след атентата през юли.

"Днес е годишнината от 11 септември. Дано Америка пламва всяка година", гласи друг нейно изявление в социалната мрежа, постнато на 11-ата годишнина от терористичните актове в САЩ миналата година.

Самата Ибрахим твърди, че акаунтът й в Тwitter е бил хакнат многократно и расистките и изпълнени с омраза коментари не са нейно дело, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
;) преди 11 години
Що за глупост са измъдрили от тази *** история. Арабите са зли болни мозъци почти както евреите;)
12
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Egiptjankata suvsem-suvsem spokoino mojeshe da si polu4i nagradata ot gnusnite evreiski sataninski demoni vuv Washington ako beshe izrazjavala mnenie samo s/u hristijanite.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много забавна история. Прилича на *** игра "Тука има, тука няма". А тази дропла въобще не е трябвало да я проверяват за девственост. То отдалеч си й личи, че е девствена - кой е толкова негнуслив ,че да се наеме да я дефлорира!
10
1
 
3
 
! Отговори
До №9 - sas преди 11 години
До sasМомченце, някои от нещата, дето си написал са верни. "Омразният и зъл Иван Костов" наистина е американски агент. Той е клетвопрестъпник, защото наруши договора за добросъседство и ненападение между България и СФРЮ, впрочем нещо, което направи и Богдан Филов през 1941 г. Филов си го получи, Костов - още не. И другото вярно нещо в опуса ти - "славните ОМОН-овци". Наистина това са елитни бойци и аз се възхищавам от тях. НАТО-вците обикаляха подсмърчайки около летището в Прищина. Бяха жалки.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко си ***, не е истина .... Дава пример специалните полицейски части на Русия, невероятна логика, от пентагонец не съм очаквал друго, честно казано .... Косово е "държава" с жалка съдба - реваха за хамериканска помощ и сега опитаха горчивината й - Фондът на най-голямата еврейка в Пентагонът - Медалейне Албрайт, която се прочу с изцепката си по нац. телевизия, че смъртта на над 500 000 деца в Ирак в следствие от американската "демокрация" си струвало, - Albright Stonebridge Group праватизира..
8
4
 
1
 
! Отговори
sas преди 11 години
До ТИКВЕТО: Тиквето ти е пълно с лозунги, взети от някоя ППО на БСП или Атака! Друго някак си щеше да бъде, ако "мръсната и престъпна държавица Косово", беше завзета от славните ОМОН-овци например, нали! Да, ама омразният и зъл Костов, този американски агент не ги пропусна през българското небе, та затова така. Ееееех, другарю, какво да се прави, мъкааааааа!
7
0
 
7
 
! Отговори
k преди 11 години
На 11 Септември 2011 какъв атентат е имало?Според мен е около 10 години по-рано.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е поредното доказателство, че всеки мюсюлманин е потенциален терорист. Единственото условие е да се поддаде на крайни влияния и резултата ще е налице. Това никак не е трудно имайки предвид някои текстове от Корана.
5
3
 
1
 
! Отговори
ANTISION преди 11 години
A ZA6TO TIQ KOP*LETA OT AMERIKA NE KAZVAT NI6TO ZA UBITITE OT TQH CIVILNITE HORA VKLYU4ITELNI JENI I DECA KOITO SA POVE4E OT MILION V IRAK I AFGANISTAN
4
2
 
6
 
! Отговори
емо преди 11 години
тероризмът в света е пряко и косвено продукт на самите съединени щати.чрез него се свалят неудобните за американските бандити управници.така че спокойно могат да я наградят
3
5
 
18
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
САЩ открай време подкрепят ислямисти в арабския свят , които дестабилизират много прваителства и режими.Те използваха терористи и радикални ислямисти за събитията в Ирак,Либия,Сирия и като цяло арабската пролет наложи смяна на съществуващите режими с крайно радикални формации.Целта на САЩ е ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ.Същото е и на балканите - подкрепят тезата за велика Албания,създадоха най-мръсната и престъпна държавица Косово на изконна християнска земя,преди това подкладаха етническия конфликт в Босна!
2
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
Варвари си бяха и варвари ще си останат в северна Африка и близкия изток!
1
5
 
8
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
оди се при *** си ислям