Един милион души умират всяка година от фалшиви лекарства

33 процента от всички медикаменти в света са фалшиви
Обновена: 24 окт 2013 11:17 | 24 окт 2013 11:17, Елка Василева
2
Един милион души умират всяка година от фалшиви лекарства
Снимка: архив, Булфото

Фалшиви медикаменти причиняват смъртта на 1 милион души по света всяка година, съобщи Интерпол, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Интернет стана идеален канал за масовото разпространение на фалшиви медикаменти. Сега говорим за много влиятелни престъпни групировки, чиито доходи от този род престъпления възлизат на милиони и милиони долари", отбеляза високопоставена представителка на Интерпол по време на 82-ата годишна сесия на Генералната асамблея на организацията, която се провежда в колумбийската столица Богота.

Тя обясни, че по правило фалшивите лекарства се пускат на пазара под слабо известни марки. 33 процента от всички медикаменти в света са фалшиви. При това техният дял нараства в последно време, особено при антибиотиците, препаратите за борба с рака и лекарствата срещу полови разстройства, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 милион годишно умират, защото употребяват фалшиви лекарства - Проблем!10 милиона годишно умират, защото нямат достъп до никакви лекарства - Просто статистика...или това е поредно пр новина от фармацевтичните компании
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако 33% от лекарствата бяха фалшиви доста повече от 1 милион души годишно щяха да умират....Да речем че на планетата от 6 милиарда души и в годината боледуват поне 1 милиард, и от тях тежко боледуват поне 100 милиона (1 на 60, че може и повече да са). Което по 33% са към 33 милиона мъртви.