Украинската църква към Русия: "Не искай дома на ближния"!

Бизнесмени апелират за защита на Украйна
Обновена: 2 мар 2014 13:06 | 2 мар 2014 12:30, Александър Попов
182
Украинската църква към Русия: "Не искай дома на ближния"!
Снимка: Reuters

Украинската православна църква обвини властите в Русия в нарушаване на библейските заповеди в изявление на прессекратаря си Георгий Коваленко.

В телевизионно интервю Коваленко заяви, че информациите за случващото се в Украйна в руския ефир са лъжа, което нарушава божията повеля "Не лъжи", съобщава Lenta.ru.

Нахлуването на руските войски в Украйна пък нарушават заповедите "Не убивай" и "Не искай дома на ближния".

Няма да възприемем нито едно политическо изявление на патриарх Кирил ако той одобри агресията, заяви още Коваленко.

Още по темата

Вчера Черновицкия и Буковински митрополит Онуфрий поиска в открито писмо до патриарха с молба "да не допуска кръвопролитие на територията на Украйна".

Междувременно бизнесмени се обявиха за защита на Украйна.

Председателят на съвета на директорите на "Индустриалния съюз Донбас" Сергей Тарут се обърна към украинските бизнесмени и политици да се обединят в защита на страната си.

Според него нахлуването на руските войски може да се окачестви единствено като "военна окупация в мирна територия" и всичко вложено и изградено за 23 години независимост ще бъде унищожено.

"Решенията на Москва могат да доведат до разкол в Украйна и продължителен конфликт с много жертви", смята Тарут.

По-рано през деня украински медии съобщиха, че Тарут може да оглави Донецката областна администрация. Неговата кандидатура е била съгласувана с временния президент Олександър Турчинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-точно Божията заповед за лъжата гласи Не лъжесвидетелствай срещу ближния си. Това е малко по-различно от Не лъжи, като по този начин не ни се вменява грях когато кажем на детето си Нямам пари за сладолед например.
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОФАШИСТКИЯТ ПРЕВРАТ В КИЕВ Е ИЗВЪРШЕН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ,ПОЛСКИТЕ И ГЕРМАНСКИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ С ПОМОЩА НА ТЕРИРИСТИ ОТ АФГАНИСТАН,ИРАК ,ЛИБЯ И ЧЕЧНЯ..ИЗПОЛВАНИ СА И ШУРМОВИ ОТРЯДИ ОТ НАСЛЕДНИЦИ НА БАНДЕРЕВЦИ И СС ГАЛИЧА...ПАРЛАМЕНТА ИМ Е ОКУПИРАН ОТ БАНДИТИ И ПОД ДУЛАТА НА АВТОМАТИТЕ ПРОФОРМА СЕ ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ...В ЗАПАДНА УКРАЙНА ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ И ТЕРОР
88
2
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Вижте Кибрит-"благодатния огън" на поповете как действа.Когато надушиха pro-еврейската "демокрация",веднага се включиха с протестиращите за участие в "сигурно бъдеще".Ами православието е идолопоклоничеството на "Гръцкия козел " и "Звяра" и го наричат християнство.Четете Новия завет за да не ви Мамят тези космати Мерзавци .Религиите от тук насетне ще се стараят да правят Хаос по целий свят ,за да не остане време да се заемат с тях народите относно световния геноцит бна религиите върху човечеството.Религиите са Сатана !
87
0
 
10
 
! Отговори
А тоя ... преди 10 години
"дом" (Крим) не беше ли подарен от Хрушчов на хохолите!?
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите интереси са да защитим по всякакъв начин БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ . Друго изобщо не ни интересува . Украинските интереси са да идат и да питат ония които ги излъгаха със огромните финансови помощи и огромната военна защита ЗАЩО СЕГА ГИ ИЗОСТАВИХА. Руските интереси са ДА НЕ ПРОЛИВАТ БРАТСКА КРЪВ ЗА КЕФА НА ХОМУСЕКСУАЛИСТИТЕ ОТ СЪВЕТА НА ЕВРОПА И ЕВРЕИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ. Това е просто и кратко ,всичко друго което ви говорят Е ЛЪЖА И МАНИПОЛАЦИЯ
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютна анархия по Американски
84
0
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Успяха да обърнат брат срещу брат , християни срещу християни, някой доволно потрива ръце че вместо те да се изправят срещу тази армия някой друг ще върши мръсната работа.
83
9
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПУТИН Е КГБ БКП АТЕИСТ!!!!!!! ТОЗИ УБИЕЦ НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕЛГИЯТА И ГО ДОКАЗА СЪС ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ ЯНУКОВИЧ ПОДЛОГАТА!
82
2
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
В ОТЧАЯНИЕТО СИ ПУТИН ЩЕ СПРЕ ГАЗА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА СЕ НАПЪЛНЯТ РЕЗЕРВИТЕ!!!!!!!!!!
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега се сещам, репортерите когато задаваха въпроси на така наречените протестиращи в маски те само клатиха главите, яасно защо те не говорят нито на Украински нито на Руски защото бяха наемници, следователно които има пари и медиите зад себеси може да си вземе власта където си иска
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интегратори на джипсита!"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
79
2
 
5
 
! Отговори
защитник преди 10 години
Защо войната срещу Путин е война срещу християнството.РТ"Путин обещава да защитава християните по цял свят
78
5
 
12
 
! Отговори
kioskin преди 10 години
Всички казваха на Русия че е ненормална, когато е пратила войските в България да я освободи от Османската империя.А сега се засрамете че говорите така за Русия , когато иска да направи същото!За ЕС и САЩ ние сме Роби както и Украинците, а за Русия сме Братя!!! толкова ли сме лицемерни и глупави!??????? осъзнайте се :)
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Масово манипулират на майдана е имал наемници от целия свят Американци, Германци, Поляци ....
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези с aнглийските надписи на снимката нямат нищо общо с Православието.
75
0
 
8
 
! Отговори
Путин опасен преди 10 години
Нещата не са розови за украинците ,нито за света.Нали знаете,че се заформя звяра ,който Вавилонската блудница да язди,трябва обединение и с Русия за тази цел.Единствено се оказа преграда Путин,който има наглостта да защитава първо руските интереси и да изповядва ,че християнските принципи трябва да са основите на руското общество,но той е лидер и не носи меча напразно.Но най-"опасен"е,че обединява хората...
74
0
 
4
 
! Отговори
nikonik01 преди 10 години
Ще се изкажа по темата само веднъж. Всички беди ,несполуки на Украйна от 2004 и сега спрямо международната политика и криза идват от това , че през 1992 Украйна доброволна свали стоте установки с ядрено оръжие и заедно с него предаде това ,което имаше на склад на Русия с помощта на САЩ и запада. Ако това не беше станало Украйна днес щеше да е политически, икономически и геостратегически друга страна и случващото е днес щеше да звучи като научна фантастика.
73
0
 
15
 
! Отговори
иван преди 10 години
До РУСИЯ --ВЪН!!!Нито сме независими, нито свободни, а сме безнадежни и мизерни.Щом министър председателят ББ ходи на нощни посещения при американската посланичка да я пита какво да прави имаме пълната колониална зависимост.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До поп Грую 83 Тези муцунки може и да са посърнали, но истината е че се управляват сами. А вие господин поп Груйо в момента сте управляван от Ахмед Доган. 500 години робство и сега пак те яхат ***. Така, че не плачи за Украйна, а виж блатото в което си затънал.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха, ами майдановите нацита не нарушаваха ли божи заповеди когато убиваха като животни бе попе смотан? Кой знае кво са му обещали и на тоя алчен лъжец лицемерен...