Радиостанция свързва Мелиад и Хасан с Хизбула

Потвърдено е и военно обучение на избягалите терористи
Обновена: 26 юли 2013 14:05 | 26 юли 2013 07:25,
14
Радиостанция свързва Мелиад и Хасан с Хизбула
Мелиад и Хасан. Снимка: МВР

Радиостанция, поръчана от хора, свързани с военното крило на Хизбула в Ливан, и открита сред вещите на тримата атентатори от Сарафово, може да се окаже ключово доказателство, което свързва терористичния акт с ливанската организация, съобщава "24 часа".

Вчера от МВР обявиха официално истинските имена на двамата избягали след атентата терористи.

Според събраните до момента данни радиостанцията на един от тези атентатори е поръчана от държава в Далечния изток и може да се установи достатъчно пряка връзка между техниката, адреси, ползвани от членове на Хизбула, и тримата терористи, взривили у нас автобус на летище "Сарафово”"на 18 юли 2012 г., където загинаха петима израелски туристи и един българин.

Още по темата

Предстои данните за тази доставка да бъдат официално потвърдени чрез получаване на резултати от международна следствена поръчка.

Банкови преводи от близо 100 хиляди долара са правили от военното крило на Хизбула към двамата избягали атентатори. Парите са получавани и по сметки в Австралия и Канада, сочи информация от партньорските служби и международни финансови институции.

Тези пари са използвани като логистична подкрепа за организирането на атентата в Сарафово, както и за проучвателни мисии не само в България, но и в други държави, смятат разследващите.

Сред новите данни, които са събрани от началото на 2013 г., е и потвърденото военно обучение на избягалите терористи, които са вербувани като студенти в Бейрут до началото на 2010 г., а по-късно са обучавани как да използват експлозиви и всички видове оръжия в планини в Ливан.

От международни източници била получена и информация, че по време на тези тренировъчни лагери терористите от Сарафово са се засекли и с осъдения преди месеци в Кипър член на Хизбула Хосам Талеб Якуб.

Вчера МВР официално обяви истинската самоличност на издирваните терористи - Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 5.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
тек преди 10 години
тия от мвр то счупиха глупомера!!!по принтер някакъв разпознали документите????ами принтерите по света цветни за документи со около 100-300 милиона произведени годишно!едва ли има *** по света ползващ принтер регистриран да печата документи!
8
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
Hizbola ne e vouvala v Bosna I Kosovo,CIA I Al Kaida vouvaha.
7
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
A sataninskata evreiska *** Larry Silverstein moje li da objasni kak sgrada #7 v sataninskia New York moje da bude podgotvena za demolicia I srinata za 1 chas?
6
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 10 години
A trenirovu4nite lageri na CIA v Turcia,Afganistan,Bosna,Katar,Saudi Arabela,Kosovo,Jordan,Jemen,Gruzia,Latinska Amerika,Ujna Korea,Irak,Germania?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да бе разбрахме, че е Хизбула нали на 30тата мин. след атентата израелския господар вече каза кой бил...пък ние си направихме нашето "обусновано предположение" разбира се САЩ и Израел не са ни притискали...хаха а тук коментиращи като "бариера61" са адски жалки и тотално облъчени от БТВ
4
2
 
2
 
! Отговори
Ебачо преди 10 години
Благой Георгиев!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1 и 4Виж си минусите и сам прецени, дали Одисей е лишен от чувство за хумор или ти си лишен от работещ мозък.
2
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Че кой може да гарантира, че не е подхвърлена радиостанция? Например открадната от хора на МОСАД. Колко му е.
1
24
 
14
 
! Отговори
Тия двамката преди 10 години
Тия двамката съм ги виждал в предните редици на протестиращите!