ЕС спря работата по споразумението с Украйна

Стотици хиляди пак са на протест в Киев
Обновена: 15 дек 2013 17:40 | 15 дек 2013 17:38,
84
ЕС спря работата по споразумението с Украйна
Протестиращи пак са на площада. Снимка: Reuters

Европейският съюз е прекратил работата по споразумението за асоцииране с Украйна, след като не успя да получи "ясен ангажимент" от президента Виктор Янукович, че ще го подпише, предаде BBC. За прекратяването на преговорите съобщи в Twitter и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

"Работата е спряна", написа той в социалната мрежа и допълни, че  е казал на вицепремиерът Сергей Арбузов, че Украйна трябва да покаже "ясен ангажимент, че ще подпише"

Днес за пореден път протестиращи се събраха в Киев. Около 200 000 проевропейски настроени се събраха на площад „Независимост”, за да изразят несъгласието си с отказа на Янукович да подпише споразумението.
Това е поредната серия от протести в страната, след като през ноември Янукович направи крачка назад от подписването на споразумението.

Протести в неделя се провеждат в близост до мястото, където се състои пък проправителствен митинг. Това предизвика опасения за възможни сблъсъци между двете групи.

Междувременно американският сенатор Джон Маккейн е в Киев, където той се обърна към протестиращите. "Украйна ще направи Европа по-добра и Европа ще направи Украйна по-добра", каза им той.
"Ние сме тук, за да подкрепим вашата справедлива кауза, суверенното право на Украйна да определи собствената си съдба свободно и независимост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
20
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Жалки комунистически ***.Малки са ви проблемите с турското малцинство, ами злорадствате за проблемите клетите украинци(по произход поляци) с кръвопийците руснаци. Но възмездие има. След 10 години нашата родина ще се нарича ***. Вековна подмяна на гените. Нашите злорадстващи гени ще отстъпят място на жизнерадостните ***. Хак да ни е!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТези комплекси си ги имаше там. С тях стигат прибалтийските държави, Швеция и разбира се, ракетния ШИТ в Полша. Свръхзвукови са и за момента няма противодействие срещу тях. Ако ги пуснат общо взето отсреща ще стоят и ще гледат.
25
4
 
20
 
! Отговори
Данаил преди 10 години
БЪЛГАРИЯ -вън от ГейСъюза (ЕС)! Докато все още ни има да изритаме Соросчетата-недоносчета и меките евро-демократи с всичките им "ценности" и да станем отново нормални хора.България е православна страна!как изглежда днес едно белоруско селце-виж тук:grigorsimov.blog.bg/politika/2013/12/14/belorusko-selce-22-godini-sled-kraia-na-sssr-avtor-kolevm38.1219146
24
3
 
23
 
! Отговори
Бобчо преди 10 години
Европа ненавижда православиетоо. Прави всичко възможно да го отслаби и унищожи. България падна под робство само защото Европа я предаде и не пожела да помогне. Европейците са съгласни у нас да владее исляма, само и само да го няма праавославието. Сега същото се опитват и в Украйна. Това е тъжната истина за двуличието на европейската демокрация. Католицизма мрази източното православие и това е доказано исторически. Всичко което води до разкол в нашата църква е подкрепяно от католическите държави.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин как ги плъзна тия рекетьорски нещастници по леда :D Той си стои тихо в Москва и ги остави да се бъркат във вътрешните работи на Украйна и украинците видяха какво ги чака с Афрогейските *** и атлантическите им партньори! На следващите избори пак ще са в опозиция :D
22
7
 
9
 
! Отговори
... преди 10 години
до 22, предполагам тези които пишат тук са жалки същества, които не са излизали от градовете си, а не от България... не разбраха, че никой не ни е карал да влезем в ЕС, и че на западняците не им дреме за нас, обаче ако ги одрежем тях, ще го лапнем такъв, че тук наистина след 20години ще живеят само ***... защото другите ще са умрели от глад...
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е една много смешна държава, една от най-смешните на света!С 30% руско население тя е обречена никога, ама никога да не влезе в ЕС!Дори президентът на тая страна не е украинец, а руснак, което подсказва, че и онези които се определят като украинци са с доста размито съзнание и кълват яко на руски зоб!Украйна ще е част от руската периферия, така както е било от ХV век насам!
20
22
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
всички сте толкова жалки че няма накъде, ревете всеки ден, че взимате смешни заплати а цените са като в Европа, а плюете ЕС и западните държави... не Шенген, ами от ЕС трябва да ни махнат, че да видите тогава как за вечни времена ще сме най бедната държава, и ще настигаме все повече африканските държави... жалки сте.. и смешни... и утре, когато си заредите гориво, когато си купите хляб, и започнете да ревете как виждаш ли заплатите не ни били европейски, се засрамете...
19
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора,вие сте болни,ЕС бил съюз на бедните и фалиралите,вие показвали ли сте си носа извън България някога.Това е като смешката за фалиралата Гърция,пък хората там живеят 10 пъти по-добре от нас и украинците.Да не говорим за агенциите,които посредничът за брак по сметка между хубави украинки и дърти американски регнеци,само и само да се измъкнат от този източен рай.И не си спомням преди 2007 да сме били богати,а сега да сме обеднели,обратното е,но вие сте неадекватни и май няма смисъл от коментари.
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна ще получи от ЕС един голям четвъртит ГУЙ.Преди това ЕС ще съсипе всичко както направи в България.
17
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинци,ЕС иска не вас,а вашият пазар.Ще унищожат икономиката ви ,така както унищожиха и българската.ПАЗЕТЕ СИ ПАЗАРА И ООТНОШЕНИЯТА С РУСИЯ,ЗАЩОТО ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕНАВИЖДАТ СЛАВЯНИТЕ И ИЗОБЩО ИЗТОЧНИТЕ НАРОДИ.Четете ктакво е отношението към българи и румънци!Такова ще е и към вас.ИЗТОЧНИТЕ НАРОДИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ ЕКСПАНЗИЯТА НА ЗАПАДНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ.ПОМИСЛЕТЕ СИ ХУУУБАВО.
16
2
 
41
 
! Отговори
Йово преди 10 години
БГ медите пишат само за този протест а не пишат за контра протеста в Киев и Донецк. Това не е обективно.
15
2
 
4
 
! Отговори
SET преди 10 години
MC CAIN ZNACHI OT RODA NA KAIN--UBIECA NA BRAT SI AVEL /ABEL/. INTERESNO ,KAK V ARIZONA IMA HORA DA GLASUVAT ZA TOIA TEJAK PSIHOPAT ?!
14
4
 
40
 
! Отговори
амо ако? преди 10 години
Ако Братска Русия ни предложи пазари и газ ние ще се дърпаме ли? Или само ще си правиме гей паради и ще изпълняваме дерективите на комисарите от съединените европески щати? Докато бяхме с руснаците бяхме братска България а сега как ни наричат????
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС е съюза на клошарите и бедняците. Правилен избор на Украйна. Какво да правят сред фалирали държави.
12
2
 
8
 
! Отговори
право на избор преди 10 години
Сега украинците имат право на избор. Да бъдат онодени, ако искат от европейците, ако искат от руснаците. Има и вариант на двойна пенетрация - и от западняците, и от руснаците, едновременно!
11
3
 
42
 
! Отговори
глупости! преди 10 години
Стига сте писали глупости! Народът на Украйна има доверие в кабинета. Народът на Украйна няма доверие в биячите от опозицията.
10
1
 
37
 
! Отговори
пари нема преди 10 години
Европа към Украйна: пари нема, действайте!
9
3
 
20
 
! Отговори
едно от условията преди 10 години
ЕС иска, като едно от условията за подписване на споразумението за асоцииране, украинския парламент да узакони еднополовите бракове.
8
2
 
29
 
! Отговори
е няма как преди 10 години
спря защото искат пара от отънялата кесия на европееца, как да се ибясни на работника че трябва да се зарибят ,,хлвбарките,, после да им се смъкнат кожите. То и за зарбявка пара няма, те украинците да не са българи че да се продадат без една стотинка