Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят

Споразумението за асоцииране с ЕС ще бъде подписано следващите седмици
Обновена: 7 мар 2014 14:22 | 7 мар 2014 13:45,
120
Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят
Снимка: Reuters

Украйна е готова за разговори с Русия, но Москва трябва първо да изтегли войските си, да спре подкрепата си за сепаратистите и терористите и да се придържа към международните споразумения, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той съобщи, че е разговарял за втори път с руския премиер Дмитрий Медведев, пише БТА. Двамата говориха първо в събота по телефона и това беше единственият контакт на високо равнище между Русия и Украйна от началото на кризата.

По повод решението на кримските власти за референдум на 16 март за присъединяването на Крим към Русия украинският премиер коментира, че никой в цивилизования свят няма да признае резултатите от "този така наречен референдум, организиран от тези така наречени власти".

Още по темата

Яценюк подчерта, че пакетът с помощи на ЕС за Украйна възлиза на 15 милиарда долара, предаде ИТАР-ТАСС.
Той поясни, че в най-скоро време страната му ще получи 1,6 милиарда евро ( 2 милиарда долара), което ще позволи на Украйна да извърши реформи и да стабилизира икономическата си ситуация. Премиерът съобщи, че Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие предлагат на Украйна 8 милиарда долара. С тези средства страната ще може да модернизира икономиката си, да създаде ново производство, нови работни места и да повиши конкуретността на продукцията си.

Яценюк подчерта, че освен това европейските страни едностранно ще отворят европейските пазари за украински стоки, като от това украинската икономика ще се сдобие с 400 милиона долара. Премиерът на Украйна увери, че политическата част от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписана в следващите седмици, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе на украинците Мари льо Пен им каза че никой не ги иска в ес кво се напъва тоя плъх еврейски??
38
0
 
15
 
! Отговори
Ще бъдете съдени преди 10 години
за това деяние срещу украинския народ
37
0
 
26
 
! Отговори
пРОДЪЛЖАВАМ преди 10 години
Сега да,ще ви обищаят заводи на Мерцедес ,Няколко на Хюлет Пакард,на Ренаулт груп и всичко което си представяте .После ще ви идват на гости едни комисари ще реват че сте наи корумпираните във света,че тия световно известни марки и заводи не могат да инвестират във вашата страна/ Във демократичен Китаи,Филипините,Пакистан, Индия, могат / Ще има всякакви медиини кампании срещу вас при всеки опит да поискате някакво справедливо обяснение.Вашето право е че всъщност нямате никакво право .Добре дошли
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HAHAHAHAHAH. TEZI OT MAIDANA NE BYAHA LI TERORISTI????????????
35
1
 
18
 
! Отговори
НЕЛИГИТИМНИ преди 10 години
самозванци КОЙ ЩЕ ПРИЗНАЕ ВАШИТЕ ПОДПИСИ???
34
1
 
25
 
! Отговори
Петкан преди 10 години
За съжаление украинците ги чака същото като в България, и ще се усетят, но ще е късно.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добрата новина е че ако западна украина влезе в ес, Бг вече няма да е най-бедната страна в ес:)))) макар че се съмнявам такъв благороден човек като Путин да даде западна украина на западняците които ще я унищожат моментално. на западните украинци дотолкова американците са им промили мозъка че са забравили че повечето украински територии са били подарени от руската власт на украина и че държавата украина въобще нямаше да я има ако не бяха руснаците.
32
1
 
16
 
! Отговори
пръдлив зелник преди 10 години
Много интересно, нас ни прекараха през иглени уши и с какви ли не затворени и творени глави, а тези влизат в ЕС след два месеца кървава лумпениада? И сега, всички помощи и средства ще потекат към Украйна, а ние ще им помагаме финансово , защото видите ли, те са бедни и измъчени. Ама не е луд, който яде зелника!
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Товарищ Яценюк ,На какви избори те избра украинския народ ,и в качеството на какъвпсевдопремиер ще подписваш каквито и да са споразумения от иметона Украйна ??
30
0
 
11
 
! Отговори
От Крим преди 10 години
Явно в деня на референдума, цяла Украйна ще се присъедини към Русия. 10те снайпериста на десен блок няма да спрат народа на Украйна.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Москва не признава легитимността на настоящата украинска власт, затова и прекъсва дипломатическите си отношения с Украйна, заяви Чуркин.
28
0
 
12
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Европа се облагодетелства от украинските фашисти. Явно ЕС може да подкрепя украинските фашисти, щом става дума за интереси. Но както Хенри Кисинджър каза, важно е как свършва една война, а не как започва.
27
0
 
14
 
! Отговори
Е сега ми стана ясно преди 10 години
Е сега ми стана ясно каква беше целта на снайперистите. Целта беше Украйна да влезе в ЕС. Дали ЕС си стува 100те живота, и дали въобще струва нещо, освен власт за фашистите в Украйна. Иторията се подиграва отново с Европа. Първо яха всички с фашитите на 100% после отрекоха фашизма на 100% сега отново подкрепят фашизма. Е на това му викам - историята се подиграва.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия вицове и ния ги слушахме. Братя Украинци . След отваряне на пазара на ЕС за ваши стоки ,такива просто вия няма да можете да продавате поради простата причина че на тия западни ваши приятели индустрията и е страшно субсидирана първо / таино/ на местно ниво после и от Брюксел.Единственно което вие ще може да продавате на общият европазар са примасуровини . Във същото време вашият пазар ще е залят от евтини субсидиранае евро продукция което ще унищожи завинаги крехкото ви производство .Нас пита
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До нелегитименИ тия къде се разхождат с автомати из Крим са паднали от небето и това не са автомати а китайски играчки и те не са руски войници а рекламни агенти на китайските играчки
24
0
 
19
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Ми тя с теб Русия няма да разговаря за да не те признае. А и за тези които те накараха да си повярваш вече си ненужен . Страната я очаква голяма криза , а европейците няма да дадат нищозащото ще си загубят само парите. Така че в Русия е спасението , по добре правете референдум и дано гласувате правилно .
23
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е в международна изолация.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ухааа, още 8 милярда долара за крадене. Украинските олигарси потриват ръце и чакат на гюме назначени като управители на областите. Пък после народа ще плаща.За кво стана революцоята? Щото свършиха парите за крадене. Сега изтъргуваха Украйна на запада за да има какво да крадат.
21
2
 
27
 
! Отговори
нелегитимен преди 10 години
Недей заблйждава хората!Руски войски в Украйна няма, няма и да има!Всички тези лъжи са за да се настрои общественото мнение срещу Русия.Той вече сметна и колко милиона долара ще получи от продадени украински стоки в Европа.Само че, със сила не могат да накарат европейците да ги купят ..вот в чм проблема
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо не си в положение да поставяш условия.