Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен

„Във Вашингтон игнорираха, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари“
Обновена: 3 мар 2014 19:02 | 3 мар 2014 17:26,
210
Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен
Снимка: БТА

Русия смята за неприемливи последните изявления на американския държавен секретар Джон Кери относно руските действия спрямо Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на руското министерство на външните работи.

В последните си изявления Кери говори за инвазия на Украйна от страна на Русия, припомня Франс прес. Кери също така вчера нарече действията на Москва спрямо Украйна невъобразим акт на агресия, допълва Ройтерс.

"Смятаме за неприемливи заплахите по адрес на Русия, изразени от американския държавен секретар във връзка с последните събития в Украйна и в Крим", се посочва в документа.

В него Кери е упрекнат в необективна оценка на обстановката в Украйна и в това, че не си дава труд да се опита да разбере сложните процеси, които се случват в украинското  общество, предаде ИТАР-ТАСС.

В изявлението се твърди, че дипломат номер едно на САЩ е предпочел да налага щампите от епохата на Студената война, като предлага наказания не за онези, които са устроили държавния преврат в Украйна, а за Руската Федерация. Припомня се, че обстановката в Украйна продължава да се влошава след завземането на властта в Киев от радикалекстремисти.

В декларацията се подчертава, че именно САЩ и техните съюзници са си затваряли очите за безчинствата на "бойците на майдана", за техните издевателства над политическите противници и обикновените граждани, за войнстващата русофобия и антисемитизъм, за оскверняването на паметниците на героите на Отечествената война.

Още по темата
 "Във Вашингтон игнорираха това, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари, под което подписите си поставиха министрите на външните работи на Германия, Франция и Полша" и сформираха правителство на победителите, като  фактически обявиха война на руския език и на всеки, който се асоциира с Русия, се посочва в документа.

В него се отбелязва, че сега в Украйна съюзници на Запада се оказват открити неонацисти, които рушат православни храмове и синагоги. В документа се припомня, че Украйна си остава братска страна, с която Русия споделя обща многовековна история.

Подчертава се също, че Русия е заинтересована от една стабилна и силна Украйна, в която да се гарантират законните права и интересите на украинците.

Руското външно министерство подчертава, че не по руска вина сега има необичайна обстановка в Крим, защото там както и в югоизточна Украйна животът и безопасността на гражданите са били изложени на действителна заплаха от страна на безотговорните и провокативни действия на бандеровците и на ултранационалистически елементи.

В документа външното ведомство призовава за скорошно връщане на обстановката в Украйна в нормалното русло.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: УкрайнаРусияДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
26
 
! Отговори
Идиоти преди 10 години
Украинците са ***. Вместо да създадат правителство на националното единство, озурпираха властта. Как ще реагира народа им? Поживьом, увидим.
81
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незнам кой ще фалира , ама аз в момента виждам с очите си американските пазари да се сриват със цели 200 пункта , а германия с 300 ! Чи ко речи за рублатъ ...муаахахаха
80
38
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 10 години
България е против Пуийкин, а с него са червените предатели като теб. Мечтая си всички червени простацида идат да се бият за Пуийкин, да та им наритат гладни гъ*ве и да си ги пратят през Капъкуле след обстоен заден анализ. Тъкмо България ще се отърве от това продажно същество наречено комунист-безродник. На 3 март, вместо да им благодари на украийнците червените предатели им желаят война с Русия, която се управлява от масона Пуийкин. Червените кратуни нямат родина, продават всичко.
79
0
 
1
 
! Отговори
Дзвера преди 10 години
До АнонименВярваш ли си?
78
1
 
16
 
! Отговори
97 преди 10 години
До 96 ти от къде знаеш че се срива рублата и кога ще свършат парите просветли ни моля те
77
0
 
31
 
! Отговори
ще се разпадне! преди 10 години
Бандюгите в Киев не могат да усмирят и да обединят Украйна! Източните райони и Крим ще станат автономни и ще искат покровителството на Русия. Украйна ще се разпадне!
76
1
 
26
 
! Отговори
az- преди 10 години
Хъм, продължавам да чакам американските предложения за стабилизиране на положението в Украйна, както и кога ще отпуснат на режима в Киев исканата от тях помощ.Очаквам да чуя и гаранциите на баба Меркел за гарантиране на сигурността на руските групи и на местни власти в автономните области.Предишното съобразяване с техните планове и глупости доведе до стотици жертви. За момента няма ескалация на напрежение в Крим и жертви, което показва, че руската намеса е по-правилна в случая.
75
1
 
27
 
! Отговори
до 90 преди 10 години
Пич извинявам се ама ти или си бил в будна кома последните 10 тина години или си мислиш ,че света се върти около САЩ!Не само ,че Чайниците владеят всичкия долар ,но могат да фалират Америка 5 пъти!Нямат бягане ,а нали знаеш и в гроба от бирника не може да се спасиш!И тея "новини" са дело на Американски и Британски вестници.Даже като гледам какво излзиа в Америка и Англия по-тая криза ми се струва ,че тук цензурата е много по-голяма !
74
5
 
21
 
! Отговори
иванова преди 10 години
всеки мислещ,че русия има нещо общо с комунизма е пълен ..
73
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имал съм възможност да общувам с американци.Хич не им пука ни за Обама,ни за Сирия,някои даже не знаят и за какво става въпрос. Дай им пуканки,хамбургери и мазни мръвки и не ги търси за друго!
72
6
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Продължавам да се убеждавам, че има хора, дето само комунисти им се привиждат, хаха и такива няма, тези Съсели, Кутеви, и темподобни индивиди и комунисти не са а прости продажници, но баба и дядо и цингашорите ги избират :)
71
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам Русия да нарита дебелия АНГЛИЙСКИ ***, който заедно с евреите и американците носят бедност, ислямизъм и войни. Дано Китай вземе правилно решение и подкрепи Русия, иначе скоро и на тях ще им се случи същото - разделяй и владей.
70
2
 
17
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До Анонимен 25Я колко лесно било! Ми айде тогава "съюза" да спре да внася от Русия :)
69
2
 
12
 
! Отговори
бетук преди 10 години
До ГоведаринЕла тука, пък ще видим кои какво продава.Да не излезе ,4е ти даваш гъзу на тапите американци.
68
0
 
27
 
! Отговори
иванов преди 10 години
Ще ни дезинформират масово, както беше с Югославия.Медийната среда е психофашизъм.
67
24
 
7
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ПРЕДИ ДА ЗАГИНЕ ....И ЧЕРВЕНАТА ЛАМЯ ХАПЕ ЛОШО...ХА,ХА,ХАААААААА...НЕ ВЕРВАМ ОБАЧЕ ТОВА ДА Я СПАСИ!!!....ТО ЦЕЛИЯ СССР РУХНА ЗА ЕДНА НОЩ , СЪС ВСИЧКИТЕ СИ ЯДРЕНИ *** .....ТА РУСИЯ ЛИ ЩЕ Е ВЕЧНА??!!!НЯМА ВЕЧНИ ИМПЕРИИ!!!...И НАЙ-КРАТКО ЖИВЯ ...РУСКАТА БОЛШЕВИШКА "ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО" !/..както им казваше Р.Реган/С УКРАЙНА ....КРАЯТ Е СЪВСЕМ БЛИЗО!!!
66
1
 
30
 
! Отговори
Лавров преди 10 години
Американския държавен секретар Джон Кери ми звучи като Джим Кери - същия комедиен актьор е
65
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям политик е Владимир Путин уникален човек смело напред България е със теб
64
9
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 10 години
За кой път го постваш това? Дай друга опорна точка!
63
3
 
25
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
До 77 *** на психиатър, че ако не беше Русия, сега щеше да си с фес. Бокл**! И заведи и онзи Костов със теб на психиатър, че той говореше против Русия, и сега е леко безработен, но се е толкова накрал, че ще има до края на живота си. Такива като теб, имат 20 думи в речника си и им сменят местата..