Пратиха две писма с рицин на кмета на Ню Йорк

В тях се съдържали заплахи, не е ясно откъде са изпратени
30 май 2013 07:39,
4
Пратиха две писма с рицин на кмета на Ню Йорк
Майкъл Блумбърг Снимка: БТА

В две писма със заплахи, изпратени до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, са открити следи от смъртоносната отрова рицин, предаде Асошиейтед прес.

Анонимните писма били отворени в петък в пощенския център на общината на Ню Йорк и в неделя във Вашингтон, в офис използван от създадената от Блумбърг организация "Кметове срещу нелегалните оръжия". Говорител на нюйоркската полиция съобщи, че предварителните тестове, извършени вчера, са показали наличие на рицин и в двете писма.

Хората, които са имали досег с писмата, не са проявили симптоми на въздействие на отровата. И двете писма съдържали заплахи към кмета на Ню Йорк, както и розово-оранжево вещество.

Говорителят на полицията не разкри какви са заплахите, нито откъде са изпратени писмата. Той не отговори на въпроса дали тези писма са свързани с други неотдавнашни случаи на изпращане на писма с рицин. Преди около месец такива писма бяха изпратени до президента Барак Обама, до сенатор и до съдия от Мисисипи. 

По случая с писмата с рицин, изпратени до кмета на Ню Йорк, се води следствие, посочва АП, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
DeadZeppelin преди 10 години
някой е прекалил с гледането на Breaking Bad
2
0
 
9
 
! Отговори
Zeitgeist преди 10 години
Хаха...тези американци са супер забавни! Преди седмица 2 от спецагентите нахлули в къщата на Царнаеви, които бяха обвинени за атентатите на Бостънския маратон, са загинали при трагични обстоятелства...паднали от хеликоптер. Какъв малшанс! Промиването на мозъци и насъскването на обществото срещу "терористите" продължава!
1
0
 
9
 
! Отговори
г-н Конспираторе преди 10 години
Все ми се струва,че американците сами си създават преживявания,за да могат след това да имат причина да обвинят някоя арабска страна и после да я окупират,за да й отнемат богатствата,които има.Този филм сме го гледали доста години,а и света започна да се осъзнава.Последно време ( поне според мен ) Америка започна все по-плахо да се бърка там,където не им е работа.НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ СУПЕРСИЛИ ДА НЕ СА САМО ЗА ПО ФИЛМИТЕ,а наистина службите да действат така... знае ли човек...