Папа Франциск е личност на годината на списание "Тайм"

Той е оказал най-голямо влияние на световните събития през 2013 г.
11 дек 2013 16:51, Елка Василева
11
Папа Франциск е личност на годината на списание "Тайм"
Папа Франциск е "Личност на годината" на сп. "Тайм". Снимка: БТА

Папа Франциск е избран за "Личност на годината" на американското списание "Тайм". Резултатът от класацията вече е публикуван на сайта на списанието.

Редакцията на "Тайм" смята, че именно главата на Римокатолическата църква е оказал най-голямо влияние на световните събития през отиващата си година. "Рядко се случва нов актьор на международната сцена да привлече толкова голямо внимание толкова бързо както сред младите, така и сред по-възрастните, както сред вярващите, така и сред скептиците", обясни главният редактор на "Тайм" Нанси Гибс, цитирана от Франс прес.

На сайта на списанието се посочва, че първият папа от страна извън Европа от 1200 години насам е започнал да трансформира едно място (църквата - б.р.), което измерва промяната в столетия.

Говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди, цитиран от ДПА, каза, че папата "не търси слава или успех", но "определено ще е щастлив", ако признанието помогне за разпространяването на Божиите послания. "Положителен сигнал е, че едно от най-престижните отличия в международните медии се дава на някой, който прогласява пред света духовни, религиозни и морални ценности и издига мощен глас за мир и по-голяма справедливост", допълни Ломбарди.

На второ място в годишната класация на "Тайм" е бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън, на трето - активистката на американското движение за правата на сексуалните малцинства Едит Уиндзор, а на четвърто – сирийският президент Башар Асад.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Papa i pop i na SNIMKA da vidish-SHAMAR da im udarish.Gnusove s Gnusovete im.
7
1
 
7
 
! Отговори
me преди 10 години
За мен папата и Сноудън са хората на годината. И вероятно Путин, задето измисли как да спре атаката на Сирия и кръвопролитието, но това никой не би му го признал.
6
3
 
5
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Квзвал съм го и ще го казвам пак-- Който се води по акъла ня някой облечен в рокля накрая ще му шият ГЗъ
5
3
 
6
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До конспиртологТ.е. скромност и добродушие са критериите, които определят титлата "личност на годината"? Не че нещо, но познавам по-скромни и по-добродушни хора от него, да взема да ги препоръчам догодина?
4
3
 
6
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Против тая номинация съм. Алчен чичка...Папите винаги са били мърлъовци.
3
3
 
12
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Какво точно е направил, освен да се прави на света вода ненапита? На приказки всеки може да е добър и благороден, но уви, приказките не се броят, броят се действията...Скоро се беше "противопоставил" на богатите - ама не казва Ватикана колко милиарда на година прибират и даже данъци не плащат, живеят в абсурден охол, построен чрез крадене от експлоатирани хора...Ама ... Тайм ... кво друго да очаква човек от тоя извор на социална пропаганда...
2
4
 
5
 
! Отговори
Дидон преди 10 години
Името му като се сумира се получава числото на дявола 666. Как няма да го номинират, та нали " Тайм" се държи от масони.
1
6
 
6
 
! Отговори
сеир преди 10 години
Понеже юдео-масоните твърде подсилиха ислямизма, но занемариха римо-папизма, сега по случай дядо КокаКола се опитват да му дадат сетни сили, та дано двете световни религии се посчепкат малко и да има новини за врагове и тероризъм.