Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а не те ли хваща гнус от татарските очички на Путин , той е типичен потомък 200 годишното господство на татарите над руснаците , те между другото ас оставили ного трайни следи вруското общество , явно са се предтавяли добре като мъже
34
1
 
12
 
! Отговори
не знам защо но преди 10 години
тоя като го гледам на снимка и ме хваща ГНУСССС/лично мнение/
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
38 повече ли си падаш калмика с татарски произход Путин , нали , мяза на мъж , като теб , *** , типчно комплексрарско поведение и твоето и на джуджето от Москва
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромпой, тоя двуличник отново се занимава да нарича черното бяло.Осъдил "насилието срещу протестиращите в Украйна", а насилието на същите протестиращи против всички останали?Писа в пресата как станал пожар в близка сграда, а тези от "мирните протести" замеряли с камъни и коктейли *** пожарникарарите...Осъдил ги е, защото те са негови агенти, които по негова поръка подриват суверенитета на Украйна. Затова освен съвети, резиденти - консултантни по безредиците, сега им праща и този поздрав...
31
1
 
5
 
! Отговори
какъв красавец преди 10 години
и са готови наште братя, французи, англичани , гърци, германци , ***, араби ,,пфууу/извенете увлякох се ама/ да прегърнем братята кличко/не сексуално/ и целият Украински народ/за мен украинките/, и да отворим рога на изобилието о кашоните с *** и студ и глад и убили баба за 2лева/последни новини/ не ще спре туи що не гасне/човешката простотия./ Напред нещастницисдин път ядохте плъхове и гризахте пролетни брезови кори,и пак ще ги гризете щот толкова ви е под каската. и кой не скача е ???
30
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха, бахти и мишок преди 10 години
Да бе, вместо Мики Маус - Ван Ромпой.Еее... направо е велико: "Тъпите приключенията на обратният и скучен мишок Ван Ромпой"
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя рептил кво съска пак?
28
1
 
14
 
! Отговори
men преди 10 години
ако искаме да има България, България вън от еврейския сыуз. брюкселските зелки са по зле и от съветските апартчици. да не говорим че никой от тях никога не е работил норманлна работа, т.е. не е произвел нищо през живота си освен тонове простотия относно демокрация, дефицити, език на омразата, мързел на определни народи, любов към арапите и *** и т.н. като се почне от шулц, мине се през ромпой, баронесата, португалския *** барозу, шмеркелите, оландовците, английските *** и всичките останали безлични влагалища.
27
1
 
10
 
! Отговори
men преди 10 години
ромпо, не си спомням да съм гласувал за теб, или срещу теб, не знам дали изобщо някой те е гласувал. защо не вземеш смотано брикслеко *** да се скриеш преди да сме те обесили. а много скоро, като се пукне банковия ви балон и се окаже че сме роби на китайците всичките, ще се изсипем в брюксел и тогава ще има такива мизерии за каквито не смэш и да си помислиш, да те видим тогава дали ще ни оставиш да трошим и убиваме заради една пиклива "демокрацийка"...
26
7
 
1
 
! Отговори
asparuh преди 10 години
Dnes.bg e cherven sait, znae se otdavna. V Ukraina min.zaplata e 100 usd, korupciqta e dosta poveche otkolkoto v bg. Takiva gluposti che EU edva li ne pla6tat da protestirat moje da go misli samo zavarshen cherven ***. Ukraina veche e v EU.. putin nqma da pie uisku pres kaminata. Skoro ste go izgonqt I v rusiq.. toi e diktator.
25
1
 
19
 
! Отговори
**** преди 10 години
Аз искам час по скоро ние да излезем от този ЕС,защото нищо добро не сме видели до сега от него,погледнете 270 села закрити вече,навсякъде безработица,а там където има работа,заплатите като през соца.Няма никаква сигурнос за живота на малкото останали възрастни хора по селата,никъде у нас не се спазват законите,и някои хора се считат недосегаеми.
24
0
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Ромпой а няма ли да осъдиш употребата на сила от демонстрантите? Целия свят ги видя как подпалват полицаи с коктейли ***. Ти не си ли ги видял тези кадри? Или и душата ти е уродлива колкото и физиономията ?
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом господин Ромпой е осъдил насилието значи работата е сериозна,Украйна трябва веднага да подпише всичко което се предложи от Брюксел за да не изпусне ''европейските ценности'',гейпарадите,грижата за малцинствата,унищожаването на икономиката и т.н справка:България
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада не схвана ли ,че един път само минава номера, на добрите намерения и пътя към ада, в случая победа без бои!Това да не е България или арабския свят ,че да се възваме вечно на глупости за съюзи и магическите пръчки дето ни правят богати на секундата.Кои крал ,крал Меца вече се сабуди!По-равните от равните колониялни държави ,да вземат да си избият глупоста ,че с балонна валутна система ще поробят източна Европа.Хъркането свърши ,будилник Слава бие силно!
21
2
 
22
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Голям вой за тая Украйна, а мълчахте като ***, като нито Англия, нито Франция, нито Германия ни допускаха до трудовите пазари. Пикам на тая Европа с петорни стандарти. Германия с огромен държавен дефицит, но няма санкции, но самата Германия предлага, който е с дефицит да бъде санкциониран. Бяхме 45 години с руснаците поне не сме умрели гладни, сега ще умрем гладни, но свободни и демократизирани.
20
1
 
16
 
! Отговори
европеец преди 10 години
Ха-ха, *** и мишока е тоя ван ромпой.
19
1
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Браво г-н Рапоной, защитете бедните проститиращи украинци. Тяхно основно човешко право е да хвърлят коктейли *** по милицията с цел да убият още някое момче запалвайки главата му. Много цивилизовано. Браво.
18
1
 
24
 
! Отговори
иван преди 10 години
До анализаторАко приличаше поне малко ЕС на бившия СССР нямаше да има такава голяма социална криза в България.Щеше да има работа за града и селото.Щяхме да изнасяма продукция в пъти повече.Не като сега постоянно с отрицателно търговско салдо.Щяхме да имаме и високи технологии.ЕС ни превърна в уредена страна с градинки без хора и пустеещи градове и села.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦЯЛАТА ДАНДАНИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ В УКРАЙНА Е,ЧЕ РУСИЯ И ЕС СЕ ДОГОВОРИХА ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ПРИ НЕГОВОТО РЕАЛИЗИРАНЕ УКРАЙНА ГУБИ СТРАТЕГИЧЕСКОТО СИ ЗНАЧЕНИЕ И НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗВИВА НА РУСИЯ РЪЦЕТЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ГАЗТА ЗАД ПРОТЕСТИТЕ В УКРАЙНА СТОЯТ УКРАЙНСКИТЕ ОЛИГАРСИ ,ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТАКА НАРЕЧЕНАТА ОПОЗИЦИЯ ,ВСИЧКО Е ЕДНА ИГРА ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ,МНОГО ПАРИ ,А ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ХЕРМАН ВАН *** НЯМА КАКВО ДАЖЕ И ДА ГО КОМЕНТИРАМЕ ,ЖАЛКА РАБОТА ,КАТО НЕДОНОСЧЕТО ЕС
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Радоймай май точно това е