Руски военни контролират военно летище до Кировское

Европа обезпокоена от случващото се в Крим
Обновена: 1 мар 2014 15:38 | 1 мар 2014 15:30, Петя Славова
156
Руски военни контролират военно летище до Кировское
Снимка: БТА

Руски военни са установили контрол над военно летище до град Кировское в източната част на Крим, предаде Ройтерс, позовавайки се на украински военен източник, цитиран от Интерфакс.

Около 20 руски войници освен това са навлезли на териториятана противоракетна база в западната част на Кримския полуостров и са опитали да установят контрол. Няма информация за сблъсъци и пострадали, пише БТА.

Международното летище в кримската столица Симферопол, което от петък е под контрола на въоръжени лица без опознавателни знаци, направи официално съобщение, че временно ще остане затворено "поради ограничения при използването на въздушното пространство".

В същото време Ангела Меркел и френският външен министър Лоран Фабиюс са обезпокоени от случващото се в Крим.

Случващото се в момента в Крим ни тревожи, заяви Меркел, изтъквайки важността на запазването на териториалната цялост на Украйна.

Още по темата
Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер предупреди, че развоят на събитията в Украйна в последните часове е опасен и призова Русия да обясни намеренията си относно войските си в района на Крим, посочва Ройтерс.

Франция също изрази крайно безпокойство от сведенията, идващи от Крим. Призоваваме страните да се въздържат от действия, които могат да засилят напрежението и да накърнят териториалната цялост на Украйна, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс.

Френският премиер Жан-Марк Еро призова от Рим за запазване на териториалната цялост на Украйна.

Британският външен министър Уилям Хейг е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров, призовавайки за намаляване на напрежението в Крим. "Разговарях с министър Лавров за снижаване на напрежението в Крим и зачитане на суверенитета и независимостта на Украйна", съобщи Хейг в Туитър.

Полският външен министър Радослав Шикорски съкрати посещението си в Техеран заради ситуацията в Крим, която определи като критична.

В официално комюнике Варшава призова за прекратяване на всякакви провокативни действия на въоръжените сили на Кримския полуостров.

Всички непосредствено взети решения, включително с военен характер, може да имат непоправими последствия за международния ред, подчерта Варшава.

САЩ възнамеряват да преодолеят противоречията си с Русия около Украйна по дипломатически път, заяви американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС, в интервю за телевизия Си Би Ес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: РусияЕвропавоенникрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
4
 
! Отговори
fck преди 10 години
Руснака пак ,че направи Блицкриг по бърз и ефективен от Хитлеровия и ще пият до седмица две Виенско кафе в Берлин ! след грешката им втората световна те няма да допуснат Еу и САЩ близо до себе си ще сгазят Украйна за по малко от седмица дори.. ама нека си чешем езиците Украйнците няма да направят глупостта да се с "ветерана". ;)
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 130Ами пускат таралежи в гащите на Русия. На САЩ и ЕС не им трябват ни Украйна, ни Грузия... Просто създават грижи на Русия Русия ще има ангажименти по границите си +Чечня и няма да мисли за "глупости"
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"САЩ възнамеряват да преодолеят противоречията си с Русия около Украйна по дипломатически път"Което значи, че юначните американци повтарят сценария с Грузия - подкокоросват антируската политика и като стане напечено - беж :)
103
0
 
9
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
Tuk TV pokazva samo oficialnoto mnenie na rezima ma Merkel, i skrivat mnogo ot istinata. Izkaraha golemi "geroi" Klichko, Timushenko i ostanalite "revolucioneri". Che Janukovic e karl, jasno e, no i Timoshenko e kradla.Istinata e: tarsjat NOVI PAZARI, kakto i zrazsherenie na NATO i ZADUSHAVANE na Russia.NO NJAMA DA STANE !!! Vseki koito e tragnal sreshtu Russia si e poluchil zaslunoto.
102
2
 
25
 
! Отговори
Започна се преди 10 години
Защо Путин не обръща внимание на Западняците? Защото го излъгаха и свалиха Законното правителство и президент на Украйна, нарушавайки сключеното споразумение на 21 февруари и дадоха карт бланш наМайданистите с мъоръжени сило да завземат Президентството и парламента. За Путин те вече не преставляват достойни хора за договорености. Така че за си сърбат попарата. Не само Крим, но останалата Рускоговоряща част от Украйна е вече на бунт, сваляйки Украинското и поставяъки Руското знаме. Украйна ври.
101
2
 
22
 
! Отговори
Балък преди 10 години
Ако Украйна бъде оставена в ръцете на Путин, с авторитета на Запада е свършено. Никой вече няма да се върже на лъжите им за подкрепа на демокрацията.
100
0
 
26
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
От тук нататък Европа и Америка могат само да се безпокоят и нищо друго, защото те *** ситуацията и сега само ще се безпокоят да не би Русия да пращаше дипломати на Майдана. Сега украинците ще видят за какво са се борили и с какво ще им помогнат. Мойте съболезнования на Украйна
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАБА МАРТА от 131За да не се чудиш какво имам в предвид, ще карам направо - виСшист, а не вишист...
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАБА МАРТАХахах Ти више ли си завършил или виСше, или може би вишу? :))) Ако е више(или вишу) със сигурност си от вишистите, ставащи за миячи на тоалетна, а ако е виСше, може и банята да миеш... Не го знам, коментиращият преди теб какво и как е написал, но ти си ясен - голямо самочувствие, без покритие, че и злоба на всичкото отгоре... 100% си гласувал за БСП...
97
2
 
8
 
! Отговори
БАБА МАРТА преди 10 години
До ДО РУСКОТО ПОСОЛСТВО 82Ако и ти си от българските студенти учещи в Германия, като чета неграмотно написания ти коментар тръпки ме побиват. Не дай боже такива неграмотни вишисти като теб да се върнат обратно в БГ.Останете си в Германия-за миячи и чистачи ще бъдете перфектно образовани!
96
1
 
29
 
! Отговори
Олимпиадаеа свърши преди 10 години
и всичко си идва на мястото, тъпите бухалкаджии се чудят какво да правят,шушумиготе от майдана се втрещиха като мишка под погледа на питон, а умниците които насъскват *** обещавайки им несметни богатства вече забравиха за думите си , своевремено в Харков майдановците ядоха бой а над тях се вее Руско знаме ,така е и в Донецк и в други раьони... Москва не вярва на сълзи и на фашисти, с фашизма и с лумпенията се постъпва само по един начин о той е в действие...
95
0
 
6
 
! Отговори
Манафов преди 10 години
Абе имам чувството, че тоя Радослав ов нещо много го сърби дупенцето!
94
0
 
26
 
! Отговори
Mони преди 10 години
Франция, Германия,Англия и не знам още кой си? Я си гледайте собствените държавии и не лакействайте на САЩ,че като гледам сте я втасали у вас. Не виждате ли че измисления Е.С. е пред разпад? Защо ли все ни върви на загиващи строеве? Преди социализма ,сега "демократичния" капитализъм?
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България нещата продължават да се отразяват еднострнно от гереберастката преса, нищо че ни проглушиха ушите, че Пеевски бил медийният монопол. Показват се само фашистите и нацистите от Майдана, а се налага пълно информационно затъмнение на случващото се в Източна Украйна, където в градове като Харков и Донецк вече по улиците са излязли над 100 хил души и късат украинските знамена и издигат руски.
92
0
 
18
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До ДО РУСКОТО ПОСОЛСТВО 82В Русия е преподавано 20 хил. студенти от цял свет. Ако българите не искат да учат в Русия - това е техен проблем, това не е проблем за Русия.
91
0
 
10
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До ДО РУСКОТО ПОСОЛСТВО. 82. В Русия преподавани около 20 000 студенти от цял свят. Ако българите не искат да учат в Русия- това е техен проблем. Сбогом!
90
1
 
27
 
! Отговори
caezar преди 10 години
ей сега като влязат руснаците в украйна и западняците ще видят, откъде изгрява слънцето... ;)приискало им се на тарикатите англо-саксонци да се гъбаркат с неправилните хора ;)
89
0
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Рaдослaвов Абе кой то говори за война бе? Просто казваме какви новини има. Пък и в момента Украйна реално няма армия,та война няма да стане.Та те половината й командири са от времето на СССР бе,да не са откачени,че да тръгнат срещу руснаци? А като чуят новината,разните Меркели,Обамовци и т.н. ще им се развали уикенда.А междудругото руски дипломат обсъща със американски ситуацията в Киев. Току виж,Обама се направи на ударен нещо.
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Рaдослaвов"Някaкви *** без пaгони, въоръжен криминaл окупирaл кметството и летище в Симферопол, ми тия сa никaкви, зaминaвaт нa кино, кaто метежници!"Ми в Киев не беше ли същото ***? А сега кажи дека е разликата между окупацията на Киев от некви въоръжени субекти и окупацията на Крим от подобни? И най-вече акцентирай на разликата що едните да са ... (квит си избереш да ги наричаш), а другите са метежници?Както и що тия в Киев да не си идат, а тия да си идат?
87
2
 
16
 
! Отговори
Некъв страх преди 10 години
"Руски военни контролират военно летище до Кировское "Руснаците взеха едно летище и всички в еврейо-европейския съюз си изтаковаха.