Разположиха ракети "Пейтриът" в центъра на Токио

С тях Япония ще отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея
9 апр 2013 09:11, Елка Василева
66
Разположиха ракети "Пейтриът" в центъра на Токио
Ракети "Пейтриът" са разположени в центъра на Япония. Снимка: Reuters

Япония разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио, за да отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея, предаде Франс прес, като цитира японското министерство на отбраната.

Две платформи за изстрелване на ракети "Пейтриът" бяха разположени в министерството на отбраната, в центъра на Токио преди разсъмване, за да прехванат евентуална севернокорейска ракета, посочи източник от министерството на отбраната.

Още по темата

Японски медии съобщиха, че ракети "Пейтриът" ще бъдат разположени на още две места в района на столицата. Ракети прехващачи ще бъдат разположени и на остров Окинава.

Министърът на отбраната Ицунори Онодера каза по телевизията, че Окинава е мястото, най-подходящо за ответни действия при извънредни обстоятелства. Той добави, че ракетите "Пейтриът" може да останат постоянно на острова.

Японските сили за самоотбрана са получили разрешение да унищожат всяка севернокорейска ракета, заплашваща японската територия.

Освен ракетите "Пейтриът" Токио разположи ескадрени миноносци с ракетни системи "Иджис" в Японско море, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: японияракетипейтриът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
алилиии преди 11 години
тоа ше е нещо като ким садам ън
38
1
 
3
 
! Отговори
Илко преди 11 години
До 22 Като на сърбите ли? Значи, да не чакат да са върнат обратно тия "невидимки"
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркаджии :) Ясно е, че радарите на комплекса Пейтриът са абсолютно неработоспособни в застроена градска среда, но така циркът пред общественото мнение е най-голям.
36
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36. Не е тъпо това момче Ким .Американски спортисти са били на посещение там - и със него са били на баскетболни състезания и казват , че го харесват . Но никой до сега не е имал дипломатически контакти с него . Никой даже от Китай .А сигурно има голямо влияние от военните в страната .
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големия се приближава до задницата на малкия.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
34. За кои говориш ?Тук се говори за въоръжаване !
33
6
 
5
 
! Отговори
Лудият Макс преди 11 години
Дано припаткалият Севернокорейски младок тип "Диктатор" - Ким Чен Ун наистина не му "хрумне" верно да се помисли за Бог.... ( Макар че съм убеден,че са му минавали такива мисли през тиквето... :(... ) и да метне няколко ракети в околностите на Северна Корея,че тогава Чернобил и Япония ще ни се сторят като "Лека нощ,Деца!" пред това което ще стане... :( :( :( Ще е началото на абсолютния край! :( Но все пак НЕ вярвам да е толкова тъпо това момче! Сигурен съм,че НЯКОЙ го манипулира и то здраво! :(
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последиците от поредното доказателство, че комунистите са безмозъчни същества още не са известни.
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли пейтриът ще им свърши работа. C-300 са много по добри, да не говорим, че са пъти по евтини. Това е супермодерна технология от 70те години на миналия век. Невероятна електроника. Няма ПРО което може да се мери с С-300 - унищожава всеки летящ обект дори с размер на баскетболна топка направен по най-модерна стелт технология и летящ със свръхзвукова скорост в радиус от 500 км и височина 20 км . Освен това руснаците имат С-400 и С-500, но те са за след 50-100 години.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О боже колко яка Панелка ,на росенчо му потекоха лигите да я санира !Веселото е ,че Токио с предградията е нещо колосално
29
0
 
6
 
! Отговори
J преди 11 години
прИхванат, а не прЕхванат, колеги.
28
0
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Еми то всичко е на 100% в САЩ иначе беше ирония ,поне така го разбирам.
27
0
 
6
 
! Отговори
До Споко преди 11 години
Ами ти по знаеш от Американският Министър на отбраната , що не му се обадиш да му кажеш , че Пейтриът прихващат 100%.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да знаем ,че няма пропуск и за Израел сме чували ,много сме зомбиране -верваме верваме!Севера -смешници с извънземния САЩ ли ще се мерите,за ареа 51 не сте ли чували и за летящите им чении,лазери,плазми и контрол над времето.Рамбо собственоръчно пегази цяло руско поделение ,а ние още изпитваме съмнение за силата на САЩ.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21. Нее . Американците са изчислили , че С. Корейските ракети ще достигнат Япония , Ю. Корея и един Американски остров - по надолу от Япония . И Американците ще защитават тези обекти .
24
3
 
6
 
! Отговори
Споко преди 11 години
На всички поплювковци искам да напомня, че Пейтриът пропуск няма. И защото няма 100% сигурност винаги изстрелват по две ракети.Е споко
23
0
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Много ли ти се иска да да пиеш Йод и да се вреш по дупки?А за гащите и панелката си е до българската черта да мислем ,че всичко лошо е само от-тук
22
2
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Не знаех, че и японците си простират гащите по балконите :)
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За любителите на израза-панелка в Люлин - панелка в Япония!Инак тоя патриот освен да направи по голяма беля за друго не става.Ще удари и вместо на ниво земя ще е още по лошо отгоре и насочено надоло!
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо ми омръзна вече да чета новини за северна корея. Време обама да прати два стелта да им бутнат правителствените сгради.