Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!

Катрин Аштън и естонският външен министър за кризата в Украйна
Обновена: 5 мар 2014 21:47 | 5 мар 2014 20:06,
642
Кой поръча снайперистите в Киев? Отговорът!
Снимка: Reuters

Снайперистите на Майдана в Киев са били наети от някого в ръководството на опозицията.

Това става ясно от изтекъл в нета запис на разговора на външнополитическия представител на ЕС Катрин Аштън с външния министър на Естония Урмас Пает, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, - казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. - Има снимки, показания на лекари, че почеркът е един и същ, еднакъв е и видът на куршумите".

"Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает.

"Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Аштън.

В изтеклия разговор, състоял се преди формирането на временното правителство на Украйна, външният министър на Естония и шефът на външнополитическата служба на ЕС обсъдили също и създаването на новия украински кабинет.

"Представителите на гражданското общество нямат доверие на хората, които кроят коалицията, те имат тъмно минало", отбелязал Пает.

Обсъждайки конкретни фигури на украинската политика, той подчертал, че с авторитет сред представителите на гражданското общество се ползва само Пьотр Порошенко.

"Върху членовете на парламента се оказва огромен натиск. В домовете им се явяват неканени гости, а един депутат е бил бит направо пред парламента", добавил Пает. Той предупредил Аштън, че в Украйна "има руски кораби и Русия може да премине към действие".

"Нужно е да убедим хората на Майдана, че трябва да се държат сплотени в краткосрочна перспектива. Ние готвим финансова помощ в краткосрочна, средносрочна и дългосрочна перспектива. Нужно ни е правителство, за да можем да дадем помощ от ЕС. Недостатъчно е просто да се барикадират сгради", казала на свой ред Аштън.

Естонското външно министерство вече потвърди автентичността на телефонния разговор между Пает и Аштън.

"Крайно досадно е, че  изобщо този разговор е бил подслушан и това, че е качен в интернет именно днес, не е случайно", заяви самият Пает, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той се въздържа от коментар, докато не види записа. "Разговорът ми с Аштън се състоя миналата седмица веднага след посещението в Украйна. В този момент вече бях в  Естония", каза той.

Евросъюзът отказа да коментира появилия се запис. "Не коментираме изтичания на частни разговори", каза прессекретаря на Аштън Мая  Кочиянчич.

В руското външно министерство обаче са обърнали сериозно внимание на появилия се в интернет запис.

"Отказът на ЕС да го коментира предизвиква удивление. Та нали неотдавна високопоставени  представители на страните от ЕС активно коментираха аудиозаписа на Виктория Нюланд", казал представител на министерството, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
0
 
0
 
! Отговори
CCCP преди 10 години
Може и 22мм калибър да е. Доста точно стреля. Фашисти.
507
0
 
1
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Анонимен 441Историята я зная много по-добре от теб, слабограмотно плужече. Въпрос - киевският княз Святослав РУСКИ или УКРАНСКИ КНЯЗ е бил? Какво дири в този текст в този исторически момент? Или - ще си плещим каквото ни е удобно когато си искаме и каквото си искаме! Моят отговор е - понятието Украина се появява 6 века по-късно. Държавата Украина /УССР/ се появява след Октомврийската революция, а съвременна Украина е рожба на предателите, събрали се като разбойници тайно в Беловежкта пуща.
506
0
 
1
 
! Отговори
Спец преди 10 години
До seira /560/Голям спец се извъди, бе неграмотнико! Първо, това не е въздушна пушка, макар, че не е калибър Чей-тек или Лапуа магнум. Второ - и на въздушните пушки се монтира оптика, макар и не това от снимкатта. Като не знаеш, недей да лаеш!
505
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези които порачаха снаиперисти сега са на власт....
504
0
 
0
 
! Отговори
до 541 Наблюдател преди 10 години
Като гледам твоите минуси доста са ги манипулирали...хахахаххахахахаха
503
0
 
0
 
! Отговори
до 556 преди 10 години
Ти от снимката ли искаш да ти стане ясно бе? хахахаха много си забавен. Чудиш се какво да кажеш май вече?Имало заповед със съответния гриф:0 И тази заповед я имаш на флашка, нали?ти си болен довиждане!
502
1
 
0
 
! Отговори
до 558 преди 10 години
Ти си доста извратено к.пеле!
501
7
 
4
 
! Отговори
seira преди 10 години
До Анонимен 556: "На снимката повече от ясно се вижда ВЪЗДУШНА ПУШКА.Не разбрахме как "сега вече става ясно"ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ "ВЪЗДУШНА ПУШКА" С ОПТИЧЕСКИ МЕРНИК!!!
500
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаше и друг прихванат разговор на водача на фашагите, дето планира кои кога да убива. Но нашите медии /БТВ и НОВА/ и нашите "демократи" ги подкрепят напълно. Само така, браво!!!
499
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
жалко за украинската нация, ама ще прощавате - украински НАРОД НЯМА!!! и никога не е имало. това е суверенна държава, съставена от сбор от над 160 етнически групи, като около 2 от тях са държавотворческите - руснаци и поляци. татари, евреи, българи, германци, литовци са следващите големи групи общности и всичко това е исторически обусловено - в даден момент от историята, тази територия, е принадлежала на съответната етническа група.Част от конфликта е,че както и в БЮРМ се пробва нац. инженерство
498
1
 
16
 
! Отговори
Африка преди 10 години
Кои са лошите и кои добрите? Черната *** от Белия дом знае най- добре и когато му дойде времето, ги посочва.
497
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката повече от ясно се вижда ВЪЗДУШНА ПУШКА.Не разбрахме как "сега вече става ясно"От къде става ясно.Ясно е само че убитите от двете страни са с един вид оръжие.Дайте да видим и записа, кое е"махано" или"добавяно",защото от друга страна има неоспорима писмена заповед със съответния гриф и номер с която се заповядва стрелба по невъоръжените демонстранти
496
2
 
30
 
! Отговори
seira преди 10 години
"Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция"...АБЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ!ЖАЛКО ЗА УКРАИНСКИЯ НАРОД, КОЙТО БЕШЕ УПОТРЕБЕН ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ...
495
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствените терористи в света са американците така че нищо чудно у те да са за да създадат напрежение между Русия и Украйна на почина разделяй и владей
494
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думи на Дядото(Д.Благоев): Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, правят от България едно сляпо оръдие в ръцете на руската завоевателна политика . И на Майстора(Г.Кирков): Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина!
493
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
552 недей да обиждаш на Москвич.
492
1
 
36
 
! Отговори
Реален преди 10 години
Майка и жална вече на Украйна,язък-хубава държава си беше,започва голямото оглозване
491
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ловешката самолетостроителна фабрика, чиято продукция се оценява високо дори от асовете на Luftwaffe. Благодарение на братския СССР след победата на Деветосептемврийската социалистическа революция там от проектиране и изработка на самолети ДАР се преминава към производството на велосипеди и моторетки Балкан, а по-късно се сглобява автомобилното чудо Москвич!
490
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В началото на 60-те години на България бива продаден обратно бившият германски, вече съветски дял. В края на тази сложна трансформация на собствеността изведнъж се оказва, че русенският филиал на германската Muelhaupt, преди войната произвеждал изнасяни в цяла Европа турбини, вече е започнал да бълва вършачки и редосеялки, чието качество е такова, че единствено като подарък са склонни да ги приемат в Куба и няколко братски африкански и азиатски държави,
489
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СССР съсипа наченките на българската високотехнологична промишленост и наложи примитивна енерго- и материалоемка тежка индустрия, унищожаваща околната среда Веднага след нахлуването в България на окупационните съветски войски биват разграбени най-проспериращите около 50 българско-германски предприятия, обявени за съветски военни трофеи. След това България е принудена, според мирния договор от Париж, да възстанови производствения процес в тях, но като предаде немското дялово участие на СССР.