Ердоган се завърна в Турция, призова за край на насилието

Останахме силни, но никога не проявихме инат, обяви той
Обновена: 7 юни 2013 07:59 | 7 юни 2013 07:39, Красимир Ангелов
52
Ердоган се завърна в Турция, призова за край на насилието
Протестите срещу Ердоган не спират. Снимка: БТА

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се завърна в Турция под възторжените поздрави на свои привърженици на летището в Истанбул, предаде Ройтерс.

"Останахме силни, но никога не проявихме инат. Ние сме заедно, ние сме единни, ние сме братя", заяви Ердоган пред десетки хиляди симпатизанти на своята Партия на справедливостта и развитието.

Турският премиер призова незабавно да се сложи край на продължаващите от една седмица антиправителствени протести.

"Призовавам към незабавен край на демонстрациите, които изгубиха демократичния си характер и се превърнаха във вандализъм, с разрушаване и обиране на магазини", заяви Ердоган.

Той увери, че сигналите за употреба на прекомерна сила от полицията над демонстранти се разследват. Турският премиер благодари на привържениците за проявеното от тях спокойствие и ги прикани да се приберат по домовете си.

Ердоган се завърна в Турция тази нощ от четиридневна обиколка в Африка. В последния етап на обиколката му в Тунис Ердоган повтори, че няма да отстъпи пред безпрецедентните протестни прояви, които са обхванали Турция вече една седмица.

Същевременно и през изминалата нощ хиляди демонстранти окупираха отново площад "Таксим" в Истанбул на седмия ден от началото на протестите, които разтърсват Турция.

Те настояват за оставката на премиера Реджеп Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименLe4i si 4e v minalheralde oto nyakoy ryarazk e bil v va6ta familya ot polu tursko napisaniteti dumi no skoro ako malko se postarae6 idi do TR I TAKA 6TE PROGOVORI6 TURSKIYA 4E GAZATI NYAMA DA USETI6 GOGA SI NASRAL ILI PRADNAL amina kodumu yavsa bunuda anlarsin
37
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 10 години
А ти като си роден в двустайна панелка, кой знае какво.
36
1
 
3
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До До 44Да, посредствени сме. Знаем това, и се държим подобаващо. За разлика от един друг балканоиден народ ... или племе, което се мисли за нещо над посредствения европеец но живее бетер от посредствения африканец!За това, само за 7 години 700 милионната Юропа пропищя от надпосредствената култура на това 7 милионно надпосредствено племе балканоидно!Върви си копкай нивичката и не се занимавай с подпосредствените турци, че си накърняваш надпосредствения си имаж! ;-)
35
2
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 10 години
Голтако, давам хляб на 10 като теб, говориш за гето защото си роден в такова и само това виждаш наоколо. Запомнете едно - турчина е ПОСРЕДСТВЕН, преди всичко. Има едно ниво на култура и бит от което те никога няма да мръднат, въпреки известния си икономически напредък, който обаче както знаем далеч не е всичко, а при тях е мимолетен.
34
1
 
4
 
! Отговори
турк преди 10 години
Гладните българомангали с измислената си история пак нещо са се размечтали. Това от глада ще да е. Просто халюцинират. Защо не гледате своето бедно и мизерно гето, а сте тръгнали пак на разбирачи да се правите. Не забравяйте, че там протестите не са за пари, а за права.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много се размечтахте бе, кардашлар? ша възтанувити вилика туркия, нали? ама йаваш, достум,биле кафа къралджак ... кво да не ти умряха кравите, че си се разписал в нета?измислена история ли? точно вие нямате нищо общо с турците, само името...90% от кръвта ви е чужда - ***, това сте вие и жалки имитатори...временният ви възход не се дължи на вас, не се лъжи...края му е дошъл, сега като ви натисне пак инфлацийка и пуснете големите чаршафи по 1000000 лири... бекле асаджик саде
32
7
 
6
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Възходът на Турция прави някои хора в юробантустана да изживяват силни болки в корема, което се изразява в силна форма на чревно и мозъчно разстройство!Ердоан не е идеален, нито Турция е идеална, нито турците сме идеални, за разлика от българските управници, държава и народ! Нашите корени са в Азия и сме азиатци, от което нито се срамуваме, нито се гордеем - ние сме това, което сме и не се опитваме да се представим за това, което не сме, за разлика от великите батустанци с измислената история!
31
1
 
6
 
! Отговори
istorik преди 10 години
Това, което става в Турция отдавна се очакваше. При Ердоган имало възход на икономиката, то и при Хитлер имаше такъв възход, но всички знаят как завърши. Сега и Ердоган е тръгнал по този пьт. На всичкото отгоре ще строи казарми от османско време, съвсем изперкал, болен човек.
30
2
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
Друг пример за азиатски манталитет - аз през 21 век видях на един сфетофар в Анталия четирите жени на един турчин. Всичките на възраст до 22, 23 години, с бурки от главата до петите. Познава се, че са на един мъж, понеже се движат заедно и са облечени еднакво, т.е. с едни и същи бурки на цвят и шарки. Аз нямам нищо против различната им култура, но това не е европейската. Това е. Кафенетата в Анадола са пълни само с мъже, няма жени. Жените берат маслини и памук по полетата. Това е култура на Азия.
29
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
Азиатски манталитет означава, че аз щях да умра от страх да отида на дискотека в Кушадасъ сам с приятелката ми, понеже турците гледаха като все едно не са виждали жена през живота си, добре че бяхме 20 човека българи, а ако турчин дойде на дискотека с жена си в София никой няма да му обърне внимание.Бях свидетел как един нахален турчин тръгна да закача едно българско момиче и само това, че бяхме много я спаси,а той почна да рита камъни пред дискотеката от яд.Това е пример за азиатски манталитет.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ey tva e 35, znachi ima i umni hora po komentarite (logichno i trezvo mislechti) ...........
27
6
 
8
 
! Отговори
KAMEN-BG преди 10 години
Завиждам на турците ,че имат такъв премиер.Вчера във 3 чеса посред нощ летище Ататюрк се пръскаше по шевовете от хора които посрещнаха Ердоган ,заби всички плюещи по негов адрес във земята.Тука коментиращите пишат ,че Турция Ердоган ги е върнал във Средновековието ,а нас за 23 години на върнаха във КАМЕННАТА ЕРА във БГ.Формци вървете и вижте на какво ниво е Турция на много места надминава и западна Европа ,до 10 години и Анадола ще бъде на най-високо ниво спрямо много развити държави.
26
3
 
12
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Логично беше това да се случи.Турция е страна с огромни контрасти , от една страна богатите градове с образовани и интелигентни хора по средиземноморскотото крайбрежие и от друга Анадола и източните райони, където хората по бит и култура са още в средновековието. Тия с шалварите и фесовете подкрепят и гласуват за ислямиста Ердоган , а другите искат Турция да стане модерна и демократична европейска държава. Интересно обаче е реакцията на армията при продължаване и изостряне на конфронтацията.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
s troyni 4isla po dobre da se sma4kat 500 hilqdi krayno desni otkolkoto da strada 80 milionna darjava i ikonomikata da ruhne
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Evropa edvam disha ot ikonomi4eskata kriza ,Amerika sashto a Turcia krizata vaobshte ne se po4uvstvuva iimperialistite ot zapada vednaga iskat da se vazpolzvat ot situaciata i hop ayde da sprem vazhoda na Turcia,tova sa stari nomera ne moje s nqkakvi krayni levi,komunisti i 4ujdi podstrekateli da se svali vlastta ako Erdogan e umen nqma da dade vlastta ina4e shte doydat tiya deto bqha predi 10 god kogato cenite na stokite prez noshtta bqha drugi a sutrinta dvoyno po visoki inflaciyata beshe
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубавото е че краят на *** турция наближава , *** изглежда доста притеснен от тоя факт.
22
6
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 10 години
при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше като възроден.Анадън му skapan bokluc köpek?
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе-хе, точно ТОЯ не проявявал инат...Че той е достоен за името "турската желязна лейди" :)))По-голямо муле от него е трудно да се намери.Каже ли "йок" - значи "сакън" :))
20
2
 
8
 
! Отговори
Test преди 10 години
*Справка Турция.В България целенасочено сесъсипа образованието и се налагаше чалгата имутризацията, за да нямамислещи, образовани и буднихора.*Harata daje ne znaqt che ni ima ti se obsnqvash v lubov skapanqk..are cakaite minusite ,drugo ne vi se otdava XaXa
19
8
 
5
 
! Отговори
Test do асдад i Рама преди 10 години
Kvi ste vie bre skapani ostataci na komunizma che davate mnenie?Bokluci!