НАТО обсъжда ситуацията в Сирия

Румъния ще бъде солидарна, ако се стигне до военна намеса
Обновена: 28 авг 2013 08:19 | 28 авг 2013 07:35,
27
НАТО обсъжда ситуацията в Сирия
Снимка: архив, Reuters

В Брюксел днес ще се състои заседание на НАТО на равнище посланици, свикано по инициатива на САЩ за обсъждане на ситуацията в Сирия, предаде ИТАР-ТАСС. Пресслужбата на алианса потвърди съобщението, като изтъкна, че срещата няма да е "извънредна".

"Съветът на НАТО по традиция заседава в сряда, така че в преговорите днес няма нищо извънредно", посочил говорител на организацията. На тези преговори ще стане дума за химическото нападение в Сирия от 21 август и какъв да е отговорът на алианса.

ИТАР-ТАСС посочва, че в НАТО има разногласия относно военна акция срещу Сирия без мандат на ООН. За това вече се изказа Италия. Против военна намеса са Гърция и Португалия, към които вероятно ще се присъедини и Испания - и трите страни ще трябва да поемат основната част от мигрантите от зоната на конфликта.

Още по темата
 При това положение е най-вероятно Вашингтон, Париж и Лондон само да сондират настроенията сред съюзниците и да разберат как те ще реагират, ако трите страни решат да нанесат удари срещу Сирия, допълва руската агенция.

Междувременно румънският президент Траян Бъсеску заяви, че ако ООН докаже употребата на химически оръжия от страна на режима в Дамаск и се стигне до военна намеса, Букурещ ще бъде солидарен със съюзниците си, предаде Франс прес.

"Убеден съм, че негативен за сирийската държава резултат в доклада на експертите от ООН ще доведе до пропорционална военна намеса", заяви Бъсеску на годишната среща с румънски дипломати в Букурещ. Ако европейските и американските ни партньори вземат решение за такава намеса, Румъния като член на НАТО ще бъде солидарна, каза румънският президент, като добави, че все още резултатите от проверката на ООН не са известни.

От своя страна румънският външен министър Титус Корлъцян настоя на експертите от ООН да бъдат създадени условия да приключат възможно най-бързо и без никакви пречки проверката си, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: РумънияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Peshonizer Ние не печелим нищо както винаги е малко повечко бежанци печелим и 1 милион държавни пари за издръжката им БГ и печалба хахахахах
22
0
 
0
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Анонимен Ако се докаже че е Ал Кайда пак ще има военна операция но не със подкрепата на сирия като страна а със мандат на ООН.
21
2
 
11
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Какво НАТО ?!?! Какви пет лева , бе?!?! Направо си го кажете, както си е.... Няма никакво НАТО! Има Израел и САЩ,които "обсъждат" как да сложат "Американо-еврейска ръка" върху още една страна от близкия Изток и да направят някой и друг милиард от оръжията,които самите те си произвеждат! А другите така наречени "страни-членки" на НАТО са проформа и нищо не зависи от тях! То е ясно! Каквото кажат евреите - това става! А ако са "непослушни" - разбира се.. има "санкции" от еврейската банкова система
20
0
 
1
 
! Отговори
Гнафт преди 10 години
Сирия, после идва ред и на Египет
19
1
 
6
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Shop то не е възможно и някой да е толкова елементарен, но ей на.
18
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Португалия и Испания са на много повече километри от Сирия отколкото България от Сирия - просто държавите не искат да се месят защото знаят идеята на конфликта - всички съседи на Израел да са в руини - Има една стара еврейска поговорка " Когато по улиците се лее кръв - купувай имоти "" България ще стане едно гето от емигранти и то от хора на Ал Кайда и вякакви *** -огнището на ислямизма което се е събрало в Сирия да бута Правителството ще бъде пръснато из Европа -добър повод за други войни
17
31
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Не може един предател на народа си две години да се държи с нокти и зъби и да се дадат 100 000 жертви само за кефа на Путин, за да нямат конкуренция в газовите доставки. Не може 500 милиона европейци да зависят от кефа на 100 милиона руснаци, да се скъсват от работа, за да плащат им безгрижния живот и превъоръжаването на армията. Лошо е, че в България на власт са предатели русофили, от това може да произлезе голяма беля, Путин като нищо може да ни окупира и да станем арена на бойни действи
16
1
 
18
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
North Atlantic Terrorist Organization (NATO) ? What will they do now?
15
0
 
17
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Заглавието не е вярно! Румъния ще е солидарна, САМО ако ООН докаже, че Асад е иползвал хим. оръжие. Инак - е..м ти НАТО-то.
14
13
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Сирия е приключен въпрос и това на всички ви е ясно!!!Русия ще се включи във войната дотолкова доколкото да си пази базата и тя да продава оръжие на заинтересованата страна :DDDDDDDDDDDDDDDDDВъпроса не е Сирия!!!Въпроса е кога ИРАН и защо ИРАН като държава подкрепяща тероризма и отправяща заплахи към света не беше омиротворена досега и аятолаха им арестуван или убит!!!ИРАН това е въпроса а не опустошената Сирия!
13
25
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Защитавахте Садам!Защитавахте и Муамарчо!!Сега защитавате убиеца на народа си Башар Асад!!!Тук е пълно с русофили и чалмари!!Само, че на всички ви е ясно, че Садам си отиде!!! Муамарчо замина!!! А Башар Асад няма как да се върне никога в разбитата Сирия.Китай е най-големия собственик на щатски долари та чалмари и русофили как я виждате тая работа тя да се опълчи на себе си :DРусия взе Башар Асад на техен кораб така го държи за заложник и Руската база им е спасена!!Това беше всичко!
12
13
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Румънската позиция е съвсем правилна, достойни са за уважение, гледат си интересите.
11
5
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
10 сега вероятността да има оюе по-голям наплив на бежанска вълна също си седи
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а ако химическото оръжие е в бунтовниците от ал-кайда ще влязат ли пак?
9
0
 
28
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Да бе, въпроса е какво бихме спечелили ние от окупирането в Сирия? Иначе е ясно - хиляди бежанци на издръжка в Блъгария, сякаш *** са ни малко...
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гнусния чурвей паси от сутринта е по телевизията а след него едно пале от измислен институт за европолитика или нещо подобно на сорос - плюнчат се за сирияи бнт почна да става отвратна с тия нагодени коментаторикато ги гледаш си мислиш че в страната няма свястни хора
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде е позицията на България и на онази , външната не министърка ??!!! Нали сме член на НАТО.
6
2
 
34
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Това БЕШЕ преди 24 години:БЪЛГАРИЯ строеше болници,училища,газопроводи,електрифицира цяла държава в Арабския свят,изпращаше тирове със сирене,кашкавал,агнета,овче месо,бройлери,минерална вода,а сега като ДЕМОКРАТИЧНА държава им изпраща НАТОВСКИ САМОЛЕТИ с ракети и бомби,което е печелившо ЗАНИМАНИЕ за ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИ,но не ПЕЧЕЛИВШО ЗА НАС!!!! Справка:ОПРОСТЕНИЯТ ДЪЛГ НА ИРАК.
5
28
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Нещaснaтa рaшa ще я изгърбят кaто куче нaтовците, нaсрaл се е пу.кин в кремлю,че след aсaд мaй сaмо той остaнa дa мaлтретирa нaродa си. Бомби и бой зa червените кaхебейци.
4
3
 
29
 
! Отговори
djani преди 10 години
Румънците, като от вица за малкото коте, което тръгнало с големите котараци да гони мацките. Забравиха Сталинград, когато всичките им дивизии бяха унищожени, или пленени, бягайки наравно с италианските. Една от малкото нации, които са разширявали територията си, за сметка на военните си поражения.