Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници

Председателят на Държавната дума възмутен от кощунството
Обновена: 23 авг 2013 21:55 | 23 авг 2013 21:51, Елка Василева
281
Москва настоява: Да не се оскверняват съветски паметници
Снимка: БТА

Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, Сергей Наришкин призова днес да не бъдат допускани нови случаи на оскверняване на съветски военни паметници в България, предаде РИА Новости.

Паметта на падналите по бойните полета е свещена, подчерта Наришкин пред журналисти навръх 70-ата годишнина от победата в Курската битка - едно от главните сражения през Втората световна война. "Не може да не ни възмути кощунственото отношение към паметниците на съветски воини. За съжаление, неотдавна в столицата на България стана поредният случай на оскверняване на (Паметника на Съветската армия)", подчерта председателят на Държавната дума.

Още по темата

Наришкин отбеляза, че "на такива постъпки могат да се решат само страхливи и подли хора". В Русия запазват увереност, че "българският народ почита паметта на съветските воини освободители", изтъкна той.

"Спасяването на паметниците от повтаряне на подобни инциденти, това е важна задача за нашите български колеги, за чието решаване е необходимо и историческо просвещение", даде да се разбере Наришкин, пише БТА.

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви по-рано днес министърът на външните работи Кристиан Вигенин. "България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Министър Вигенин каза това, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
от 173 преди 10 години
коментар 172 имах предвид
143
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da si gi zimat u tqh si togava
142
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 162,първата половина на това, което си написал, е правилна, но всички знаем колко много са фалшифицирани данните за икономическото развитие на България по време на комунизма.
141
4
 
16
 
! Отговори
до 162 преди 10 години
естествено е сега всеки *** да има неадекватно мнение но историята е следната, ссср обявява война на фашистка българия , война в .която не е произведен нито един изстрел освен от радостните партизани в въздуха. масово посрещане от българският народ и това е по времето на покровителството от ссср българия се нарежда сред най добрите икономически показатели в световен мащаб, прираст на населението феноменално развитие в спорта и в всяка една сфера, погледнете показателите според годините,***
140
2
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Някакъв среща поп и му казва- Това с непрочното зачатие нещо не ми се вярва. - Попът му отговорил - Бе ти знаш ли колко сложни изчисления направихме за да разберем колко дявола могат да се съберат на върха на игла?
139
14
 
11
 
! Отговори
Haha преди 10 години
Москва да си гледа работата.Век и половина само ни мачкат, така че поне може да им иронизираме гнусните "паметници на освободители"
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako se izgravriat s bylgarski pametnici v makedoniq ili nqkade drugade kak shte reagirate imat pravo
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kalinkamalшо не се фанеш за палците, малко а??!
136
12
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
1.ДА НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТОВА,КОЛКО СА ТЕЗИ БЪЛГАРИ,КОИТО СЧИТАТ СТАЛИН(СССР) за ОСВОБОДИТЕЛИ!2. РУСИЯ да се ИЗВИНИ за СВИНЩИНИТЕ НА СТАЛИН!3.Сергей Наришкин и СИЕ да си приберат паметниците на СССР от България и там да си ги пазят.
135
10
 
16
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До nerezМАЛОУМНИЦИ са тези, които си мислят ,че СССР ни е Освободила от "Германските окупатори".СКАПАНИ *** са тези,които имат лични интереси да поддържат тази ЛЪЖА.
134
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Москва се сети за България. Живял съм учил съм там но като гледам редовно руската телевизия никога нищо добро не казват за България само когато има нещастия ,взривове , митинги и че сме гладни има съобщения.Вземети си паметника и кореспондентите пияници и ***.
133
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да напомним на съветския тавариш, че именно СССР обявява война на България на 05.05.1944 и съветските войници не са никакви освободители, щото сме си били свободни, а окупатори. И съветските войски, за разлика от германските, на територията на България са крали, изнасилвали, и убивали. И най-лошото - докарват омразния комунистически режим на ***, и техните плодове още ги берем. Мястото на въпросния паметник е в музей.
132
8
 
8
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Четеики коментарите имам чувството че съм сред луди които си крещят един на друг своите интереси запушвайки ушите си с ръце. Приличате ми на агитки от малумници събрани от обща безума кауза. Истината за вас няма никакво значение и повтаряте като попове някакви "исторически" факти и посочвате "библиите"си като "доказателство". Проблема сте вие скапапяци дето сте се събрали в глутници за да прикриете в тълпата какви *** сте. На глутниците е позволено всичко. Скакани ***!
131
6
 
21
 
! Отговори
tres1 преди 10 години
Г-н Наришкин би следвало да знае, че не България е обявявала война на Русия и че при навлизането на руските войски /червената армия/ на българска територия - не е водила никакви сражения и е била приятелски посрещана навсякъде. Може би в израз на тази доброжелателност са построили паметника и са участвали в разгрома на фашистката армия /изпращайки своя армия в състава на червената армия/ в резултат от което със съдействието на Москва България е включена в списъка на п о б е д е н и т е !
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все едно. Прага ,Варшава,В следствие ще се локализират по-точно.Да ги търсят да им се извиняват. Важното е че си схванал идеята. :))
129
4
 
11
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Калкинкеако ти се имаш за проста , това си е твой проблем.Тава нахлуване и окупация на България,насилственото приобщаване на България към комунистическия блок и хилядите жертви по това време , правят този акт , спорен за доста много хора и русняците трябва да се съобразят и с това.Но виж , не съм чул да са осквернени Руския паметник,Докторският паметник,Паметникът на Александър Втори или Руската църква и прочее. Тава сигурно ти говори нещо???
128
6
 
3
 
! Отговори
Mohamet pa6a преди 10 години
Samo taka revete,biite gi gonete gi teq "gadni" rusnaci. Samo iskam da pripomnq na vsi4ki plitkumni mozaci edna novina ot tazi sedmica. V neq se govori kak tirciq si iskala vsi4kite obekti da stanat sobtvenost na turciq v Balgaria. Govorq za pametnicite ot otmanskata epoha. Kakvo be6e o6te v edin u4ebnik ima6e edna karta kak turciq stigala do burgas 4ak. Ta kakto kazah biite gi teq gadni rusnaci, ama posle da ne gi tarsite! :)
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колега във Варшава трудно се намират чехи , тоя паметник го изрисуваха по повод Пражката пролет.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСамо не разбрах каква общо имат Варшава и чехите ..... :-D :-D :-D
125
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре писачите с розовият спрей да заминават към Варшава и да почнат да се извиняват лично на всеки срещнат чех.Има доста хора там така,че могат да прекарат там цял живот.По някое време самите чехи ще ги разкарат щот едва ли имат толкова нужда от просяци..А този паметник руснаците могат да го заменят с една подводница тайфун клас .Вместо да ги режат.Изглеждат интересно.Всяка година наркоманите и отрепките ще я драскат а после глобени с цената на боята и почистването ще я пребоядисват.