Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
12
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Ето това е Еврейо-пейският съюз, към който драпат безмозъчните *** от киевския Майдан - чичковци (като този на снимката) с неопределена политическа и сексуална ориентация да ти се месеят във всеки един аспект на живота! Само да знаеха, че ако някой направи само една десета от поразиите, които те правят из Украйана където и да е другаде по света, включая еврейо-пейския съюз и хамерика, до сега да са ги размазали по калдъръмите и да си ги остъргали с телени четки!
54
1
 
1
 
! Отговори
а това? преди 10 години
Значи ,един от лидерите е на партия Свобода,водеща в протестите и пресата като цяло и ЕС ги потдържат.Ха,ха,това как се замете под чергата?Или,да не забравяме,че Путин е крайната цел и падане на Русия.Global Post -Ukraine's nationalist party embraces Nazi ideology, globalpost/dispatch/news/regions/europe/120329/ukraine-svoboda-nationalist-party-nazi-echoes-***-pt-2
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа кви са жените им ги праскат *** Путин бил тав онакав
52
1
 
2
 
! Отговори
Каганович преди 10 години
Много лесно те разконспирирах анонимни евреино-крипто,да не си радан кънев с чичо хомосексуалист или содомизираната надка или сергей.
51
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
55 комунизъм ти трябва на тебе *** , тогава ще видиш къде *** гладните , свикнахте на демокарацията неблагодарници и се чудите какви кусури да и намирате , да Ромпой има малко гротесен вид но 100 пъти по интелигентен от болшинстото ви кумири . а джиджето от москва е опасно защото страда от комплексрщина и ако света не се осъзнае няма гаранции до къде ще стигне . Като казвам комплексрщина , цялата му представителна дандания около личнстта му говори за това .
50
0
 
1
 
! Отговори
Джудео хей джуд преди 10 години
В чечня *** колят само горните евреи,канибали ако не го знаеш потърси и истината ще те освободи а ако го знаеш значи си сатанист ,талмудист.
49
1
 
2
 
! Отговори
лазар каганович преди 10 години
И още анонимни евреино,Путин не е кгб путин е евреин а вас най много ви е страх защото само евреи са ви избивали.Хитлер,Сталин,Торкемада,..............Ротшилд,Цанков.
48
0
 
0
 
! Отговори
странно... преди 10 години
След реториките какво"зло"било национализма,лидера на Свобода как така стана"един от нас"?Wikipedia-Alliance of European National Movements. Също,на сесията на Кнесет в Аушвиц се очаква да говори Е.Визел,автор на "Делото срещу Бог",wikipedia-'The Trial of God"(wikipedia)
47
14
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ! преди 10 години
ПУТИН ПРЕХВЪРЛЯ ВОЙСКИ ОТ "СПЕЦНАЗ" за СМАЗВАНЕ НА УКРАИНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ!ТОВА ГОВОРИ ЗА ОТКРИТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, С УЧАСТИЕТО НА РУСИЯ КАТО В СИРИЯ!ЕВРОПА ТРЯБВА РЕШИТЕЛНО ДА ОСЪДИ РУСКОТО ВМЕШАТЕЛСТВО !БОЙКОТ НА РУСКАТА НАМЕСА ВЪВ УКРАЙНА!БОЙКОТ НА ИГРИТЕ В СОЧИ!КОМУНИСТИТЕ ГОТВЯТ КЛАНЕ В УКРАЙНА ,КАТО В ЧЕЧНЯ!
46
1
 
0
 
! Отговори
каган бат баян преди 10 години
Съгласен съм анонимен хазарино много добре си знаеш хазарската история,но твоята ИЗ тора постоянно се опитват да го скрие от местното гойско робско население.
45
1
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 10 години
жалък *** не знам от обрязаните ли си или от гей агитката с начервени джуки като хамерекунеца на парада, Путин естествено е да е от КГБ както о амерекунеца от ЦРУ, но Путин е БЯЛ и мъжкар а тоя на снимката ме е гнус да кажа какво е, а за черният президент даже ми е симпатичен и той играе на свирката, и както каза ГОР ВИДАЛ на времет / ДВЕ ПАРТИИ КОИТО ДАВАТ ПАРИТЕ И НА ДВЕТЕ КАНДИДАТУРИ КОЙ ЩР Е НА ВЛСТ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, ВАЖНОТО Е ЧЕ ТЕ ЩЕ СЕ ИЗДЪЛЖАТ НА КЛУБА НА НЕФТА ,ОРЪЖИЕТО И НАРКОТИЦИТЕ.
44
2
 
6
 
! Отговори
Млада украинка преди 10 години
Аз не искам Путин! Искам Кока-Кола, Уиски, искам да правя оргии с богати чичковци.Искам повече да не работя!
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важното е Русия да падне пък после ще му мислим...-------------------48 чакай сега пишеме за Украйна а не за Русия виждаш ли как потвърждаваш поговорката : Гузен негонен бяга За теб е важното Украйна да е с Русия за да бъде Русия добре , елементарно *** .
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
46 тъпче това не пречи да бъде от полузаитски произход ,а като прибавим и кагебисткото му минало картинката става пълна , до сега му помагаха цените на петрола и зависисмите от неговата цена горива , за това се ежеше , ще видим от тук нататък , няма безкраен възход. Икономиката е синусоида има падения и възходи .
41
1
 
12
 
! Отговори
Ван Ромхуй преди 10 години
Засрамете се бе, как смеете да употребявате сила над мирно протестиращите вандали с катапулти и ***? Това е грубо погазване на демократичните им права да рушат и палят полицаите на воля. Аз подкрепям безредиците и гражданската война, подкрепям дестабилизирането на региона, това са европейските ценности.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ало хазарина защо си мислиш че си бил нещо по разлчино от прабългарина , не ,не си бил , бил си толкова див колкото и той , само че си успял на времето да му разтуриш държавата , но пък изчезнал през столетията , стоплил си се , а издънките на прабългарна са се хванали тук на Балканите .
39
1
 
1
 
! Отговори
лицемерието преди 10 години
Лицемерие до небесата.На фона на войната срещу национализма,нито дума за лидера на Свобода,въпреки предишни призиви за забрана на партията.Важното е Русия да падне пък после ще му мислим...Странно и защо не гърми пресата,че половината Кнесет ще държи сесия в Аушвиц на 27 януари,където 1.1млн. хора били загинали. jweekly Knesset to hold session at Auschwitz in January
38
1
 
9
 
! Отговори
Каганович Лазар преди 10 години
Хваща ме гнус от Ромпой,защото е *** ,педофил и хомосексуалист,както е известно за цялата дегенератска богоизбрана секта.
37
1
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
***, аз се възхищавам от ВЛАДИМИР ПУТИН,за мен е личен прмер на държавник, мъж и водач на велика Русия.Инеми дрънкай глупости не съм на заплата , просто аз съм МЪЖ и обичам България.78944
36
1
 
2
 
! Отговори
хазар кличко преди 10 години
Щом В Украйна са *** пак ще има голодомор от времето на Кристиан Раковски.Глад еврейски глад ви чака както е в България който е окупирана от ивери още от 1878 г.Голодомор ги чака украйнците но не еврейте там. Които са 30-40 %