Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят

Споразумението за асоцииране с ЕС ще бъде подписано следващите седмици
Обновена: 7 мар 2014 14:22 | 7 мар 2014 13:45,
120
Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят
Снимка: Reuters

Украйна е готова за разговори с Русия, но Москва трябва първо да изтегли войските си, да спре подкрепата си за сепаратистите и терористите и да се придържа към международните споразумения, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той съобщи, че е разговарял за втори път с руския премиер Дмитрий Медведев, пише БТА. Двамата говориха първо в събота по телефона и това беше единственият контакт на високо равнище между Русия и Украйна от началото на кризата.

По повод решението на кримските власти за референдум на 16 март за присъединяването на Крим към Русия украинският премиер коментира, че никой в цивилизования свят няма да признае резултатите от "този така наречен референдум, организиран от тези така наречени власти".

Още по темата

Яценюк подчерта, че пакетът с помощи на ЕС за Украйна възлиза на 15 милиарда долара, предаде ИТАР-ТАСС.
Той поясни, че в най-скоро време страната му ще получи 1,6 милиарда евро ( 2 милиарда долара), което ще позволи на Украйна да извърши реформи и да стабилизира икономическата си ситуация. Премиерът съобщи, че Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие предлагат на Украйна 8 милиарда долара. С тези средства страната ще може да модернизира икономиката си, да създаде ново производство, нови работни места и да повиши конкуретността на продукцията си.

Яценюк подчерта, че освен това европейските страни едностранно ще отворят европейските пазари за украински стоки, като от това украинската икономика ще се сдобие с 400 милиона долара. Премиерът на Украйна увери, че политическата част от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписана в следващите седмици, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пенсиите в Украйна от 1 март са намалени с 50%. Почна се.
58
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 17 Март Путин отива да си купи кафе.- 2 000 Рубли - казала продавачката
57
1
 
19
 
! Отговори
Виц преди 10 години
На 17 Март отива Яценюк да си купи кафе. - 2 Рубли - казала продавачката
56
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да защитаваш путин днес е все едно да копаеш дупка в морето, но дерзайте другари и не се отчайвайте.
55
2
 
12
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Ми аз мисля че тези пари могат да се използват по-добре в Европа за справяне с безработицата отколкото за завоюване на нови територии.По-добре е съседите ти да са по-добре. Но знае ли човек ние не разполагаме с информация , а само с това което ни подхвърлят.Във всеки случай новата студена воина започва и Европа не е на принципна позиция като подкрепя Съединените щати. На които не им стигна че разцепиха СССР и Югославия и се пребориха с комунизма те искат всичко.
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ,какви по точно продукти произведени във Украина ще намерят място на Европеиският пазар. И тия младежи да не си мислят че фабриките във Германия,Белгия,Холандия и т.н ще затворят че Украинските стоки да намерят ниша на пазара. Е смешно е ,тия западно европеиски лъжци никога нищо друго не ги е интересувало освен пари и да ограбят поредният изкукуригал народ които доброволно се присъединява към мафиотският и съюз.Изглежда няма кои да каже на украинските ни приятели какво ги чака
53
1
 
17
 
! Отговори
46219 преди 10 години
Дреме им на руснаците дали Украйна ще разговаря с тях...
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яценюк снайпера му се приискало в ес..бре кво легитимно снайперско правителство..Еми Ванга каза че последния президент на щатите ще е *** и че европа цялата ще гори. май ще излезе права.
51
1
 
16
 
! Отговори
Почнахте ли преди 10 години
Почнахте ли да си затваряте ядрените централи?
50
0
 
15
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 10 години
Само народът има правото да каже. ТОЙ Е СУВЕРЕНЪТ, а не някакви ПЛЪХОВЕ , БАНДИТИ и ОЛИГАРСИ. Защо ли у нас толкова ги е страх от РЕФЕРЕНДУМ за ЕС и НАТО
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сърбите биха го казали най-точно по адрес на ЕС: С една ръка глади, а с друга к*рец вади! И после някой политик като нашата куневица ви затвори и четирите ядрени централи, ще бъде късно за сълзи и сополи!
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да бе да и МВФ като тегли една секира, вашата снайперска революция ще ви се стори детска игра, тогава гладните украинци наистина ще се вдигнат и всички ще висите на бесилото.
47
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цивилизования свят осъжда инвазията на русия в УКРАЙНА, само двама трима тролчета пишата простотии.
46
1
 
4
 
! Отговори
4I4KO STALIN преди 10 години
Nai dobriqt terosit e myrtviqt terorist.
45
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
След 16.03.2014 г. се изтеглят украинице от Крим г-н Никой....
44
1
 
20
 
! Отговори
400 мил преди 10 години
Към печалбата от 400 млн може спокойно да добави загубата от 20 милярда заради увеличение на руските мита от Понеделник. Добра сметка, на десен украински и*иот.
43
1
 
31
 
! Отговори
Кой си ти БЕ преди 10 години
че МОСКВА да разговаря с теб. МОСКВА НЕ ПРЕГОВАРЯ С ТЕРОРИСИ
42
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С агресори не трябва да се преговаря.
41
2
 
33
 
! Отговори
Браво на ЕС преди 10 години
Това се нарича европейска снайперистка демокрация. Най-тежката демократична форма.
40
0
 
10
 
! Отговори
ataman преди 10 години
Koi si ti evren mrysen 4ii narod predstavq6 v Ukraina,ukraicite,rusnacite,kazacite,tatarite,bylgarite,rumyncite koi narod?