Жертвите на торнадата в Оклахома достигнаха 14

Ранени са над 100 души, десетки са в болница
3
Жертвите на торнадата в Оклахома достигнаха 14
Снимка: Reuters

Броят на жертвите при торнадата, които преминаха през Оклахома и съседните щати, достигна 14 души. Сред загиналите има две деца. Ранени са над 100 души, десетки са в болница, съобщава телевизия Bulgaria On Air.

Мощната буря удари щата Оклахома в петък вечер. Повечето от загиналите и много от ранените са попаднали в капана на автомобилите си, докато са се прибирали от работа в час пик.

Торнадото премина през столицата на щата Оклахома сити, както и през по-малките градове Ел Рино Юкон, Юниън сити, Мустанг и Мур.

Вихрушката образува ветрове от 150 км/ч и донесе проливни дъждове. Много места в района бяха наводнени.

Торнадото достигна и съседния щат Мисури, където губернаторът обяви извънредно положение. По данни на енергийните компании в Оклахома около 100 000 души са останали без електричество, в Мисури - 87 000 жители, а в Илинойс - 30 000 души.

Стихията нанесе щети на над хиляда сгради. В Оклахома сити огромна част от земята пропадна в резултат на поройните дъждове и наводненията.

На 20 май опустошително торнадо премина през град Мур в Оклахома и отне живота на 24 души. Тогава скоростта на вятъра в окото на бурята надхвърли 320 км/ч., а ширината на торнадото беше около 2 км.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: оклахомаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
от другата статия преди 10 години
в Ирак извършиха кръвопролитна обсада на църквата "Света Богородица Спасителка" в Багдад по време на неделната вечерна литургия, като убиха 58 души и раниха 78.а това не сме го чели по новините, но ни занимавате със всеки американски *** дето стреля на месо