Докладът на ООН показвал, че режимът стои зад химическите атаки

САЩ проучват документа, но вече имат изводи
16 сеп 2013 23:08,
12
Докладът на ООН показвал, че режимът стои зад химическите атаки

Вашингтон проучва доклада на инспекторите на ООН за употребата на химическо оръжие в Сирия, но вече изхожда от това, че докладът потвърждава американската оценка за ситуацията, подчерта говорителят на Белия дом Джей Карни пред журналисти, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Информацията потвърждава изводите, до които светът и без друго вече стигна по отношение на случилото се на 21 август край Дамаск, и подкрепя и без това убедителните в основата си доказателства, каза Карни.

Според доклада заринът е бил изстрелян с помощта на ракети земя-земя, с каквито разполага единствено режима, а това ясно показва кой е отговорен за нападението, заяви говорителят, цитиран от Франс прес.

Карни за пореден път потвърди подкрепата на Вашингтон за усилията за предаването на сирийския химически арсенал под международен контрол. Той изрази увереност, че осъществяването на тази руска инициатива е голям успех за САЩ, Русия и цял свят.

Американските цели в случая са повече от постигнати, отбеляза той като уточни, че Дамаск ще си лиши не само от възможността да използва химическо оръжие, а и от самото оръжие.

Говорителят на Белия дом отново изтъкна, че настоящият напредък е постигнат главно в резултат на американската заплаха за прилагане на сила срещу Сирия, и че тази заплаха остава в сила.

Карни посочи, че САЩ ще се стремят към приемане на пределно строга резолюция по отношения Сирия в Съвета за сигурност на ООН, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ООНСАЩСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
18
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Сащ стремително се носят към пропаста.Винаги обаче се намира някой, който замества подобни държави с имперска политика.Това е жестокият проблем.
8
2
 
18
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
O6te Hafez Asad e imal himichesko orajie dadeno mu ot SSSR.
7
0
 
24
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
До pl__amenМоже би е крайно време да се потърси наказателна отговорност от въпросната Папазова. Това, което пише, е не просто опасна фриволност, но съзнателна манипулация и лъжа.
6
0
 
23
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
В доклада на ООН няма и дума, посочваща официалните власти в Дамаск за извършител на химическата атака. Говори се единствено за безспорното използване на отровния газ зарин.Господа америкопедоиди, със своите материални вие не само целенасочено подвеждате своята оскъдна аудитория, но на практика съдействувате за създаване атмосфера на неистова антисирийска и антируска истерия. Поръчковата журналистика премина червената линия и се изяви като провокативна журналистика, обслужваща военнопрестъпници
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново само думи. Доказателства няма. Открили остъци от ракета дето може би могла да служи за носител - ???Че то там какви ли остатъци от оръжия може да се намерят - дори и 20 литрови туби дето също могат да служат за контейнери!Глутницата почне ли да лае...
4
4
 
20
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Всичко освен русофилите рaзбрaхa, че именно aсaд е отговорен зa химическите aтaки в Дaмaск, Aлепо и т.н Дa твърдиш, че зил-a с химикaлите сa го открaднaли бунтовниците е идиотизъм))))
3
2
 
23
 
! Отговори
Барак Асад преди 10 години
Били използвани ракети земя-земя.Не вярвам Израел да нямат такива ракети.
2
0
 
33
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
в българия процъфтява поръчковата журналистика ;)Както всички знаят скъпа ми Мария Папазова часта от ракетата която показвате е от ракета бм-21 град,а те са мобилни базирани на камиони зил-131. Как разбра че бунтовниците не са пленили такъв камион и не са стреляли те? Тези ракети имат радиус на действие 40км :)ех как красиво лъжете че и си вярвате. Колкото и глупости да пишеш няма да те поканят във "Вашингтон поуст" :D:D::D:D
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми журналисти. Начете се на журналистика. Така поднесено заглавието не отговаря на истината. Няма значение съдържанието на статията при толкова безотговорно сложено заглавие.