Дългът на Ердоган го накарал да прочисти "Таксим"

"Ситуацията бе станала непоносима", обяснил премиерът на Турция
17 юни 2013 07:36, Петя Славова
18
Дългът на Ердоган го накарал да прочисти "Таксим"
Снимка: БТА

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че е било негов дълг да прочисти площад Таксим в Истанбул от антиправителствените демонстранти, предадоха световните агенции.

"Ситуацията бе станала непоносима. Вчера бе проведена (полицейска) операция и (площад Таксим и паркът Гези) бяха прочистени (от демонстранти)", каза Ердоган в бурна реч в Истанбул пред стотици хиляди привърженици на управляващата ислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР).Турският премиер разкритикува чуждестранните медии и социалните мрежи за неверния според него начин, по който отразяват протестите в страната, предаде БТА.

"Тези, които говорят за отзвук на Арабската пролет в Турция, не знаят, че Турската пролет стана в страната преди 10 години и половина, на 3 ноември 2002 г.", увери Ердоган. На тази дата ПСР идва на власт, след като печели парламентарни избори, и оттогава е неизменно начело на Турция.

Още по темата

Ердоган обвини за протестите "финансовото лоби", което според него е провокирало размириците и е "приютило в хотели терористите", както нарече той част от демонстрантите.

Турският премиер разкритикува и Европейския парламент за критичната резолюция срещу страната, която прие по-рано тази седмица. Той попита защо евродепутатите не са реагирали на сблъсъци с човешки жертви в Гърция, на кръвопролитията в Сирия и на страданията на палестинския народ.

На десетина километра от мястото, където говореше Ердоган, турската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу демонстранти, сред които хвърлящи камъни младежи, в центъра на Истанбул, посочва Асошиейтед прес. Петима турски журналисти бяха задържани в района на площад Таксим, защото не си носели прес картите, предаде ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Айде бе ГЕРБерасти, нали не искате ислямизация, търци и т.н.как ще стане като Боирсов подкрепя членството на Турция в ЕС !!!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Непоносим си ти, който доведе страната до иранско равнище за 3 мандата!В пъклото да гориш! Хората искат светска държава, в която да живеят цивилизовано, а не с шериат и инквизиция, за дето не се молят по 5 пъте на ден или пият бира! Средновековен инквизитор! Хората искат да дишат, не щат твоите отровни газове, забрани и насилия! искат край на диктатурата и тоталитаризма ти, на лъжите и безобразията ти! Нямаш чест колкото ББ да си отидеш почтено! Само знаеш да насилваш, да арестуваш, да съдиш!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
турция на ердоган+катар+саудитска арабия=ОСТА НА ЗЛОТО.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Те и нашите трябва да извадят някой маркуч да окъпят герберушките:))
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Епдоган получава кинти от саудитска арабия и от там изискват пълни ислямизация на света. От истанбул на къде ще се насочи ислямизацията питам риторично. Европата да се стегне и да разкара ердоганя ако не ще нова османска империя....
12
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 10 години
него. В живота , за да те уважават хората трябва само да следваш едно првило - КАЗВАЙ КАКВОТО МИСЛИШ И ПРАВИ КАКВОТО СИ КАЗАЛ, УВИ ТУКА НА еРДОГАН МУ КУЦА МЪЖЕСТВОТО. АКО НА ФОЛК ДИВИТЕ СЛАГАТ ЦИЦИ, ДА ПОЧНАТ ДА СЛАГАТ НА ПОЛИТИЦИТЕ ТОПКИ
11
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Крадеца вика дръжте крадеца, вътрешна политика-проислямиска, а външната-*** на ционисти евреи и американци. И точно като наш Волен. Ердоган служи на еврейски интереси във външната си политика и прикрива това пред личния си не особено интелигентен електорат с обвинения за протестите срещу ционистите.Най-доброто в политиката-ПОДМЯНА НА РЕАЛНОСТТА. На действия ближе задниците на евреи и американци, а на думи обратното. Само че не разбира ли Ердоган, че е кукла на конци и че нищо не зависи от
10
2
 
14
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Сигурно Аллах му е нашепнал да пребива хората. Надявам се будните хора да успеят да изритат този ислямист, това е добре и за нас да имаме за съсед нормална държава а не някакво ислямистко извращение.
9
1
 
25
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
ДА обвиняваш социалните мрежи в конспирация е, като да обвиняваш телефона в същото...
8
1
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
...започнали са да слягат химикали във водата, с която пръскат демонстрантите. Химикали, които възпаляват кожата.
7
2
 
24
 
! Отговори
една и съща преди 10 години
тоя се изживява като султан, нашите дупедавци се изживяват като васали... оня подава, те го поемат и така
6
1
 
33
 
! Отговори
Мата Хари преди 10 години
Турците са единни!Много неща има да учим от комшиите
5
4
 
57
 
! Отговори
Карамбо преди 10 години
турският народ трябва да избере:Турция на Ататюрк или Турция на Еродган, среден път се оказа, че няма..Не знам дали сте гледали репортажи от Истанбул. На протестите с/у Ердоган, млади хора, професори, преподаватели, музиканти и артисти (мислещи-модерни хора) на митинга на Ердоган, мустакати дюнарджии, една дума на английски не обелват, жени като пингвини, образовани достатъчно да знаят как да гласуват за ПРП. Време разделно!
4
1
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
До azНевъзможно е!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tova i nas ni chaka. Premieryt ne krie apetitite si Bylgariq da byde porobena i da vyztanovi Osmanskata imperia. Zatova naznachavat hora ot DPS na vajni postove v otbranata i tozi v DANS da kopirat i snemat vsichki sekretni kanali i vyorajenie s koeto BG razpolaga i da se prati v Turcia. Taka, che gorko ni!
2
5
 
32
 
! Отговори
СС преди 10 години
Мръсен ислямист-убиец!
1
2
 
42
 
! Отговори
az преди 10 години
Трудно е да излезеш сух от тази ситуация. :)