Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен

„Във Вашингтон игнорираха, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари“
Обновена: 3 мар 2014 19:02 | 3 мар 2014 17:26,
210
Русия не приема заплахите на САЩ, Кери бил необективен
Снимка: БТА

Русия смята за неприемливи последните изявления на американския държавен секретар Джон Кери относно руските действия спрямо Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на руското министерство на външните работи.

В последните си изявления Кери говори за инвазия на Украйна от страна на Русия, припомня Франс прес. Кери също така вчера нарече действията на Москва спрямо Украйна невъобразим акт на агресия, допълва Ройтерс.

"Смятаме за неприемливи заплахите по адрес на Русия, изразени от американския държавен секретар във връзка с последните събития в Украйна и в Крим", се посочва в документа.

В него Кери е упрекнат в необективна оценка на обстановката в Украйна и в това, че не си дава труд да се опита да разбере сложните процеси, които се случват в украинското  общество, предаде ИТАР-ТАСС.

В изявлението се твърди, че дипломат номер едно на САЩ е предпочел да налага щампите от епохата на Студената война, като предлага наказания не за онези, които са устроили държавния преврат в Украйна, а за Руската Федерация. Припомня се, че обстановката в Украйна продължава да се влошава след завземането на властта в Киев от радикалекстремисти.

В декларацията се подчертава, че именно САЩ и техните съюзници са си затваряли очите за безчинствата на "бойците на майдана", за техните издевателства над политическите противници и обикновените граждани, за войнстващата русофобия и антисемитизъм, за оскверняването на паметниците на героите на Отечествената война.

Още по темата
 "Във Вашингтон игнорираха това, че новият киевски режим стъпка споразумението от 21 февруари, под което подписите си поставиха министрите на външните работи на Германия, Франция и Полша" и сформираха правителство на победителите, като  фактически обявиха война на руския език и на всеки, който се асоциира с Русия, се посочва в документа.

В него се отбелязва, че сега в Украйна съюзници на Запада се оказват открити неонацисти, които рушат православни храмове и синагоги. В документа се припомня, че Украйна си остава братска страна, с която Русия споделя обща многовековна история.

Подчертава се също, че Русия е заинтересована от една стабилна и силна Украйна, в която да се гарантират законните права и интересите на украинците.

Руското външно министерство подчертава, че не по руска вина сега има необичайна обстановка в Крим, защото там както и в югоизточна Украйна животът и безопасността на гражданите са били изложени на действителна заплаха от страна на безотговорните и провокативни действия на бандеровците и на ултранационалистически елементи.

В документа външното ведомство призовава за скорошно връщане на обстановката в Украйна в нормалното русло.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: УкрайнаРусияДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
65
 
8
 
! Отговори
ше ядете дебелия преди 10 години
*** ***, гладни, прости и нагли, цял живот...и нас така ни плякат, само по- тихо
1
4
 
71
 
! Отговори
458899 преди 10 години
САЩ няма с какво да заплаши Русия...