Чернобил ще е детска приказка, ако нещо се случи с КНДР

Путин уплаши света с ядрена война с участието на Северна Корея
8 апр 2013 20:58, Елка Василева
168
Чернобил ще е детска приказка, ако нещо се случи с КНДР
Владимир Путин и Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин, който приключи посещението си в Германия, коментира на съвместна пресконференция с канцлера Ангела Меркел ситуацията на Корейския полуостров и уплаши света с възможна ядрена война с участието на Северна Корея.

„Няма да скрия, че ескалацията на Корейския полуостров ни безпокои, защото сме съседи. И ако не дай Боже нещо се случи, то Чернобил, за който всички добре знаем, може да ни се стори просто детска приказка“, цитира Интерфакс думите на Путин. „Има ли такава заплаха или няма? Смятам, че има“, каза Путин.

Още по темата
По думите на руския президент Русия се обявява против разпространението на оръжията за масово унищожение и призовава към това Корейският полуостров да стане безядрена зона.

Същевременно Путин прикани всички да се успокоят и спокойно да решават на масата за преговори проблемите, натрупани от много години насам. "САЩ направиха много важна и вярна стъпка - отложиха опит с балистична ракета, за да не провокират. И според мен всички трябва да благодарим за тази стъпка на ръководството на САЩ. Надявам се нашите партньори в Северна Корея също да забележат това, да бъдат направени съответните изводи", подчерта Путин.

От своя страна канцлерът Ангела Меркел посочи, че световната общност трябва да реагира сплотено на ситуацията около КНДР. „Аз от своя страна виждам необходимост международната общност да бъде тук възможно по-сплотено. На Русия тук й се отрежда голяма роля, както и на Китай. Мисля, че като цяло, ние тук имаме същите цели – Северна Корея да изпълни международните си задължения“, каза Меркел. "Трябва да предотвратим по-нататъшни провокации от страна на Северна Корея", заяви още тя.

Експерти – специалисти по Корейския полуостров обаче съветват ситуацията да не се драматизира, пише NEWSru. “Подобни неща наблюдаваме на Корейския полуостров на всеки 3-4 години, каза професорът от сеулския университет „Кунмин“ Андрей Ланков. След това ще има намек от страна на Северна Корея, че няма да е лошо да се отиде на преговори, и естествено, отстъпки, повече икономическа помощ и така нататък“, добави Ланков.

„Пхенян няма да нападне пръв – там разбират, че това ще стане за тях особено жесток начин за самоубийство, каза неотдавна водещият научен сътрудник от центъра за корейски изследвания към Руската академия на науките Константин Асмолов. САЩ ще окажат помощ на съюзника си съгласно споразумението от 1954 г., в случай на война южнокорейската армия ще премине под командването на американците“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
9
 
! Отговори
До 156 преди 11 години
"Всички облечени еднакво". Имаш пред вид Северна Корея. Ами ела в Родопите и тогава пак ще говорим. То и тук всички са еднакви като пингвини. А пък това е България. И ако политиката в държавата продължава в същата посока /а това е повече от сигурно/, все повече жени в България ще заприличат на пингвини. Но тук се казва, че това е демократичен избор. А там се приписва на комунизма. Всеки с проблемите си. То и тук е един "демократичен" рай, че вече ми се повръща от него.
143
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРЮ КИМ,НАКАЖИ ГНИЛИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ!!!
142
6
 
6
 
! Отговори
Комунисти преди 11 години
Това е красотата на комунизма!!!!!!!!!! Това е...не знам какво повече да кажа.Ако можете да гледйте филма "North Korea A Day In The Life" Там е ужасно, все едно гледам България преди 40 години, ходят с мантички, сутрин имат малко аеробика, облечени еднакво. Едни и същи мебели телевизори, огромни панелни конструкции създаващи усещането за величие. И армията е всичко.
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИН ДЕН,ТАМ ЩЕ ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА,И ТО ПРЕЗ ТОЗИ ВЕК!
140
1
 
8
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Абсолютно споделям мнението , че Северна Корея се нуждае от храни и помощ.Всичко там е много помпозно , но недостик на храна и стоки , наистина е огромен.Имисля , че ако им се окаже такава помощ , няма да има никакъв конфликт.Това притежават, товаизползват.А и между другото , защо примерно страни като Северна Карея,Иран и други са под непрекъснато наблъдение за притежание на ядрено оръжие и им се налагат санкции, а такова наблюдени е не приложи и към Израел , както и ЮАР ?
139
0
 
8
 
! Отговори
Ani преди 11 години
До АнонименАтомните бомби и радиацията не убиват толкова бързо може би само в обсега на самта бомба, но след това всички наоколо ще умират бавно от лъчева болест, от различни ракови болести и прочие. Незнам кой предпочита такава смърт! Аз лично предпочитам да имам шанс да се боря и оцелявам вместо някои да пусне бомба, която да ни убива бавно и болезноне в смедващите сто години, а може би и повече!!!
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците сравняват Путин и Обама.На англ. tomatobubble/putin_obama.htmlНа руски pikabu.ru/story/amerikantsyi_sravnivayut_putina_i_obamu_1153596
137
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Nema ve4e Chernobil,ima Fukushima.
136
3
 
8
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
И кога са го правили това "сибирците" в новата история ?!И какви точно интереси отстоява "цивилизования" свят на хиляди км от земите си ?! Много си смешен и наивен !
135
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой се страхува от нападение. Да не би тази агония да е по добра. Да я пускат тая бомба и да се свърши веднъж завинаги. Не мислите, че е по-хуманно. Иначи какво ни чака- глад, мизерия и ужасяващо чувство за несправедливос. Смятате, че тези неща не убиват? янпаротив, убиват сигурно, но по-бавно с много неприятни усещания. Затова народът изперква. Пада му пердето и не се знае какво ще извърши. Пък с бомбата става веднага, не е ли по-добре?
134
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
северна корея прави сценки, за да им отпуснат малко кинти помощ, че ще умрат от глад. тази година валежите не бяха достатъчно напоителни и тревата не стига.
133
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Много хубава двойка.... Големи сладури...
132
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо ми омръзна вече да чета новини за северна корея. Време обама да прати два стелта да им бутнат правителствените сгради.
131
1
 
26
 
! Отговори
до 125 преди 11 години
Ако България е била произвела ядрени бомби, до се да са приватизирани от костов :D
130
17
 
11
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
Значи като цивилизования свят си отстоява националните интереси и много лош и империалист. А когато сибирците завладяват народи и окупират държави са много добрички и си защитават руските държавни интересчета. Говотиш като типична червена кратуна, измамник.
129
3
 
15
 
! Отговори
ИГРАТА С ПИРАТКИ-САЩ преди 11 години
ИГРАТА НА НЕРВИ И НАТИСК КЪМ КИТАЙ И РУСИЯ - ДРЪНКАНЕТО НА ОРЪЖИЯ ПОД САМИТЕ ИМ ГРАНИЦИ Е С ЦЕЛ ДА СЕ ДЪРЖАТ ПОД НАПРЕЖЕНИЕ И ДА СЕ ОТКЛОНЯВАТ РЕСУРСИ ОТ ИКОНОМИКИТЕ И ДРУГАТА ДА СЕ ОСРЕБРЯВАТ ФАЛШИВИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ ДОЛАРИ С ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ НА САЩ ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИСАМО ЧЕ НЕОВОЛСТВОТО НА КИТАЙ И САЩ Е ЯСНО ВИДИМО И ТЕ ДОБРЕ ЗНАЯТ ЧЕ САЩ ДАВАТ ПАРИ КАКТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ, ТАКА И НА ЮЖНА ЗА ДА ИМА ЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕКИТАЙСКИЯТ ПРЕМИЕР ИЗРЪМЖА ПО ТОЗИ ПОВОД И НАРЕДИ ВОЕННО УЧЕНИЕ ПО ГРАНИЦИТЕ
128
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aмерикaнците нaпрaвихa грешкa с избирaнето нa Обaмa, трябвaше дa изберaт някой по-решителен президент,който дa не се съобрaзявa толковa с рaзни диктaторчетa!
127
16
 
4
 
! Отговори
НЕЩО СМЪРДИ ТАЯ РАБО преди 11 години
МНОГО СЪМНИТЕЛНА ИЗГЛЕЖДА И ВНЕЗАПНАТА СМЪРТ НА ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ТОВА ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЯ
126
2
 
25
 
! Отговори
ИГРА НА НЕРВИ И ПАРИ преди 11 години
ТУ ЩЕ НАПАДАТ КОРЕЯ,ТУ ИРАН,ТУ СИРИЯ,ОБАЧЕ ТИЯ ДЪРЖАВИ НЕ СА ЛИБИЯ ИЛИ ПАНАМА,ИЛИ ИРАК,ТЕЗИ ДЪРЖАВИ НЕ САМО ИМАТ ЯДРЕНИ КРЕМВИРШИ,АМИ И ХОТ-ДОГА С КОЙТО ДА ГИ СЕРВИРАТ НА ПЕТИМНИТЕОСРЕБРЯВАНЕТО НА ИЗКУСТВЕНО НАПЕЧАТАНИТЕ ДОЛАРИ,ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СТАНЕ ОТНОВО С ВОЙНА, ЗАЩОТО СЛЕД ТАЗИ ВОЙНА,НЯМА ДА ИМА НЕ САМО ДРУГА ВОЙНА,НО И КОЙ ДА ХАРЧИ ДОЛАРИТЕЕВРОПА,РУСИЯ,ИРАН,БРАЗИЛИЯ,КИТАЙ И ДРУГИ ВЕЛИКИ И МОЩНИ ДЪРЖАВИ И ИКОНОМИКИ,СА ПРОТИВ ТАКТИКАТА ДА ПОДКЛАЖДАМЕ НА ПОДКЛАЖДАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕ НА САЩ
125
0
 
9
 
! Отговори
офца до 126 преди 11 години
Не е вярно, защото ядренната бомба не гарантира независимост, щом на върха стоят склонни да те предадат хора като Младенов, Луканов. Живков и ЦК БКП разрушиха единството на народа, делейки хората на нашта партия и роби. Не е важна атомната бомба, а сплотеността. С една подходяща ракета-прихващач можеш взриви носещият бомбата, но разрушена вяра и разделен народ се не сплотява. Че как ще вярваме на Първанов, Цачева, ...коитто разсипаха и соца и пазарната? Сплотеност няма, а с клишета не се гради.