Опозиционните лидери в Киев трудно контролират протеста

ЕС и САЩ: Страните в конфликта да поставят на първо място живота на хората
Обновена: 20 фев 2014 15:03 | 20 фев 2014 15:03, Елка Василева
91
Опозиционните лидери в Киев трудно контролират протеста
Украинските опозиционни лидери на срещата с полския и германския външен министър. Снимка: Reuters

Опозицията в Украйна се затруднява да контролира протестиращите, призна Арсений Яценюк, лидер на опозиционната партия "Баткившчина", на среща с външните министри на Франция, Германия и Полша в Киев, предаде ИТАР-ТАСС. Тримата европейски дипломати обсъждат с правителството и опозицията в Украйна възможните изходи от кризата, преди следобед в Брюксел да се присъединят към извънредна среща с останалите им колеги от ЕС, на която се очаква на Украйна да бъдат наложени санкции заради насилието на Евромайдана.

В съвместно съобщение на лидерите на опозиционните партии в Украйна се посочва, че възобновяването на насилието в Киев, при което по данни на Франс прес са загинали 25 души, е "преднамерена провокация" на властите срещу мирните демонстранти.

Посланиците в Киев на държавите от ЕС и на САЩ призоваха страните в конфликта да поставят на първо място живота на хората, предаде ИТАР-ТАСС. Този призив беше отправен в изявление, разпространено в Брюксел след визитата в Киев на министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша.

Посланиците смятат, че само конструктивен диалог може да изведе Украйна от тази криза.

Още по темата
Според руското външно министерство обаче в Украйна е в ход опит за взимането на властта със сила и за държавен преврат, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското външно министерство Александър Лукашевич.

Същевременно руският външен министър Сергей Лавров нарече действията на ЕС по украинския въпрос "шантаж". Той призова Запада и опозицията в Украйна да се разграничат от радикалите и да подкрепят думите си с дела.

Лавров окачестви въвеждането на санкции от страна на САЩ срещу Украйна "проява на двоен стандарт", който насърчава онези, които предизвикват сблъсъците в страната. Дипломат номер едно на Русия подчерта, че санкциите само ще влошат положението.

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу призова радикално настроените демонстранти в Киев да не прибягват до насилствени действия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. "Демонстрантите трябва да запазят мирния характер на протестите", подчерта Барозу.

По сведения на ИТАР-ТАСС опозицията е предложила за днес следобед заседание на парламента, за да се направи опит да се вземе решение за конституционна реформа.

Опозиционният депутат Александър Турчинов увери, че демонстрантите няма да се опитват да окупират сградата на Върховната рада и призова депутатите от управляващата Партия на регионите на президента Виктор Янукович да се явят на заседанието, тъй като безопасността им ще бъде гарантирана.

Изявленията на опозиционните лидери за примирие и възстановяване на диалога се оказаха маневра за печелене на време и мобилизиране на въоръжени бойци, се казва в публикувано днес съобщение на пресслужбата на украинската президентска администрация. В съобщението се посочва, че протестиращите действат чрез "организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайперски пушки". Силите на реда не са въоръжени, се твърди в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: УкрайнаСАЩРусияЕСкиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС и САЩ са основни страни в конфликта и трябва те да ограничат участието си, защото се лее много кръв.
39
3
 
15
 
! Отговори
Скоро в Европа преди 10 години
Скоро в Европа ще се появи първата нова фашистка държава! Тя се казва Украйна!
38
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Глaс нaроденУкрaинците не гледaт Бългaрия, която е грaбят същите русофили, a ГЛЕДAТ ПОЛШA, ЧЕХИЯ, УНГAРИЯ, ПРИБAЛТИКA. Зaщо дa гледaт нaс, кaто в нaс, те ще видят собствения си гaсудaрствен стaндaрт! Ти ВОЙСЧЕ сляп ли си, или си руски ***?
37
3
 
14
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
ЗАЩО...???- Защо честните и мирно протестиращи про-европейци НЕ ДАВАТ ИМЕНАТА НА УБИТИТЕ си бойци...???- ЗАЩОТО СА... ПОЛИЦАИ НАСИЛА ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ И ХЛАДНОКРЪВНО ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА...!!!Янукович е всичко друго но не е ***!!! - Убийствата се приписват на управляващите и местната полиция - в Румъния 1989 г. обвиняват "секуритате", Венецуела 2002г... Убиват чужди, убиват и свои, нажното е кръв да се лее! - В СИРИЯ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ..., а в Украйна сега започва!!!.
36
6
 
20
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Бедна им е фантазийката на укранците какъв недодялан и чепат си го вкарват сами! Леле леле...*** на мегдана, предвождани от *** на снимката да седнат да попрочетат малко историята на Украйна и по-специално за Голодомор. Па белким им присветне каква е била връзката между мъчителната смърт на милиони украинци с *** от време оно! Кой знае, може би пък ще разберат, че всъщност са овце, водени от вълци!
35
3
 
14
 
! Отговори
666 -СОЛ ИНВИКТУС преди 10 години
СЪБИТИЯТА НЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ , НИТО ПЪК ОТ ОПОЗИЦИЯТА !!ГЛАВНА ДЕЙСТВАЩА СИЛА СА УКРАИНСКИТЕ АНТИСИМИТСКИ НАСТРОЕТИ ДЕСНИ !!!ТЕ СА И ЩЕ СА ДВИГАТЕЛЯ НА ПРОЦЕСИТЕ КОИТО ВЪРВЯТ В ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО 10% ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ СА *** ОГРАБВАЩИ ПОДОБНО НА НАШИТЕ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ !!!В УКРАЙНА Е НА ПЪТ ДА ПОБЕДИ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА !!АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ ЩЕ ПЛАМНАТ И БАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ , УНГАРИЯ , СЛОВЕНИЯ, А ЗАЩО НЕ И БЪЛГАРИЯ !!!*** ПРЕСОЛИХА МАНДЖАТА !!!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички в затвора за подривна дейност !
33
1
 
10
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Министъра на Вътрешните Работи на Украйна е разрешил на органите на реда да използват бойно оръжие.тв.Руссия24 предава на живо от Киев- истината!!!
32
1
 
17
 
! Отговори
До ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
Въобще не си въобразявай, че те не го знаят. И защо си мислиш, че това са обикновенни украинци на площада? Това са МЕТЕЖНИЦИ, ТЕРОРИСТИ от рода на Бандера, който продаде народа си по време на войната и растрелваше заедно с фашистите. Това са новите фашисти. И тук ги има, и в Европа ги има, но европейците скоро ще го разберат. Защо не виждате такива на изток от Киев?
31
1
 
3
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
До ANARHYТи не си ***. Ти си просто глупав. С изпиленото си мозъче не можеш да сметнеш 2 и 2.
30
4
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не съм против Е.С., а против Европейски Шовенизъм!Наполеон бил пред банкрут (както Е.С. днес) и Генерал-интендант Шовен предложил решение:- Нападаме Ломбарците банкерите на Европа и им ОТКРАДВАМЕ ПАРИТЕ!- Така и става!ДНЕС Е.С. също е пред банкрут и прилага спрямо Украйна ШОВЕНИЗЪМ, бързат да я приемат, но само икономически, за да я ОГРАБЯТ и с ГОРЧИВИНА гледам как 2 000 МАЙКОПРОДАВЦИ им помагат- А и ние 24г. ГО ДУХАМЕ този Е.С. ШОВЕНИЗЪМ!!!.
29
3
 
15
 
! Отговори
контролер преди 10 години
Обамата контролира Меркел. Меркел контролира Кличко! И бендеровците контролират Кличко! А Кличко никого не контролира.
28
3
 
2
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До varg- Предполагам, че имаш в предвид "...100 000 "мирни" туристи със стандартна екипировка...".
27
7
 
13
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА.. ЗАЩО ТЕЗИ УКРАИНЦИ, КОИТО ПОЧТИ ПОЛОВИН ГОДИНА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, ОСОБЕНО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО, НЕ РАЗКАЖАТ НА ОСТАНАЛИТЕ В УКРАЙНА КАК ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО СМЕ В ЕС ??? 95 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ЛОШО, МНОГО ЛОШО. И ВСЕ ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА. СИВА ИКОНОМИКА, БЕЗРАБОТИЦА, ОБЕДНЯВАНЕ, НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ, ПРОСЯЦИ, КЛОШАРИ,НИСКО НИВО НА ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБИРИ, УБИЙСТВА... ЕТО ТОВА ГИ ЧАКА УКРАИНЦИТЕ. НО ЩЕ СИ ИМАТ ДЕМОКРАЦИЯ И ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нужна 100 хил.армия,може и само СПЕЦНАЗ
25
4
 
11
 
! Отговори
ТЕЗИ НА СНИМКАТА преди 10 години
МНОГО НАПОМНЯТ НА ИЗГЛАДНЕЛИ КУЧЕТА САМО ЧЕ ТИЯ СА ИЗГЛАДНЕЛИ ЗА ВЛАСТ И СА ГОТОВИ И МАИКИТЕ И БАЩИТЕ СИ ОТ ГРОБА ДА ПРОДАДАТ ЗА ВЛАСТ КАТО ОБИЧАТ УКРАИНА ОНЕЗИ ЦИОНИСЧЕТА USA I EU ЗАЩО НЕ БЛОКИРАТ СМЕТКИТЕ НА УКРАИНСКИТЕ ОЛИГАРСИ ЗАБОГАТЕЛИ ПО ПРЕСТАПЕН НАЧИН
24
0
 
5
 
! Отговори
Профет Муамет преди 10 години
Крайно време е и турция да се освободи от това гнусно, примитивно, мюсюлманско робство!
23
4
 
3
 
! Отговори
ANARHY преди 10 години
До Ok!*** ,нали не могат да контролират и влият на протеста ,как тогава "подклаждат гражданска война" ??
22
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
Призовавам Русия да изпрати 100 хилядна войска в Украйна.
21
1
 
10
 
! Отговори
ВЛАДЕТЕЛЯ преди 10 години
КОГА ВЪНШЕН ЧОВЕК ТИ СЕ БЪРКА В РАБОТИТЕ У ДОМА,ДОНИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕТЕ!!!!ТУК СТАВА ДУМА ЗА АМЕРИКА И ЗАПАДНА ЕВРОПА.ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ТЕЗИ НЕ НИ ЩАТ НИКАКВИ,НО МОЖЕ ДА НИ УНИЩОЖАТ КАТО БУТАТ МНОГО ПАРИ И НАРКОТИЦИ У КЪЩАТА ТИ.ТЕ СЪЗДАВАТ РАЗМИРИЦИ И УНИЩОЖЕНИЕ.ТЕ НАПРАВИХА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТАКА,А ТОВА СА ТУНИС,АЛЖИР,ЕГИПЕТ,ИРАН,ИРАК,ЛИБИЯ,СИРИЯ И МНОГО ИМ СЕ ЩЕ ТАКА ДА СТАНЕ В РУСИЯ,ТЕ ГО НАПРАВИХА ВЪВ УКРАЙНА,НО УКРАИНЦИ СА ПРЕДАТЕЛИ И ЛОШИ ХОРА.ТЕЗИ ЩЕ ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ И БЕДНОСТ.