Сърбия поиска 500 млн. долара от Русия

Ликвидността в сръбския бюджет се повишава значително
Обновена: 18 мар 2013 12:13 | 18 мар 2013 11:45, Бойчо Попов
18
Сърбия поиска 500 млн. долара от Русия
Сръбският икономически министър Младжан Динкич. Снимка: Архив Ройтерс

 Сръбските власти потвърждават, че преговарят с Русия за получаването на нов заем на стойност 500 милиона долара, а не 1 милиард долара, за кaкъвто се преговаряше през 2012 г., съобщи сръбският министър на финансите и икономиката Младжан Динкич, цитиран от белградския вестник „Блиц“.


„Сумата от 1 млрд. долара, за която по-рано се водеха преговори, вече не е нужна“, каза Динкич.
 
По думите му сръбската страна все още не е получила руските условия за новия кредит, но очаква те да бъдат по-добри от тези по останалите сръбски заеми, например по еврооблигациите.

През 2012 г. се очакваше Сърбия да има нужда от значителни средства за запълване на бюджетния дефицит. Тогава сръбските власти започнаха преговори с Русия за получаване на заем от 1 млрд. долара.

Междувременно песимистичните прогнози не се сбъднаха. Динкич обясни, че ликвидността в сръбския бюджет се е повишила значително в сравнение с момента, когато той за последен път е водил преговори с руския министър на финансите Антон Силуанов за получаването на заем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: икономиката на Сърбия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
do16 преди 11 години
da be golemi tarikati sa sarbite , bez Kosovo,i bez more i bez ES!Dobre ,4e ostana nyakoi grosh ot vremeto na Tito!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na rusnacite podaracite im sa 2 pati po-skapi, otkolkoto da go kupish normalno!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
protivnizite na RUSIA SA PREDIMNO BIVSCHI BKP jii vechno nedovolni ILI PUMAZI:TURZI;IZIGANI
15
2
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Сърбите винаги са били тарикати,за разлика от нас! Когато Варшавският договор-социализма беше в колабс,сърбите симпатизираха на запада! Сега Запада запада,а Русия зацъфтява-те са за Русия. Не са като нас БАЛЪЦИ! Ние винаги се присъединяваме към ИМПЕРИИТЕ,когато са в момент на загиване! За това си имаме *** -за политици,които учили недоучили,някой ги поставя на постове,вместо да имаме ръководители с ранга на опитни бизнесмени с търговско мислене-да знаят кога за колко да изтъргуват!
14
0
 
3
 
! Отговори
кагот преди 11 години
6: ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 имаха нужда от огромни инвестиции за сероочистки за да продължат да работят. Държавата през 2000 когато се подписаха тези договори нямаше тези пари да ги инвестира там, и задържа ТЕЦ Марица Изток 2 където инвестира в такива, а другите ги даде частни оператори да ги развиват с гарантирано изкупуване на тока."ЗАЩО?" пита човека с ракията пред телевизора..Отговарям-за да гарантират пазар за въглищата от мини Марица Изток, което са хиляди работни места.Четете повече.
13
2
 
1
 
! Отговори
kagot преди 11 години
6: Колега, не сте ме разбрали правилно.Едно е да строят централи, друго е да купуват инфраструктурата. Защото без една или друга централа винаги може, но инфраструктурата е ЕДНА, и няма алтернатива. Така че като купят инфраструктурата на сърбите, нищо не им пречи вече на руснаците да диктуват. И после сърбите ще искат да влизат в Европа. Та те вече са тръгнали към Азия с тази Русия. Какво ли не правят политиците за да се задържат на власт, даже и с Русия тръгнали да се заиграват.Хак да им е.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много скоро всички ще искат пари от Велика Русия...както по-рано искаха от Юдея (Америка)
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бълха ги ухапалаНали знаеш защо военният им бюджет е толкова рубли. В момента Русия наваксва изгубеното по времето на вечно пияния *** Елцин. Руската армия се превъоръжава сериозно. Имат страховити разработки, но количествено все още са зле в някои отношения, трябват им още много усилия, за да наваксат.
10
11
 
6
 
! Отговори
Треса всичко До 9 преди 11 години
Света се тресял...А бе единственото нещо, което се тресе е женати под мен! Тресял се бил светът. Това че на теб нещо не ти е угодно или не ти е кеф или пък имаш недостиг на нещо не значи че за целият свят важи. Всичко си е нормално в света големите контролират малките, мнозинството се счита за по-нормално от малцинството! Богатите управляват живота на бедните. От това по-нормална закономерност не виждам. Я си представи ако беше обратното!?
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Света се тресе ,а ние се плюем в България и се правим , 4е не разбираме какво става около нас.
8
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СРЪБСКИТЕ ЦИГАНУ ДА СИ ХОДЯТ ОБРАТНО В БАНГЛАДЕШ И ДА ОСВОБОДЯТ БАЛКАНИТЕ ОТ НЕНУЖНОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ
7
10
 
37
 
! Отговори
bbb преди 11 години
Ало всичко плюе руснаците Отвсякъде ги атакуват защо ли,защото русия е последната надежда.Русия върви нагоре а всичко обвързано с америка надолу.Аиде моляви се махнете ги тези предрасъдаци и започнете да мислите.Въпрос на време е да се сабудим и да си отидем където ни е мястото с русия.
6
5
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До kagotТЕЦ-овете Марица изток 1 и 3 в България руски ли са? Американски и всички плащаме ТРОЙНО по-скъпия им ток, и един месец протестите не спират. Тъй че вицовете за "лошите руснаци" не са много вървежни.
5
6
 
25
 
! Отговори
Бълха ги ухапала преди 11 години
Това пари ли са за руснаците - някакви си 15 милиарда рубли. Само военния им бюджет за 2013 година е 2141 милиарда рубли. Що да не им заемат пари на сърбите. Пък и сърбите са оправни да си поискат на изгодни за тях условия, щото ЕС просто тъй не ги дава...А ний, като темерути, ще чакаме да капне нещо и за нас от еврофондовете
4
25
 
18
 
! Отговори
kagot преди 11 години
Сърбите са го закъсали, защото руснаците дават евтини заеми, но си искат своето - "може ли тук да купим газопреносната ви компания", "може ли да купим енергопреносната ви компания", и така малко по малко докато обсебят енергийната инфраструктура. Оттам вече контролират цялата икономика, и могат да държат политиците им здраво и да си искат още услуги.БСП-то им го пуснаха това у нас с "големия шлем", и неизгодния договор за газа, но добре че сме в ЕС, та не могат съвсем да ни изкупят.
3
2
 
35
 
! Отговори
от бг преди 11 години
Тука такива суми се "усвояват" от *** и пульо за консултански услуги и кампании. Под аплодисментите на всички медии.
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли и за нас едно заемче ?
1
47
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Сърбите искат да сключат сделка с Дявола.