ЕС спря работата по споразумението с Украйна

Стотици хиляди пак са на протест в Киев
Обновена: 15 дек 2013 17:40 | 15 дек 2013 17:38,
84
ЕС спря работата по споразумението с Украйна
Протестиращи пак са на площада. Снимка: Reuters

Европейският съюз е прекратил работата по споразумението за асоцииране с Украйна, след като не успя да получи "ясен ангажимент" от президента Виктор Янукович, че ще го подпише, предаде BBC. За прекратяването на преговорите съобщи в Twitter и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

"Работата е спряна", написа той в социалната мрежа и допълни, че  е казал на вицепремиерът Сергей Арбузов, че Украйна трябва да покаже "ясен ангажимент, че ще подпише"

Днес за пореден път протестиращи се събраха в Киев. Около 200 000 проевропейски настроени се събраха на площад „Независимост”, за да изразят несъгласието си с отказа на Янукович да подпише споразумението.
Това е поредната серия от протести в страната, след като през ноември Янукович направи крачка назад от подписването на споразумението.

Протести в неделя се провеждат в близост до мястото, където се състои пък проправителствен митинг. Това предизвика опасения за възможни сблъсъци между двете групи.

Междувременно американският сенатор Джон Маккейн е в Киев, където той се обърна към протестиращите. "Украйна ще направи Европа по-добра и Европа ще направи Украйна по-добра", каза им той.
"Ние сме тук, за да подкрепим вашата справедлива кауза, суверенното право на Украйна да определи собствената си съдба свободно и независимост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
30
 
! Отговори
huge преди 10 години
Внимавайте с нулите. Самата "опозиция" говори за 20 хиляди. А самият американски сенатор Джон Маккейн се появява вероятно, като потомствен европеец и от името на бясно желаещият Украина европейски съюз? А Маккейн не е ли ***? Не е..странно.
6
3
 
24
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Русия е разгръща ядрения комплекс Искандър до границата на ЕС
5
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин за пореден път направи смешни всички от еврогейският съюз и сша.
4
2
 
33
 
! Отговори
ЕвроПолитКомисаря преди 10 години
щом е казал... Няма да му противоречим. НИЕ НЕ ИСКАМЕ ТАЗИ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА СССР/ПАРДОН ЕС/. Някой си евро-чиновник да се разпорежда с нашите съдби. Кога сме го избирали, как сме гласували каква политика да води. ТЕ ИСКАТ ДА ЗАТРИЯТ БЪЛГАРИЯ С РАЗНИ ДИРЕКТИВИ ЗА СВОБОДНИ КОКОШКИ И ДОВОЛНИ /ФРЕНСКИ/ ПРАСЕТА. Нашия *** го изколиха селяните , когато СДС правеше ВЕЛИКАТА КРИМИНАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ и лозунга на нейния иконом. министър бе "Държавата е лош стопанин" - мистър 10%. Глад и демокрация Е..
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само "не разбирам" Маккейн кво общо има с Европа? Къде се дърви в близост до Русия?!? Егати наглото ***. Но гол ще го бара, само гледайте:)))
2
3
 
46
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
На Маккейн да е ясно, че Украйна ВЕЧЕ НАПРАВИ своя избор.Това, което става в момента вече е опит някои като него насила да накарат Украйна да се откаже от своя избор. А това вече не е избор!Путин отново отбеляза победа.
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джон МакКейн е мразен дори в собствената си страна.Само шепа украински *** се подмокрят щом го видят.