Нова атака срещу ислямистите в търговския център в Кения

Най-малко 68 са жертвите, сред които има и чужденци
23 сеп 2013 08:42, Елка Василева
13
Нова атака срещу ислямистите в търговския център в Кения
Кенийската армия обяви, че е изолирала нападателите. Снимка: Reuters

Кенийските сили за сигурност предприеха тази сутрин нова атака срещу ислямистите, барикадирали се в търговски център в столицата Найроби, предаде Франс прес, като се позова на близък до тях източник.

В района на мол "Уестгейт" се чуваше интензивна стрелба в продължение на около 15 минути. След това отекнаха три силни експлозии.

Още по темата

Броят на заложниците, все още задържани в сградата, е по-малко от 10 души, съобщи по-рано полковник Сайръс Огуна. Той каза, че не може да посочи точен срок за приключване на спасителната операция на силите за сигурност, подпомогнати от израелски експерти по контратероризъм, която е в ход.

По-рано през нощта кенийската армия обяви, че е изолирала нападателите, които все още заложници.

Най-малко 68 души, сред които чужденци, бяха убити от началото на нападението в събота.

Отговорност за атаката пое сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб. Тя обяви, че нападението е в отмъщение за кенийската военна намеса в съседната страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
tntodor преди 10 години
До червени боклуциНе се коси! Няма да довтасат янките! Те нали един път ходиха там, ядоха хурката и си заминаха! Защо ли - ами защото там няма нефт или други природни ресурси! Виж в Сирия това е друга бира! За това - там радикалните ислямисти са Бунтовници а тук са Терористи! Въпреки че са едни и същи и избиват цивилни за кеф! Единствения начин радикалните религии от всичките им форми, не само ислямизма да си заминат, е отвътре! Иначе винаги ще се правят на мъченици!
5
0
 
3
 
! Отговори
Посетител преди 10 години
Атаката не е ли била срещу християни и други, а не срещу ислямисти. По тв казаха, че терористите са пускали хора които знаят молитва на ислямски. Та нещо се обърквам кои какво пише ...
4
1
 
8
 
! Отговори
до 5-синия боклук преди 10 години
Ами защо не пратят ве,топанче?От колко години пиратите се знаят и къде са и кои са-колко откупа са взели досега,как не са ги засекли по паричните потоци,по сателитни снимки?Колко кораба има нападнати,колко хора убити, колко заложника изтезавани?ЗАЩО ДОСЕГА НЯМА намеса от идолите ти???Защо се напада сирия,дето всичко е по мед и масло,не убиват никого,и здравеопазване,образование и прочие са БЕЗ пари?Ами щото там няма петрол,в сомалия,а пясък и ***,и на щатите им ДРЕМЕ за човешките права на..
3
2
 
8
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Пиратите в Сомалия се финансират от корабни компании, които точат пари от застрахователи. Това е инфо в един от публичните доклади на британската морска застрахователна компания Лойдс. Терорист се става с много пари, информация и оръжие. А те винаги идват от някъде другаде.
2
3
 
1
 
! Отговори
konsa преди 10 години
До sbsКения.
1
3
 
12
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
нова атака срещу ТЕРОРИСТИТЕ ислямисти - *** журналисти .... *** - не изопачавай фактите , има хора които не са запознати със случая и такива които четат само заглавията ... много внимавай