В Русия е жив изразът "съветска България"

РИА Новости за предстоящ куклен спектакъл на български театър
Обновена: 18 окт 2013 09:57 | 18 окт 2013 09:57, Елка Василева
58
В Русия е жив изразът "съветска България"
Снимка: Dnes.bg

Съветският съюз се разпадна преди повече от 20 години. И макар България въпреки някои идеи да стане 16-ата съветска република, все пак никога да не е била част от СССР, и до днес в Русия мислят за страната ни от онова време като за „съветска България“.

Руската информационна агенция Новости публикува материал, в чието заглавие България е наречена съветска.

Публикацията е за предстоящо куклено представление на български театър в Москва. Тя е озаглавена „Забранен в съветска България куклен спектакъл ще бъде представен в Москва“.

„Сатира по забранената пиеса на българския драматург Константин Илиев „Цар Шушумига“ ще бъде представена в Москва на сцената на Централния куклен театър „Сергей Образцов“ в рамките на Международния фестивал на куклените театри в петък“, пише РИА Новости, като се позовава на пресслужбата на театъра.

Написаната през 1968 г. пиеса, която е в жанра на политическата сатира, осмива политическата ситуация в България. Адресираната за възрастни пиеса е била забранена до 1989 г., пише още руската агенция. Постановката е на Драматично-куклен театър „Константин Величков“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
24
 
16
 
! Отговори
ruspus преди 10 години
*** брутално окупираха неутрална България и я откъснаха от цивилизования свят за 50 години, а последните 23 години руското правителство прави всичко възможно отново да направи България зависима. А ***, чрез техните *** комунистите са унищожили ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. 250 000 убити българи от руската ***. Преди ВСВ България е била една от най-прогресивните и развиващи се държави. 60 години по-късно сме една умираща нация на пенсионери, ***, и турци живеещи в съветски панелни гета.
28
0
 
8
 
! Отговори
Елка преди 10 години
Това коментаторите сте много зле ...
27
3
 
20
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Доказан факт е, че спрямо глава от населението си, Българките са първи по процент на *** в Европа. Рускините никога не са прикривали сексуалността си, за разлика от Българките, които се правят на недостъпни, докато не ги удариш по челото с пачката.. след това само седи гледай саир:))))
26
12
 
10
 
! Отговори
НР България преди 10 години
една несбъдната мечта. Но ще я бъде напук на всички дупедавци, амерофили и хомофили
25
2
 
5
 
! Отговори
еи преди 10 години
Истината,горчивата истина.
24
11
 
13
 
! Отговори
ДА, БЕ...ХА,ХА,ХААА преди 10 години
.....НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ -*** ...И НИЩО НЕ РАЗБИРАМЕ 27....!!!!!!НА "РОБИТЕ НА ТРУДА" в руско-съветска България, не им е разрешено да мислят и разбират!!НАЛИ ,*** ,ЧЕРВЕНА...??!!
23
20
 
18
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА.... преди 10 години
ЗДРАВЕЙТЕ РУСКО-СЪВЕТСКИ ДУПЕДАВЦИ!!!!
22
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не сте ги разбрали добре ,под съветска са имали предвид Волжка България
21
10
 
10
 
! Отговори
pena124 преди 10 години
До 23:Я вземи да провериш колко от проститутките в западна европа са от Пусия или бившите съветски страни. Или пък какъв е процента на наркоманите и алкохолиците сред младежите в Русия. Или пък сравни нивата на корупция в Русия и, да кажем Гемания. И чак след това се опитвай да пробутваш измислената ти русофилия...
20
9
 
17
 
! Отговори
mm преди 10 години
А щото пък в Русия не са номер едно по проституция и по изнасяне на бели робини за западния свят :) на тях ли искаш да приличаме повече. На страна в която хората в момента са по-върли капиталисти от баш капиталистите. Страна в която олигарсите са всемогъщи и всеки който има пари прави каквото си поиска...то всъщност на тях приличаме и това е проблема. Нищо не успяхме да попием от западните страни, вътим сучим, все сме същите *** като руснаците.
19
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България от 23 години играе със запада, вместо с Русия и всичко е налице - младежите са наркомани и ***, първи по износ на бели робини, Джамиите за 20 години от двеста стават 1500, внасяме си ислямизирани бежанци, които да изхранваме докато се плодят, както и отглеждаме един милион ***, затова пък нашите майки и бащо изнемогват с пенсии от по 150 лв, които дори за лекарства не им стигат. Това драги не е Руско влияние, това се нарича Ран-Ът и който казва, друго са се е*е
18
0
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Е като не са я пускали в съветска България, да я пуснат в европейска такава. Или шушумигата си е шушумига, по всяко време..
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още 15 години ХАмериканска демокрация и българите ще са малцинство
16
11
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Az da vi ea syvetskata kochina!
15
8
 
39
 
! Отговори
СССР=НРБ преди 10 години
Небеше добре в Съветска България, но българите се увеличаваха, *** си знаеха мястото и работиха. Турците ни бяха послушни и работливи. Децата ни играеха до късно в неосветени паркове. Нямаше бездомни кучета. Имаше българско кино и изкуство. България имаше добро индустриялно развитие. Сега сме 7 милиона неспособна ***, която неможе да се отърве от шепа бандити. Зомбирани от риалита и турски серияли. Алкохолици и наркомани са мнозинството от младите хора. Липса на елемнтарен морал.
14
2
 
32
 
! Отговори
Newbie преди 10 години
Медиите в България са най-долните и безскрупулни манипулатори!
13
0
 
4
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
До Dark LordЗа съжаление и двете са валидни :(
12
4
 
18
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Стига сте манипулирали хората!Говорят за различните политически периоди на България и това, че пиесата е била забранена по време на "комунистическа България". Ние нали така наричаме този период?Страхът от руско влияние е голямо шубе...
11
2
 
20
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Вие...глупави ли сте? Написаното има друг смисъл. Имат предвид, че в България по времето на СОЦ-а(заради което по същество си бяхме съветски сателит) е била забранена! Нямат предвид, че днешната България е съветска(макар други събития да сочат и в тази насока).
10
4
 
20
 
! Отговори
brankoood преди 10 години
Хич, не бъркат мужиците.Ние продължаваме да сме си все същата руско-съветска губерния.