Аш Шабаб съобщи за 137 жертви в мола в Кения

Правителството съобщи, че три етажа от сградата са се срутили
25 сеп 2013 14:58, Елка Василева
4
Аш Шабаб съобщи за 137 жертви в мола в Кения
Аш Шабаб обвинява кенийските сили за сигурност в използването на експлозиви и газ. Снимка: БТА

Ислямистката организация Аш Шабаб обяви днес в социалната мрежа Twitter, че "137 заложници" са загинали при снощната операция на силите за сигурност, която сложи край на заложническата драма в търговския център "Уестгейт" в Найроби, предаде Франс прес.

Кенийският президент Ухуру Кениата и неговото правителство трябва да бъдат държани отговорни за смъртта "на 137-те заложници, които бяха задържани от муджахидините", се казва в профила на Аш Шабаб в Twitter.

Още по темата

Аш Шабаб обвинява кенийските сили за сигурност в използването на експлозиви и "химически газ" и "предизвикване на срутването на сградата, с което са погребали доказателствата и всички заложници под руините."

Говорител на кенийското правителство незабавно отхвърли обвиненията, като заяви, че не е имало използване на химическо оръжие и че по официални данни смъртните случаи остават 61.

Според правителственото изявление три етажа на търговския център са се срутили, след като пожарът, подпален от бойците на Аш Шабаб, е предизвикал отслабване в конструкцията на сградата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
vvvv преди 10 години
Поне името на организацията изпишете правилно, бреее хахахахаха. Ал не Аш. И естествено, че ще пускат дезинформация, нали това им е работата - да разделят, да всяват страх и лъжи...