Янукович имал готовност за предсрочни избори

Туск: Трудно е да се приемат сериозно думите му
20 фев 2014 22:42,
22
Янукович имал готовност за предсрочни избори
Виктор Янукович. Снимка: Reuters

Външните министри на трите страни от ЕС, които днес се срещнаха с украинския президент Виктор Янукович, са установили, че той има готовност за свикване на предсрочни избори още тази година, за да се намери изход от кризата, каза на пресконференция полският премиер Доналд Туск.

Трудно е обаче да се приемат сериозно думите му, добави Туск, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 По думите му с Янукович е договорено съставяне до десет дни на правителство на националното единство и внасяне на промени в конституцията до лятото на тази година. Трудно е обаче тези предложения да бъдат възприемани сериозно, ако се говори за ангажимента от страна на президента Янукович, подчерта полският лидер и добави, че опитът показва, че украинската администрация рядко изпълнява обещанията, които е поела.

Оценявайки ситуацията в съседна Украйна, Туск каза, че събитията от снощи и тази сутрин показват, че най-лошият сценарий, от който се е опасявал, а именно гражданската война, става все по-реален.

В посредническите усилия на ЕС за уреждане на украинската криза участват полският външен министър Радослав Шикорски, германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер и френският им колега Лоран Фабиюс.

Те са получили съгласието на украинската опозиция за "пътната карта", която предлагат за уреждане на конфликта в Украйна. Това съобщиха френски журналисти, придружаващи Лоран Фабиюс в пътуването му в Киев.

След разговори с опозицията Фабиюс е изразил надежда, че тази нощ може да бъде постигнато общо споразумение, но не е разкрил подробности от плана.

Сред разговора с опозицията тримата министри смятат да се върнат в резиденцията на президента Виктор Янукович, за да го запознаят отново с проекта си.

След срещата с опозицията и полският външен министър Радослав Шикорски е казал, че има напредък, предаде Ройтерс, позовавайки се на пост на Шикорски в Туитър. Той написал: "Постигнат е напредък, но остават сериозни различия".

Предполага се, че договаряната "пътна карта" съдържа произвеждане на предсрочни избори и съставяне на преходно правителство.

Тримата висши дипломати засега остават в Киев, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О - Б - Е - С - Е - Н - !
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** ЛЪЖАТ КАТО ***
13
3
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 10 години
КВО СТААА ,БЕ ..*** ..ХА,ХА,ХААААААА.....ЯНУКОВИЧ ИЗЧЬОЗ.....НЕМЕДЛЕННО...ХА,ХА,ХААААААААААА...СИНЧЕТАТА МУ НАПРАВИЛИ ОПИТ ДА ИЗБЕГАТ ВЪВ ВИЕНА....??!!!!ЩО ТАКА БЕ.....??!!!ДА НЕ ГО ДОКАРАТ ОТНЕКЪДЕ И НЕГО НА ТАРГА ,КАТО КАДАФИТО ..СЪС ДУПКИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКАТА БЕТОННА ГЛАВА....??!!...МАЙ НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА....ХА,ХА,ХААААААААААА....!
12
6
 
4
 
! Отговори
x преди 10 години
Янукович е едно ,което трябва да отиде на съд.Влезте в гугъл и вижте биографията му-съден е два пъти за грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.От такъв какво да чакаш!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние имаме една подходяща поговорка: Те не го пускат в селото, той пита за къщата на попа!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович е един плазмодий, който остави едни фашисти и терористи да вилнеят въоръжени из Майдана, парите са му в западни банки и затова трепери пред Обама и Меркел, и предава родината си.
9
0
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Време е да сдава правомощията си на Подполковника, или на Батката
8
0
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Гнусната *** да не забравя кой наруши примирието днес...
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА ,ПРЕДАВА УКРАЙНА НА ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ И СВЕТОВНАТА БАНКА КОИТО СА ПРИГОТВИЛИ ГОЛЯМАТА СЕКИРА ЗА ФАЛИТА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА,СХЕМАТА Е ЯСНА ,ФАЛИТ И ПРОДАЖБАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ НА УКРАЙНА,ЗАРОБВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО СЪС МИЛИАРДИ БОРЧОВЕ,РАЗБИВАНЕ НА АРМИЯ И ИСТОРИЯ,ТОЗИ МАЧ ВЕЧЕ СМЕ ГО ИГРАЛИ ТУК,ЗАПОМНЕТЕ ПУТИН ДЪРЖИ КЛЮЧА НА СВЕТОВНИЯТ МИР,ОБАМА Е КЛОУН ПОСТАВЕН ОТ ЧЕРЕПИ И КОСТИ ,ПУТИН НЯМА ДА ДАДЕ УКРАЙНА БЕЗ БОЙ,БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
6
4
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Никой от седерастията не иска избори!!! Т'ва не го ли разбрахте вече, защото ще ги загубят и то катастрофално!!! Това беше мирния план "А", но след като официално се включи краварската сатрапия, Подполковника минава към план Б, или "като не искаш мира нати секира" И без това олимпиадата за Русия свърши вчера след отпадането им на отбора по хокей(напълно заслужено)
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович имал готовност за предсрочни избори ,МООООЛЯ, ТОЗИ ДА НЕ БИ ДА КОПИРА НАШИТЕ ДУПЕТАТИ. И ТЕ СА ВСЕ ГОТОВИ ЗА ИЗБОРИ, АМА ПОНЕЖЕ, ЗАЩОТО, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ОТ ТОВА НИЩО НЯМАЛО ДА СЕ ПРОМЕНИ, ТО ВИЕ ХОРАТА, НЕ НИ РАЗБИРАТЕ, НЕ Е СЕГА ВРЕМЕТО ЗА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.....ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН. И ДОКАТО ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ,ТЕ РАЗДАДОХА ДЪРЖАВАТА НА ДОГАН,ПЕЕВСКИ,ЧЕРЕПИ РАЗНИ И КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ...Е ТАКА,СЪС ЗАКОН,СЪВСЕМ ЗАКОННО,ЗАЩОТО БИЛИ ЛЕГИТИМНО ИЗБРАНИ
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
официално изявление от президента на Украина няма,това изявление е на полският министър-председател. от къде на къде поляка ще говори от името на легитимната все още власт в държавата.това е въпрос,а отговора мисля ,че е ясен.кой говори и кой там какво решава.
3
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагъл убиец слуга на Путин!
2
6
 
20
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Комунисти и фашисти дават властта след като са съсипали държавите и след като е пролята много кръв. В цивилизованите държави не е така.Много жалко за загиналите.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да, ама ше видиме. ама на куково лято.