Руски военни контролират военно летище до Кировское

Европа обезпокоена от случващото се в Крим
Обновена: 1 мар 2014 15:38 | 1 мар 2014 15:30, Петя Славова
156
Руски военни контролират военно летище до Кировское
Снимка: БТА

Руски военни са установили контрол над военно летище до град Кировское в източната част на Крим, предаде Ройтерс, позовавайки се на украински военен източник, цитиран от Интерфакс.

Около 20 руски войници освен това са навлезли на териториятана противоракетна база в западната част на Кримския полуостров и са опитали да установят контрол. Няма информация за сблъсъци и пострадали, пише БТА.

Международното летище в кримската столица Симферопол, което от петък е под контрола на въоръжени лица без опознавателни знаци, направи официално съобщение, че временно ще остане затворено "поради ограничения при използването на въздушното пространство".

В същото време Ангела Меркел и френският външен министър Лоран Фабиюс са обезпокоени от случващото се в Крим.

Случващото се в момента в Крим ни тревожи, заяви Меркел, изтъквайки важността на запазването на териториалната цялост на Украйна.

Още по темата
Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер предупреди, че развоят на събитията в Украйна в последните часове е опасен и призова Русия да обясни намеренията си относно войските си в района на Крим, посочва Ройтерс.

Франция също изрази крайно безпокойство от сведенията, идващи от Крим. Призоваваме страните да се въздържат от действия, които могат да засилят напрежението и да накърнят териториалната цялост на Украйна, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс.

Френският премиер Жан-Марк Еро призова от Рим за запазване на териториалната цялост на Украйна.

Британският външен министър Уилям Хейг е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров, призовавайки за намаляване на напрежението в Крим. "Разговарях с министър Лавров за снижаване на напрежението в Крим и зачитане на суверенитета и независимостта на Украйна", съобщи Хейг в Туитър.

Полският външен министър Радослав Шикорски съкрати посещението си в Техеран заради ситуацията в Крим, която определи като критична.

В официално комюнике Варшава призова за прекратяване на всякакви провокативни действия на въоръжените сили на Кримския полуостров.

Всички непосредствено взети решения, включително с военен характер, може да имат непоправими последствия за международния ред, подчерта Варшава.

САЩ възнамеряват да преодолеят противоречията си с Русия около Украйна по дипломатически път, заяви американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС, в интервю за телевизия Си Би Ес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: РусияЕвропавоенниКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
7
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
Да ви имам мисленето и расъжденията обаче, каквото и да направи Русия винаги са прави, каквото и да напави Сащ винаги са лошите....кога ще разберете че това са двете страни на една и съща монета, какво прави руската армия в Украйна? Добре там има руснаци, само че Украйна и Русия са две различни държави....Недай си боже по тая логика турската армия да влезе да си защитава гражданите тук....и какво правим тогава? Викаме правилно е...
25
2
 
7
 
! Отговори
КНР преди 10 години
Хах дреме им на Руснаците за слабия запад и САЩ, проблема е Китай, четете поне руската преса да видете за какво иде реч, Китай предлага 10 млрд. $ на Украйна за Крим."Пока Россия и ЕС делят, в чью зону влияния войдет Украина, Китай осуществляет тихую, но масштабную экспансию в Крыму. Киев надеется, что с помощью КНР ему удастся избежать выбора в пользу Москвы или Брюсселя."
24
6
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Всезнайка 20 Навсякъде където са минавали на тяхна страна е било в Западна Украйна или Киев. А че майдановци са наркоманизирани,всеки лекар занимаващ се с наркомани би ти потвърдил това. А Dnes.bg успяха да напишат една вярна статия.Браво. Ама пак са забравяни про-руски
23
2
 
3
 
! Отговори
последни новини преди 10 години
Путин попросил у сенаторов разрешения на ввод войск в Крым
22
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
"Обезпокоените" лидери....Вавилонската блудница ще язди звяра ...
21
4
 
12
 
! Отговори
Много здраве преди 10 години
САЩ, Великобритания, Германия и Франция имат много здраве от Горублянския поп и от патриарха на Русия. Пожелавам на руснаците бързо да опервазят Крим , след това и Украйна и да потръгне някак си живота на тази територия. А срещу горните "велики" да ползват " Ярс". Едва тогава ще настъпи пълна тишина. Какъв кеф, представяте ли си ? А дано !
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз съм обепокоен че френски комадоси шетат нощем из нивите по плевенските села.Даже спрях да купувам френски стоки, за да не се сещам за тази случка.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под високотехнологични компании имам предвид високотехнологични производства, а не търговски "бизснес офиси". Нека им сега да треперят като гледат руската армия като са много отворени и си изтеглят фабриките при китайците вместо в източна европа, защото ония работят за 100 долара на месец, а ние за 200. *** глава затрива, господа "демократи"!
18
7
 
3
 
! Отговори
Всезнайка преди 10 години
Ако участниците в украинската революция бяха тирани, платени екстремисти, убиващи невинни, то полицията и беркут нямаше да минава на тяхна страна. Просто щеше да ги избият, което можеха да направят без проблем, само ако искаха. Повече от логично е. Украйна щеше да иска сътрудничество с Русия, ако не бяха използвани по такъв жесток начин. Това е йерархична зависимост, а в Европа те ще инат истински глас и ще решават съдбата си. Дори и тя да не е хубаво, то поне ще е тяхна. Има какво да искат.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама каза че няма план за пускане на ядрени бомби над русия
16
7
 
17
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Какви лъжи и дезинформация се публикува по медии те,западната машина за лъжи се е задействала и има за цел да настрой срещу Русия хората и да я изкара агресор!!!крадеца вика дръжте крадеца!?
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ех а как бяха обезпокоени от така наречения евромайдан!!голямо безпокойство беше!!
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което става в момента има голяма връзка и с положението в България - руснаците от изтока като гледат как тънем в мизерия въпреки, че сме в ЕС, много ясно, че ще си искат Матушката! Ако САЩ и ЕС бяха вкарали високотехноогични компании в България сега може би армията на Путин нямаше да е добре дошла в Крим и Източна Украйна. ЕС и САЩ да се сърдят на собствената си алчност и лицемерие затова, че отблъснаха изтока от себе си!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Киро РезетоКофти сделка. И какво можеш да направиш ? Единствено в деня на гласуването да не си стоиш в къщи и да не ходиш по балкана на разходка а да отидеш и да пуснеш своя глас,Направи каквото трябва а да става каквото е писано
12
5
 
14
 
! Отговори
Здравей Обама ! преди 10 години
Американците не разполагат с шедьовъра на техническата мисъл при най-новите руски термоядрени бойни глави на балистичните ракети, побиращи се в масата от 100 кг заедно с топлозащитата и балистичните обтекатели при еквивалент от 150 килотона. САЩ не само че нямат такива компактни бойни глави, но въобще не мислят за тяхното производство.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А лицемерите Меркел и Фабиюс не бяха ли обезпокоени, когато фашстки ексктремисти на майдана линчуваха руски граждани ?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, добре де, цивилни ли да контролират военното летище.Що за новина. Или пак търсим под вола теле ?
9
4
 
37
 
! Отговори
Вагнер преди 10 години
В същото време Ангела Меркел и френският външен министър Лоран Фабиюс са обезпокоени от случващото се в Крим.Ами не бяха ли обезпокоени,когато умираха хора в Афганистан,Ирак,Либия,Египет,Сирия,Сомалия и т.н...?!?!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на кого не му беше ясно, че Русия няма да се премири питам аз ??? Германия иска Русия да обясняла намеренията си ? Сащ били загрижени.... и т.н.... ами да би мирно седяло.... нали.
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некои членове на новата хунта в Киев май вече стягят куфарите по спешност. Да видим кво ще правят екпертите от брюксел дето тези дни наприказваха мнооого неправилни неща. За тяхно съжаление щата Аляска също е много близо до подполковника.