Слухове за бягство на Янукович

От летището в Харков отричат президентският самолет да е кацал
Обновена: 22 фев 2014 11:29 | 22 фев 2014 09:38, Анисия Иванова
202
Слухове за бягство на Янукович
Виктор Янукович. Снимка БТА

Президентът на Украйна Виктор Янукович с обкръжението си и някои представители на властта в 22,40 ч. местно време снощи е излетял от Киев за Харков, съобщават руски сайтове (NEWS.ru ZN.ua), които се позовават на украинско електронно издание (РадiоСвобода.com). Според високопоставен източник в администрацията на президента в президентския самолет се намирали също председателят на парламента Володимир Рибак, главата на президентската администрация Андрий Клюев и депутатът Вадим Новински. Източникът дори предположил, че самолетът ще лети по маршрута Киев-Харков-Мариупол-Русия. 

На летище Харков отровергават информацията за пристигане на самолета на президента Янукович. Самолетът на президента на Украйна Виктор Янукович не е кацал на летището в Харков, предаде ИТАР- ТАСС, като се позова на информационната служба на летището.

В Харков днес се провежда конгрес на депутатите от всички равнища от югоизточните области, Севастопол и Автономна република Крим, организиран от Общоукраинския обществен съюз "Украински фронт".

Според депутата от "Баткившчина" Володимир Полочанинов има вероятност президентът да е заминал за града не само за участие в конгреса, но и за среща с бившия премиер Юлия Тимошенко, излежаваща присъда в Качановската колония.

В интервю за УНИАН депутатът заявил, че на конгреса може да прозвучат сепаратистски призиви, те нямало да получат подкрепа нито от държавния глава, нито от представителите на Партията на регионите.

Медиите твърдят, че Янукович преди излитането за Харков дал нареждане да се изнесат ценните вещи от сградата на администрацията на президента в Киев и от резиденцията му в Межигорие ((украински Межiгур'я) в Нови Петривци, Вишгородски район. Това съобщили източници от Управлението за държавна охрана, които подготвяли заминаването на Янукович за Харков. Най-близкото обкръжение на президента се изнесло с бронираните автомобили на охраната, Тоуоta Land Cruiser и Mercedes с транзитни германски номера, съобщава NEWSru.ua.

Преди това депутатът от "Баткившчина" Андрий Парубий въз основа на собствени източниции съобщи, че уволненият министър на вътрешните работи Виталий Захарченко планирал днес да избяга от Украйна, предаде украинското издание LB.ua, цитирано от Нюзру. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 105пак някое 11 годишно се изказа докато суче мляко. Питай който и да е Руснак какво става като отиде в Украйна-дори и източна-говорят руски, но техен диалект. Видят ли руснаг го игнорирят-не се обслужват в заведения, никой не им помага в туристическите центрове, в хотелите получават най-лошото обслужване и внимание възможно. *** намери някой руснак, който е бил в Украйна и си поговори.
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Част от опозицията не искат споразумение с Янукович което значи война.
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най- ми харесаха дедковците с махновските калпаци.Това им е сбъдната 60 годишна мечта.Батко Махно го тачат като светец старите хора.Украинците обичат руснаците по-малко от колкото ние турците.След два Гладомора и по 700 000 разстреляни на година от времето когато Хрушчов им беше кубернатор, руснаците заемат спецялно място в сърцата им.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен-- 92 Малко не си наясно с историята на тази (държава). Украйна никога не е била държава със сегашните си граници.Западна Украйна винаги е била под Полша или Австро-унгарската империя.Южна и источна Укрвйна са населени предимно с етнически руснаци-и днес говорят само руски.Що се отнася до днешните(протестиращи)-бандеровци-това са последователи на най-големите кръвопийци на Хитлер-в лагерите са работели като надзиратели и касапи-доброволно и за пари.На Украина сега и почват проблеми
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 99Ама като Меркел и Обама скръцнаха със зъби на Путин, той веднага изкара горилите си от Украйна и подви опашка. Помощ през крив макарон.
87
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Какво доверие може да има държава, която похарчи 51 милиарда долара... - и въпреки това принуди спортистите да си вземат вана в контейнерите за смет... - може ли да се вярва на държава, в която тоалетните чинии са една до друга...
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По евронюз обявиха,че бандеровци от десен сектор не признават споразумението на Кличко,Яценюк с Янукович. истината е ,че с Яценюк и Кличко вече никой не се съобразява и ,че протестиращите не ги признават за техни лидери ,а признават нео-нациста Янош лидер на десен сектор.В същото време на изток и Крим е обявена мобилизация и се създава гвардия за самоотбрана .Истината е ,че вече Украйна е практически тотално разделена на католически униатския запад и православно и руско говорящ изток
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевЗащо ли-защото 60 години под ред цялото злато(тонове) от мините в Златиза се изнася за Русия, а преди 7-8 години Р.Овч се намеси и продаде останалите прашинки на канадците. Щом така лесно се дава злато в България-що пък да не го взимат те. Логиката е елементарна.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министъра на МВР е в Беларус да търси помощ от Лукашенко. Янукович е на среща с Путин за да търси помощ от Червената армия.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 69хах антируски настроения.Ти да не си ходил в русия случайно?БВП'то им е по - ниско от на бившите британски колонии из Африка.Медиите са във финансова зависимост и се радват на откровенно репресивни закони.Това, че руснаците са пичове на маса, правят по-добри самолети и танкове от американците и са напред в космическата програма е друг въпрос.Само да обясниш защо диаспората им в Щатите гони по численост тая на ирландците а американската в Русия никаква я няма
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 92Дрън-дрън-работя именно с украйнци в Харков и такова нещо няма и освен в главите на някоя баба и на *** контингент на позитано 20, на никой друг не му минава през акъла такова нещо.
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лукашенко и Беларус трупат танкове на границата и ще върнат властта на Янукович.
80
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Позитано е предложило политическо убежище...
79
7
 
11
 
! Отговори
69 преди 10 години
Гледам, тук някакви *** се опитват да прокарват антируски настроения, слагат всички под общ знаменател или просто драскат платени провокативни мнения, но колкото и да се стараете, няма как обикновения българин да се съгласи с вас, Русия отдавна не това, което ви се привижда, особено на фона на нашата "демокрация".А на украинците тепърва им предстои голям хаос, още много убийства на виновни и невинни "деца на революцията", така е било винаги в периоди на анархия - справка Френската революция.
78
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес в Харков всички губернатори от източна Украйна и автономна област Крим свикват всенароден събор на който ще обявят ,че не признават постигнатото споразумение на Янукович с опозицията и,че не няма да признаят решенията на Радата ,след като депутатите от партията на регионите и ком .партията напуснаха Радата,в същото време снощи Крим обяви,че смята да обяви независимост и да се присъедини към Руската федерация.За пореден път заради гео-политическите игри на сащ и Русия една държава се разпада
77
4
 
6
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток.Свалят черните униформи с жълти ленти на ръкавите,забелязани са и такива,обкичени с рула тоалетна хартия(за всеки случай).
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците ще освободят Киев както стана и през 1944 г. Украинските фашисти и католици да си ходят в Полша и Германия където им е родината.
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 86За Финландия най-вече. Всеки руснак знае за "белая смерть" и как един снайперист без оптика избива цяла армия.
74
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
До Анонимен... - и от Наполеон ядоха голям пердах... - добре, че им помогна генерал "Зима"... - принудиха се да си изгорят сами градовете пиянките...
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха антигеррберите защитават руските интереси.Сметай за какви продажни мекерата иде реч.Хубаво , че не се свените да показвате на хората какво представлявате.