Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници

Председателят на Държавната дума възмутен от кощунството
Обновена: 23 авг 2013 21:55 | 23 авг 2013 21:51, Елка Василева
281
Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници
Снимка: БТА

Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, Сергей Наришкин призова днес да не бъдат допускани нови случаи на оскверняване на съветски военни паметници в България, предаде РИА Новости.

Паметта на падналите по бойните полета е свещена, подчерта Наришкин пред журналисти навръх 70-ата годишнина от победата в Курската битка - едно от главните сражения през Втората световна война. "Не може да не ни възмути кощунственото отношение към паметниците на съветски воини. За съжаление, неотдавна в столицата на България стана поредният случай на оскверняване на (Паметника на Съветската армия)", подчерта председателят на Държавната дума.

Още по темата

Наришкин отбеляза, че "на такива постъпки могат да се решат само страхливи и подли хора". В Русия запазват увереност, че "българският народ почита паметта на съветските воини освободители", изтъкна той.

"Спасяването на паметниците от повтаряне на подобни инциденти, това е важна задача за нашите български колеги, за чието решаване е необходимо и историческо просвещение", даде да се разбере Наришкин, пише БТА.

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви по-рано днес министърът на външните работи Кристиан Вигенин. "България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Министър Вигенин каза това, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според тази особа излиза,че българите са подли и страхливи хора.Освен това:" Спасяването на паметниците от повтаряне на подобни инциденти, това е важна задача за нашите български колеги, за чието решаване е необходимо и историческо просвещение", даде да се разбере Наришкин._-Излиза,че сме и простаци.И това го казва един азиатец и нашето министерство МЪЛЧИ.ИСТОРИЧЕСКОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ е нещо ,до което не сте се докоснали товарищи-вашето просвещение са лагерите,ликвидирането на инакомислещите,алкохолизма.
123
5
 
3
 
! Отговори
евгени преди 10 години
*** городская.что наделали
122
7
 
22
 
! Отговори
Мамаров преди 10 години
Колко съветски войници са загинали в България??????
121
13
 
14
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
*** народ - слаба държава . Това сме ние.
120
24
 
11
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Само в България се проявява кощунство към паметници свързани с паметта на загинали съветски войни . Това го няма никъде по Европа.
119
13
 
7
 
! Отговори
пропа ганда преди 10 години
пропаганда на цру
118
14
 
26
 
! Отговори
stanislavdi преди 10 години
някакъв Йохансон беше написал в един форум по повод съществуването на такъв паметник у нас това: Да поддържаш такъв паметник е все едно жена да носи цветя и да плаче на гроба на своя изнасилвач.Колко обикновено и истинско сравнение
117
8
 
8
 
! Отговори
до 118 преди 10 години
До АнонименПичага аз искам да го взривя този паметник за който говориш но ... сети се защо не го припарваме той е в двора на USA embassy демек като нищо може да те гръмне охраната по тяхните USA закони за частната собственост ! Ако беше на неутрална територия българска отдавна да го оскверня на терористите ЯНКИ същите *** са и руските окупатори !
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Демократичните и достойни хора от два славянски народа трябва да развиват своята сила и мощ в отпор на властващата хунта ,остатък от жестоко тоталитарно време,от тъмнина и мрак,която мачка и смазва новите идеи,достойния начин на живот на руския и български народ.
115
18
 
13
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Както един по-долу е написал, за такова нещо е напълно възможно да се обяви война. Особено ако се репчим с голия си *** на велика сила. И не защото аз съм казал, че е велика. Всеки средно грамотен може да прочете с какво разполага Русия. И пред опасността от невинно загинали хора по време на война, е по-добре да не се зъбим. Като пинчер сме - хем мизерно, хем пък и зло и напада.
114
19
 
9
 
! Отговори
Другари преди 10 години
Мястото на България е в Евразийския съюз.
113
23
 
22
 
! Отговори
tdmils преди 10 години
РУСКИЯТ ПОСЛАНИК ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ПЕРСОНА НОН ГРАТА, ДА СИ ВЗЕМА СЪРПОВЕТЕ И ЧУКОВЕТЕ И ПРАВО ПРИ ПУТИН !!! ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ, ОК??
112
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници" - абе тези, що не вземат да си го приберат в Русия. Да си му с радват там./хайде, чакам "филолозите" ще ме полазят за граматичеки и правописни грешки/
111
10
 
15
 
! Отговори
teo преди 10 години
ВиГЕЙнин, Москва настоява да отидеш в кремъл и да се надупиш хубаво, НО НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТВОЕТО ДУПЕ Е БЪЛГАРИЯ, ОК??? ИЛИ ЩЕ ОТРЕЖЕШ РУСКИЯ ПОСЛАНИК, КАКТО ОТРЯЗА ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОСЛАНИЦИ, ИЛИ ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ГЕЙЧО !?!?
110
16
 
15
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
***, нагли шопи, радвайте се, че Паметника го има, иначе върху какво щяхте да се правите на интересни?Между другото, Народното събрание се извинява официално на Република Чехия през 1990-та година.През 1997-*** Президентът Стоянов се извинява още веднъж при посещение в Прага.Повече от ясно е, че това е или провокация, или някое келеменце не е яло достатъчно шамари. Сега чакаме ЧЕЗ да се извини, но имаме сключен договор и трябва да го спазваме.Договорът е като Варшавския договор...
109
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руският посланик трябва незабавно да си изгони от България заради думите на председателят на руската дума. Посолството да се закрие, докато не ни платят репарации за окупацията и публично извинение. Друг вариант няма!
108
15
 
13
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
До ВасилевЧе пазари си газ от Норвегея!А да ги обвиняваш, че са изкупили половината имоти си е малко тъпичко...К'во да правиш - тъпакът си е ***.
107
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вас кой ви пита? Ако се реши да има паметник на Осман паша ще има. Кой ви пита вас овци, отритнати от историята!?
106
18
 
12
 
! Отговори
Алкохолици преди 10 години
Руснаците са *** хора но с бодра крачка превземат България!
105
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този паметник на окупатора СССР трябва незабавно да се разруши, натроши и да се направи супа за червените ***! Като им трябват руските окупатори да си ходят при тях.