Тайфунът Нари взе жертви във Виетнам и Тайланд

Наводнени са над 34 000 домове, а 14 000 къщи са унищожени или повредени
17 окт 2013 17:24, Елка Василева
1
Тайфунът Нари взе жертви във Виетнам и Тайланд
Снимка: Reuters

Тайфунът Нари отне живота на най-малко 11 души във Виетнам и е смятан за причина за самолетната катастрофа в Южен Лаос, при която загинаха 49 души, предаде ДПА.

Самолет АТR 72 на Лаоските авиолинии, изпълняващ вътрешен полет от столицата Виентян за град Паксе в Южен Лаос вчера попадна в предизвикана от тайфуна турбулентна зона. В резултат машината падна в река Меконг, разби се и потъна.

Във Виетнам трима души се удавиха при наводнение снощи около 9 часа местно време. Открити са и телата на трима, изчезнали от преминаването на тайфуна, който разруши къщи, изкорени дървета и прекъсна електричеството. Проливните дъждове през последните два дни донесоха дъждове от 500 до 100 милиметра в Централен Виетнам. Наводнени са над 34 хиляди домове в три провинции, а 14 хиляди къщи са унищожени или повредени. Около 120 хиляди души са евакуирани в импровизирани подслони.

Още по темата

В Североизточен Тайланд придошлата вода помете от пътя пикап, който е паднал във водохранилище. Загинали са шофьорът и синът му. Много пътища в Банкок са наводнени от вчера поради проливните дъждове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей това като стане в цял свят, хората ще ни се виждат като братя.Бог само това иска от нас - да се обичаме като братя. А какво е всъщност? Всеки ИСКА НЕЩО, ВСЕКИ ХУКНАЛ ДА ТЪРСИ ЩАСТИЕ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА, ВСЕКИ МРАЗИ ВСЕКИГО И СЕБЕ СИ ВКЛЮЧИТЕЛНО-ЕЙ ЗАТОВА ЩЕ НИ СЕ СЛУЧВАТ ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ.Те са Божията закономерност-ИМА БЕЗЗАКОНИЕ=ИМА КАТАКЛИЗМИ,НЯМА БЕЗЗАКОНИЕ=ЛЮБОВ КЪМ БОГ И БЛИЖНИЯ ТИ=ТИХ СПОКОЕН ЖИВОТ.БОЖИЯ ЗАВЕТ Е ВСЕКИ ДА СИ СЕДИ ПРИ КОРЕНА И ДА СИ РАБОТИ ЗЕМЯТА-НЕ ДА ЕМИГРИРА