Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
1
 
! Отговори
ясно преди 10 години
ЯНОКУКОВИЧ,БАЩЕВИЧ,ДОГАНОВЕЧ ,СЕР-ГЕВИЧ ПОГЛЕДНЕТЕ,СЛЕПИЛИ ЛИ СТЕ ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ СВИТАТА НА ДПС,КОМУНИСТИТЕ ХОДЕТЕ В АФРИКА,В АНАДОЛА ОСТАВЕТЕ МИРНО ДА ЖИВЕЯТ ХОРАТА!
176
2
 
1
 
! Отговори
само преди 10 години
ЗА ЯНОКОВИЧ,ЯСНО ЗА НЕГО Е ВАЖНО ДА Е НА ВЛАСТ,ДА УМИРАТ НЕВИНИ ХОРА,НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА,КОМУНИСТИТЕ ДО КАПКА КРЪВ БРАНЯТ ВЛАСТА,КАКВИТО СА У НАС БАШЕВ-ДПС,СЕР-ГЕЯ,ТОЧНО СЕ ГОВОРИ,ЧЕ МАЛОТРЕТИРАТ ЧРЕЗ ТЮТЮНА БЪЛГАРИ МОХАМЕДАНИ КАТО ДАВАТ ПО ВИСОКА ЦЕНА НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ,А НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В БАЩЕНИЯ НА *** С ДПС,ТРЯБВА ЗДРАВА РЪКА,НО ЗАЩО ДА ЗАГИВАТ НЕВИНИ ХОРА,БОГ ДА ПАЗИ УКРАИНЦИТЕ!
175
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 211 ЯНУКОВИЧ ГО ЧАКА СЪДБАТА НА ЧАУШЕСКУ ....
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички комунисти:Вижте Янукович и си мислете какво ви чака!
173
5
 
2
 
! Отговори
KOKI преди 10 години
SHTE Q IZPOSKAT KATO BALGARIA STAVAT KONSUMATORI
172
7
 
4
 
! Отговори
KOKI преди 10 години
ZAPADA SASIPA I UKRAINA
171
6
 
15
 
! Отговори
Истини преди 10 години
Украйна е нагледен исторически урок показващ единствения начин по който комунист се маха от власт. България е урок за обратното. Ето защо е твърде вероятно Украйна за няколко години да стане нормална държава с европейско бъдеще, а България да продължи да бъде заден двор и убежище на алчна, корумпирана и мерзка управляваща ***.
170
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Настоятелно съветвам нашия украински червен съсел да сложи памперс и да гледа какво ще се случи на сънародника и съпартиеца му Янукович и да благодари всеки ден на Господ, че се намира в България, а не в Украйна.
169
2
 
2
 
! Отговори
Хигиена преди 10 години
Aльошкааа, *** мамино неграмотно, научи се да пишеш преди да овоняваш форумите.
168
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се прави преврат срещу комунистите...не като в България...
167
2
 
5
 
! Отговори
алИОшата преди 10 години
Янукович можеше да се справи още декември месец. Но той е една безгласна пионка на Путин. Целта му сега е да разцепи Украйна. Русия това чака и като нищо може да се разрази международен военен конфликт. ..... Между другото - Крим е руска територия! Някой знае ли кога Крим става изцяло руска територия? От 1941 до 1944 г по заповед на Сталин от Крим са изселени и избити милиони местни жители, между които и десетки хиляди българи! На тяхно място се разселват руснаци. Сега са мнозинство...
166
0
 
0
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Тоя Альоша куку ли е, зевзек ли е?!
165
12
 
1
 
! Отговори
альоша преди 10 години
да живее тито ленин старин и маодзедун.да на ссср югославия и гдр и варшавския договор.да на сив.да живее комунизма който е гробокопач на капитализма.колкото по скоро путин испрати воиската в украина толкова по добре за всички.тези екстремисти в украина са и терористи и ако беше жив сталин щтеше да ги нареди всички до стената и с калашника да един.както е казал сталин-няма човек няма праблем.да живее сталин маодзедун ленин и милошевич.връщтаме сср и гдр и югославия ура ние сме на всеки километар
164
13
 
5
 
! Отговори
альоша преди 10 години
путин пращтаи омон алфа бета и гама в украина да унищтожат екстремистите в украина.путин смажи американските и европеиските шпиони който работят за капитализма и против социализма.екстремистите в украина искат да унищтожат православната вяра и са предатели.да кажемв да на ленин сталин и маодзедун и милошевич да живее великия съветски съюз и великия китай и велика югославия.
163
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставкаКомунист, глава дава, оставка никога не дава.
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казват сърбите - Янукович, готов je!
161
6
 
9
 
! Отговори
альоша преди 10 години
да кажем не на американските марионетки и империалисти който взривиха югославия афганистан ирак сирия и северна корея и сирия и либия да не говорим за виетнам.америка и евросъюза са експлоататори коийто искат да превърват в бели роби целият свят.д0а на китай и на велика русия да на велика югославия и гдр да на варшавския договор да на сталин ленин и маодзедун и милошевич.да живее комунизма и социализма който са гробокопачи на капитализма време *** руските спецчасти да вленат в украина да има мир.
160
7
 
7
 
! Отговори
st преди 10 години
Това че вие БГ не се възползвате от ЕС и само крадете и лежите и се мислите за професори,не мислете че и др народи са като вас.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименабе я тури в "други държави" още едни 100 млн. да има, че така звучи неубедително...
158
4
 
5
 
! Отговори
альоша преди 10 години
ру,ските спецчасти като очон алфа бета и гама закъсняват досега трябваше да са влезнали в украина и да са унищтожили екстремистите който са американски и европеиски шпиони.да живее великия китай и великия съветски съюз и велика югославия.да върнем гдр и варшавския договор и сив.да живее комунизма и социализма не на капитализма и на америка и евросъюза който експлоатират хората и народите и трупат милиарди на техен гръб.да на ленин и сталин и маодзедун и милошевич да живее комунизма и социализма.