Евроизборите – мигът на истината за уморена Европа

Нищо не може да ни накара да се върнем назад, смята Наполитано
Обновена: 5 фев 2014 07:43 | 5 фев 2014 07:33, Красимир Ангелов
14
Евроизборите – мигът на истината за уморена Европа
Джорджо Наполитано. Снимка: Reuters

Изборите в Европейския съюз тази година ще бъдат "мигът на истината"за съюза, заяви в реч пред Европейския парламент италианският президент Джорджо Наполитано, цитиран от ДПА.

Усилията за стабилизиране на европейската икономика имаха безспорно тежки последици, заяви Наполиано, отбелязвайки, че влошаването на жизнения стандарт е основната причина за
разочарованието от ЕС.

Никога преди една политическа криза, не е поставяла радикално под въпрос основния курс на ЕС, отбеляза Наполитано  пред евродепутатите на пленарна сесия в Страсбург. Италианският президент обаче заяви, че няма отстъпление по отношение на единната валута и подчерта, че подобна стъпка би имала болезнени последствия.

Европейското здание има толкова дълбоки основи, че нищо не може да ни накара да се върнем назад, добави Наполитано.

Италианският държавен глава обвини евроскептичните движения в "безсмислена пропаганда и липса на доверие" и заяви, че по-важно от всякога е ЕС да помогне континентът да остане
независим във все по-глобализиращия се свят.

Осемдесет и осем годишният Наполитано е един от най-уважаваните държавници в Европа. В края на 2011 г. той изигра ключова роля в усилията за спасяване на Италия от фалит,
предотвратявайки по-мащабна криза в еврозоната, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Не энам эащо се подиграват с хората!!! Эа какъв Съюэ говорите и какви иэбори??? Въпрос на време е да се обяви ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ преди 10 години
върви към своя логичен край. Щом такива смешници като Ромпой и ГъзоРозо са начело какво можем да очакваме от Брюксел. Оланд така се е оплел в любовни афери, а ингилизите не щат българки граждани и плашат с излизане, ако не стане на тяхната. Като се отцепи Шотладия това ще залезът на Великата Британия. Ние получавме помощи от Брюксел толкова, колкото им даваме като вноска и тези пари потъват в джобовете на "правилните" хора и евродепутатски заплати. Концерните им са сложили ръка на всичко у нас.
6
0
 
4
 
! Отговори
зико преди 10 години
Този не знае ли че римската империя загина, както всички империи по света. ЕС е една съвременна империя и нейния крах не е далеко.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На маймундан в Киев ще пият студена водица !
4
5
 
3
 
! Отговори
макето преди 10 години
да пиеме за стара европа и за българската комунистическа партия наздраве другари
3
7
 
5
 
! Отговори
до Да живее Русия! преди 10 години
Трябва да се гледа с отворени очи. И аз обичам Русия и много ги уважавам, но това, което пишеш го пишеш по-скоро в духа на СССР. Фалирал ЕС. Не знам си какво. Звучиш като Ленин. :)))За повече информация, който не те е видял. Спамиш и в другите теми :))))
2
9
 
28
 
! Отговори
Да живее Русия! преди 10 години
България трябва час по-скоро да напусне фалиралия ЕС !Брюксел налага *** на България. Брюксел ни държи в изкуствена бедност.Само с братска Русия българският етнос ще бъде спасен.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заблудените украински души чакат нов план Маршал?!