Маргарет Тачър почина

Желязната лейди си отиде от този свят след инсулт
Обновена: 8 апр 2013 18:49 | 8 апр 2013 15:02,
334

Снимка: Reuters 

Бившият британски премиер Маргарет Тачър почина на 87-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Тъжната новина е потвърдена от близките й. Тачър е починала след инсулт.

Единствената жена министър-председател на Великобритания, строгата и пряма Тачър изведе консерваторите до три изборни победи и управлява от 1979 до 1990 г. - най-дългият период без прекъсване от началото на 19 век, отбелязва Ройтерс.

Освен това тя е лидер на Консервативната партия от 1975 г. до края 1990 г.

Още преди да дойде на власт, тя е наричана Желязната лейди - прозвище, останало до края на живота й.

В последно време Маргарет Тачър беше зле със здравето и се появяваше рядко на публични места. Тя страдаше от болестта на Алцхаймер и от 2002 г. не правеше публични изявления по препоръка на лекарите си. В миналото няколко пъти е прекарала по-леки инсулти. През декември Тачър беше оперирана от малък тумор на пикочния мехур.

„С огромно съжаление научих за смъртта на лейди Тачър. Изгубихме велик лидер, велик премиер и велика британка“, написа в Twitter премиерът Дейвид Камерън. Той съкращава визитата си в Европа и се връща във Великобритания заради смъртта на Маргарет Тачър.

„Кралицата с тъга научи новината за смъртта на Маргарет Тачър. Нейно Величество ще изпрати съболезнованията си на семейството“, каза говорител на Бъкингамския дворец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още по темата: Маргарет Тачър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
2
 
! Отговори
Рила преди 11 години
R.I.H. margaret FUCKING thatcher
268
0
 
3
 
! Отговори
DJANGO преди 11 години
FAKT E 4E AKO SME IMALI POLITICI KATO NEIA, KOITO TVURDO DA OTSTOIAVAT POZICIITE NA NA6ATA DURJAVA, TO TOGAVA 6TIAHME DA SME V DRUGO IZMERENIE. vUPROSA NE E DALI E BILA PRAVA ILI KRIVA, A 4E E IMALA SMELOSTTA DA OTSTOIAVA POZICIITE SI I DA SE BORI ZA VUZGLEDITE SI... nE6TO KOETO MALKO HORA IMAT SMELOST DA PRAVIAT. rip
267
2
 
16
 
! Отговори
ДО 283 АНОНИМЕН преди 11 години
НЕ СЕ РАДВАМ,ЧЕ Е УМРЯЛА НИТО ТАЧЪР НИТО КОЙТО И ДА БИЛО.НО ИМАМ РЕЗЕРВИ КЪМНЕЯ,ЧЕ ТЯ ИМАШЕ БЪЛГАРИЯ ЗА КОЛОНИЯ НА ТУРЦИЯ,А НА МЕН ТОВА 100% НЕ МИ ХАРЕСВА.АКО ТОВА Е ПРОСТАЩИНА И ТЪПОТИЯ НЕКА БЪДА ТАКЪВ.
266
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти половината Англия ли си бе ***?
265
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
половината Англия я мрази, после ние сме били ***.Justice for the 96! We all gonna have a party when maggie thatcher dies
264
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДЪРТИЯ *** Genata moge na vazrastta na tvoqta baba da e. Kak 6te se 4uvstva6 togava ako nqkoi kage sa6toto za baba ti ili maika ti? Imaite pone uvagenie kam vazrastta na genata, ako ne drugo.Ne si originalen s tova koeto si napisal. Naprotiv- pokazva 4e si mnogo ama mnogo golqm glupak
263
0
 
0
 
! Отговори
emma преди 11 години
До Протестиращ Za6to taka? Ili moge bi 6te ima6 nqkakav kelepir? Moge bi se nadqva6 na nqkoq lira nasledstvo?
262
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИЕ сме нация от ***! Изхождайки от написаното в повечето в коментарите.... RIP
261
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
JFT 96! no time for RIP Magret Thatcher
260
0
 
4
 
! Отговори
Гошо (поправка) преди 11 години
Не лорд, а лейди! "Дама" се употребява в малко по-други случаи.
259
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
До Анонимен 283Сигурно към нея са се обръщали със "сър!"! А, ***? Не лорд, а "дама на Империята"! И не се тръшкай толкова за нея! Макар, че има и нещо добро, което е казала у нас, бидейки на гости на БАН, преди да стане премиер: "Само не пипайте образователната система - имате превъзходна система!". Което, с цъфването на демокрацията, нашите главанаци-*** разрушиха покрай всичко друго и сега произвеждаме неграмотници!
258
10
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
До плюещите: ако един български политик имаше поне наполовина смелостта, твърдостта и морала на лейди Тачър, сега щяхме да сме велика сила! Няма значение дали е мъж, жена или *** тя беше велик политик и държавник. И в тъмните комунустически времена Желязната Лейди и Роналд Рейгън бяха нашата надежда, че някога може и да дойде Свободата! Дай Боже скоро и тук да се появи такъв водач!
257
3
 
9
 
! Отговори
Никол преди 11 години
Ако една жена прояви характер за нея казват: "Лоша жена". Направи ли го мъж обаче казват: "Добро момче". Маргарет Тачър R. I. P.
256
0
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
Не е починала бре, тепърва ще почива.
255
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До дърта *** ...а ти ще си останеш утайката на дъното и никой даже няма да разбере че си съществувал
254
4
 
10
 
! Отговори
Мушморок преди 11 години
До Хан Тервел"Ако погледнем историята, ще видим, че няма управник на Англия, който да е работил в полза на интересите на България, за сметка на това обаче, примерите за обратното са много, а най-голям българофоб е бил Чърчил. В този ред на мисли, защо на някой в България трябва да му пука, че Тачър е умряла?!"Не е задължително да му пука. Англиските управници работят за ползата на Великобритания. От гледна точка на Чърчил, защо трябва да залюби страна, която е обявила война на неговата?
253
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakво е виновна Тачър, че имм акъл, и знае как да го използва. Премиер на Империя, която е завладяла света. Какво е виновна, че в България не знаме как да си подредим дома?Много българи изхранват семействата си от Великобритания, Англия, Австралия. Все недоволни! Ако не плюете по Тачър, ще да е по Путин или Обама. На крива ракета, космоса пречи.
252
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей *** дето сте писали под мене, вие да не сте избягали от психиатрията... за съжаление това е действителността в България - простотия, мизерия, невежество и много лаещи пумияри... щом Тачър не била направила нищо за нас веднага е виновна и оплюта - железна балканска логика. Страната ни е пълна с тапири това е положението
251
17
 
5
 
! Отговори
ДЪРТИЯ ПАРЦАЛ преди 11 години
ДЪРТИЯ *** УМРЕЕЕЕЕЕЕТАЯ ГАДНА *** Е ПО-ГРОЗНА И ОТ ЛАЙНОТОДА И ПИКАМ НА ГРОБА
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен tova i az iskah da kaja.