Опозиционните лидери в Киев трудно контролират протеста

ЕС и САЩ: Страните в конфликта да поставят на първо място живота на хората
Обновена: 20 фев 2014 15:03 | 20 фев 2014 15:03, Елка Василева
91
Опозиционните лидери в Киев трудно контролират протеста
Украинските опозиционни лидери на срещата с полския и германския външен министър. Снимка: Reuters

Опозицията в Украйна се затруднява да контролира протестиращите, призна Арсений Яценюк, лидер на опозиционната партия "Баткившчина", на среща с външните министри на Франция, Германия и Полша в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. Тримата европейски дипломати обсъждат с правителството и опозицията в Украйна възможните изходи от кризата, преди следобед в Брюксел да се присъединят към извънредна среща с останалите им колеги от ЕС, на която се очаква на Украйна да бъдат наложени санкции заради насилието на Евромайдана.

В съвместно съобщение на лидерите на опозиционните партии в Украйна се посочва, че възобновяването на насилието в Киев, при което по данни на Франс прес са загинали 25 души, е "преднамерена провокация" на властите срещу мирните демонстранти.

Посланиците в Киев на държавите от ЕС и на САЩ призоваха страните в конфликта да поставят на първо място живота на хората, предаде ИТАР-ТАСС. Този призив беше отправен в изявление, разпространено в Брюксел след визитата в Киев на министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша.

Посланиците смятат, че само конструктивен диалог може да изведе Украйна от тази криза.

Още по темата
Според руското външно министерство обаче в Украйна е в ход опит за взимането на властта със сила и за държавен преврат, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското външно министерство Александър Лукашевич.

Същевременно руският външен министър Сергей Лавров нарече действията на ЕС по украинския въпрос "шантаж". Той призова Запада и опозицията в Украйна да се разграничат от радикалите и да подкрепят думите си с дела.

Лавров окачестви въвеждането на санкции от страна на САЩ срещу Украйна "проява на двоен стандарт", който насърчава онези, които предизвикват сблъсъците в страната. Дипломат номер едно на Русия подчерта, че санкциите само ще влошат положението.

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу призова радикално настроените демонстранти в Киев да не прибягват до насилствени действия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. "Демонстрантите трябва да запазят мирния характер на протестите", подчерта Барозу.

По сведения на ИТАР-ТАСС опозицията е предложила за днес следобед заседание на парламента, за да се направи опит да се вземе решение за конституционна реформа.

Опозиционният депутат Александър Турчинов увери, че демонстрантите няма да се опитват да окупират сградата на Върховната рада и призова депутатите от управляващата Партия на регионите на президента Виктор Янукович да се явят на заседанието, тъй като безопасността им ще бъде гарантирана.

Изявленията на опозиционните лидери за примирие и възстановяване на диалога се оказаха маневра за печелене на време и мобилизиране на въоръжени бойци, се казва в публикувано днес съобщение на пресслужбата на украинската президентска администрация. В съобщението се посочва, че протестиращите действат чрез "организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайперски пушки". Силите на реда не са въоръжени, се твърди в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: УкрайнаСАЩРусияЕСкиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Протеста в Украйна отдавна не е контролируем от опозицията!Процесите там се манипулират ,но не от Путин,Меркел или Обама...,а от икономически субекти,които искат да предизвика мащабен военен конфликт.Където и да войната-само да я има.Великите държави се опитват да създават внушения ,че става дума за принципна и последователна външна политика.Всъщност става дума за икономически и демографски проблем в световен мащаб,за чието решение човечеството пак ще бъде хвърлено във война.
79
1
 
4
 
! Отговори
когато започне преди 10 години
мародерството се разбира що за лидер си , ако не можеш да го спреш 1/Или не ставаш за нищо. 2/ ИЛИ СИ И МАРОДЕР И ОСТАНАЛИТЕ РАБОТЯТ ЗА ТЕБ.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опозиционните лидери в Киев трудно контролират американските агенти и шпиони. Подстрекаващи и вършещи золуми в Киев.
77
1
 
14
 
! Отговори
Неправилно заглавие! преди 10 години
"Опозиционните лидери в Киев трудно контролират протеста"НЕ Е ТАКА! ПРАВИЛНОТО Е ДА СЕ НАПИШЕ:"ОПОЗИЦИОННИТЕ ЛИДЕРИ В КИЕВ ТРУДНО КОНТРОЛИРАТ АМЕРИКАНСКАТА АГЕНТУРА!"
76
7
 
2
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Bravo na ukraincite.Trqbva sus sila da se mahnat komunistite I tehnite semeistva da se iztrebqt kakto te sa izbili inteligenciqta sled 2rata svetovna.4erveni bokluci,ubiici.
75
1
 
8
 
! Отговори
не син преди 10 години
Изобщо не го контролират,не могат ! Само се възползват от него както и в България !
74
1
 
5
 
! Отговори
Kiev,Brussels преди 10 години
Как украински олигарси са свързани с ЕС?Вадим Рабинович-основател на Европейския Еврейски Парламент с бюра в Киев и Брюксел.The Daily Jewish Forward" Brash Ukraine Oligarch Vadim Rabinovich Challenges Europe's Jewish Leaders"
73
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нa всеки митинг нa Опозициятa ПЛОЩAДИТЕ В КИIВ СA КAТО СИНЬО МОРЕ ОТ ЗНAМЕНAТA НA EU, точно този ФAКТ ВИ БЪРКA У ....! Гледaйте бе, ГЛЕДAЙТЕ В ТУБAТA!!!
72
11
 
2
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
И дa блядствaте и дa турчеете нaрод Укрaiнi покaзa среден пръст нa русия и путиновaтa крaдливa олигaрхия. Сегa нa дневен ред е присъединявaнето нa Европейскa Укрaiнa към Мaйкa Европa! A вие русофили/ туркофилитици ( две aзиaтски кочини), продължaвaйте дa се пените, кaто бесни! РепубликЪ Пуйкa ще подождьот още 500 г. зa членство, хa, хa, хa, сегa фесa ще почне дa се обяснявa, че те " изобщо не искaт" в EU! хa, хa, хa ще дойде време и всички фесове ще сте aут от Европa, кaто едно време от Испaния!
71
0
 
3
 
! Отговори
странно... преди 10 години
Едно от лицата на снимката-Олег Тягнибок от партия Свобода,доста легитимни партийни принципи,мистерията е КАК пресата не обелва дума ,че израелския Кнесет изпраща писмо срещу същата партия до Мартин Шулц през 2013-Voice of Russia"Israeli Knesset sign protest letter against anti-Semitism and Russophobia in Ukraine",има и други доклади от еврейски групи относно Свобода.
70
2
 
8
 
! Отговори
На мегдана преди 10 години
се развяват флагове на УПА-УНА, ССА /Сирийската свободна армия/, Кавказките чеченци. Само знамето на АлКайда още не е забелязано. ЕС са много са неадекватни. Ръчкаха опозицията, докато най-накрая разбраха, че нищо не контролират. Също както в Сирия. САЩ разбутват ЕВРОПА и целия свят, защото само там е спасението на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДОЛАРА. Както по време на 2 Световна война. Другите се бият, а те накрая прибраха златото на света в американски трезори.
69
1
 
9
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Русия е наясно, че чифуто-амриканците искат да се реваншират за неуспеха си в Сирия и Иран, пренасяйки проблемите на самата руска граница, и в дълъг срок да дестабилизират и самата Русия. Хващам се на бас, че дребосъкът Путин в момента не се занимава само с гледане на олимпийските игри по телевизията!Няма да се учудя, ако след време намерят тези лидери на опозицията гътнали се от преяждане на черешова торта ... с полониум!
68
0
 
3
 
! Отговори
нима е изненада? преди 10 години
International Business Times"Ukraine Protests:Israeli Ex-Officer 'Leads Militant Group"-Украинските протести:Израелски бивш-военен води войнствена група....и"играе водеща роля в антиправителствените протести"Според съобщение на Прес тв,4 други израелци бивши военнослужещи са участвали в организираните протести,родени в Украйна,заминаващи за израел и служещи в изр.армия след което се връщат за протестите.
67
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 10 години
ЦъРъУ естествено! Изпуснаха Сирия и сега са активирали наемници от Украйна и извън нея, които са прехвърлени за да причинят разпад на Украйна...
66
1
 
8
 
! Отговори
Тия мишоци преди 10 години
не контролират нищо, ТЕ СА КОНТРОЛИРАНИ от УСА
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха-ха, плашат ги със санкции,Белорус и пука, като също имат санкции от Европа и САЩ! Живеят си и какво, зле ли са ?който е бил там ще ви каже как живеят !!!така, че вече на никой не му е страх от санкции, минаха тия времена!
64
2
 
14
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До SeishinBGПарите за спонтанни протестиТова го знаем у нас Тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа (ЦРУ), плати на демагозите:- Училище за политика - С. Безуханова - 300 000 $- Асен Генов Ф-я "14 януари" - 120 000 $- Ф-я "Риск Монитор" с близкия до Мадам Йес, Й. Грозев - 350 000 $- Институтът за развитие на публичната среда на А. Цонева - 200 000 $- Центърът за либерални стратегии на И. Кръстев - 137 000 $- Българският "Прозрачност без граници" с О. Минчев - 200 000 $И за по 30 сребърника Талибите са разбесняха.
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изтриват моя коментар, не знам защо Може би защото пиша истинатаТова са терористи а не мирни протестиращи, подконтролни на ЦРУ-САЩ тези *** искат да съсипят и нашата държава.
62
0
 
11
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До морскиВНИМАНИЕ! СРОЧНАЯ НОВОСТЬ! Из надежных источников поступила информация из банка ABC Privatkunden-Bank GmbH" Германия. Фридрихштрассе 194-199 1011 7 Берлин Зафиксированный транш валюты с США из двух переводов 12 млн. долларов и второй 6 млн. на счета гражданина КЛИЧКО! Пожалуйста распространите эту информацию. Пускай каждый знает.Явно добре им се плаща! :)
61
1
 
18
 
! Отговори
морски преди 10 години
Кличко,гадино ***,платиха ли ти добре!!!!!!!!!